Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 30

Téma: problém z biosem

  1. #1
    Občasný diskutér Avatar uživatele macicek.sv
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    52

    Zdravím všechny!
    Mám takovíto problém při spouštění PC mi to skočí do biosu a napíše to tuto hlášku.

    During the last boot-up,your systém hung for an improper CPU Speed setting.Your sistem is now working in safe mode.To optimizme the systém performance and reliability, make sure the CPU speed conforms to the specifications of your CPU.

    Když to rychle přeběhnu tak se sistém spustí ,ale když jsem v biosu díl tak už to do sistému nenajede a PC se po chvilce vypne.
    A po následujícím spuštění mi to okamžitě píše

    Award BootBlock Bios v1.0
    Copyright (c) 2000, Award Software, Inc.

    BIOS ROM checksum error

    Detecting floppy drive A media...
    DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER

    Můžete mi prosím poradit co se stalo a jak to napravit?
    Moc děkuji za pomoc.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Aké staré je to pc?
    Skontroluj - vymeň batériu, ktorá zálohuje nastavenia biosu - keď sa porozhliadneš po základnej doske určite ju nájdeš
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,248

    1) Máš špatně nastavenou rychlost CPU (FSB, multiplikátor ...)
    2) BIOS hlásí chybu kontrolního součtu CMOS

    Resetoval jsi CMOS či v BIOSu použil volbu Load Default ... ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Občasný diskutér Avatar uživatele macicek.sv
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    52

    potřebuji trochu vís pomoc nerozumím všem těm vírazům co tu píšete.
    baterka je nová.PC je staré dva roky
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,248

    Tak tu baterku vyjmi tak na 5 minut (v tom kulatém úchytu je takové perko - ploška směrem nahoru - zmačkni jej a vyjmi baterku).
    Pokud otevřeš BIOS (nejčastěji klávesa Del), je tam položka Load Optimized Defaults (či Load BIOS Default nebo Load Setup Default) či tak nějak. Tak ji potvrď Entrem a potvrď všechny dotazy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér Avatar uživatele macicek.sv
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    52

    Tak jsem to udělal vyndal jsem baterii na 5 minut v biosu jsem dal Load Setup Default dal entr a po viskočení okna jsem dal yes.po uložení F10 jsem PC restartoval a bohužel se nic nezměnilo
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    Tak si kup novou baterku a vymen ji.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér Avatar uživatele macicek.sv
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    52

    to jsem již udělal
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Mozno by to chcelo preflashovat BIOS, ale to asi nestihnes, ked sa to vypina.
    Nemas nahodou v mechanike disketu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele macicek.sv
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    52

    Ne nikde nic nemám.Jak to mám přeflasovat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Neviem aku mas dosku, ale na stranke vyrobcu by mal byt pre nu BIOS a taktiez program na flashovanie.
    Jednoduchy navod na pripravu flashovacej diskety je tu http://www.msicomputer.com/support/B...d_Recovery.asp

    Ak nevies anglicky, tak ti to prelozim :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Občasný diskutér Avatar uživatele macicek.sv
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    52

    mám asus P4SP-MX
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,248

    Nemohl by to dělat procesor ?

    Napiš sestavu ....

    EDIT: Pro post pod mým:
    je tam procesor intelceleron 2400MHz,ram1024,grafika GF5600
    A co třeba motherboard ? Ten nemáš ?

    EDIT 2:
    Používej prosím tlačítko EDIT, ať tu není 20 příspěvků typu: ... co, proč a nač

    Motherboard je základní deska (Everest ? Základní deska ? Název základní desky)
    Naposledy upraveno uživatelem kevin00: 05-02-2009 v 19:37
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Občasný diskutér Avatar uživatele macicek.sv
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    52

    je tam procesor intelceleron 2400MHz,ram1024,grafika GF5600
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Občasný diskutér Avatar uživatele macicek.sv
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    52

    co to je
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. BIOSy: problém s biosem
    Od Berywait v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-03-2010, 19:52
  2. problém s biosem
    Od forest 65 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 24-11-2009, 10:41
  3. Problem s Biosem
    Od meky17 v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-09-2008, 21:54
  4. Problem s Biosem
    Od meky17 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 19-08-2008, 17:03
  5. Problém s biosem
    Od drobek314 v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-08-2008, 18:52