Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Jaký ntb do 20 tis?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele kopcak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    24

    Dobrý den, chtěl bych požádat o radu.
    Do konce měsíce bych si chtěl pořídit ntb.
    Mé kritéria jsou:
    - práce s office
    - internet
    - filmy
    - skoda (CAD, VisualBasic, Access)
    - přenášet moc často nebude
    - display 15" - 16"
    - rozlišení vyšší než 1280*800
    - numerická klávesnice
    - sem tam nějaká ta hra (Cod2, TrackMania)
    - cena do 20 tis

    Už jsem se trochu díval ale žádná 15" mi nevyhovuje .. Jen od Asusu ale ten už překracuju cenový limit . Tak jsem našel ještě jeden. Tady je link. Budu rád když mi nějaký doporučíte nebo aspoň schválíte .
    btw. jsem příznivcem Intelu takže žádný AMD

    A ještě jedna otázka. Jak by to bylo s instalací OS na ten MSI?

    Předem Díky
    Naposledy upraveno uživatelem kopcak: 09-02-2009 v 20:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    no mam MSI GX610 v windows XP no a zas takový problém to nebyl...původně neměl vůbec podporu XP
    no a drivery šli použít ty na vistu..krom grafiky tam sem musel modovat ovladače...
    u visty je to bez problému.Možná teď i u XP, protože na GX610 tam drivery na XP už jsou...

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400810140CEMCX co tohle?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    O fous přes limit je tendle:
    http://asus.mironet.cz/asus-m51vrap0...--vip+dp88016/
    v limitu tenlde, ale je to turion, nevydrží tak dlouho na baterky a výkon má horší...
    http://asus.mironet.cz/asus-m51kras0...--vip+dp86299/

    Drakene, nečet si, že rozlišení vyšší než 1280x800???

    kopcak: Ten MSI bych spíš nebral. MSI má dost špatnou pověst a navíc rozlišení na výšku jen 768... na tom pomalu nepůjde pracovat, jak se tam nic nevejde... (Trochu přehánim, ale rozdíl oproti 1400x900 je to hodně velkej).
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 10-02-2009 v 01:10
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček Avatar uživatele kopcak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Draken
    no mam MSI GX610 v windows XP no a zas takový problém to nebyl...původně neměl vůbec podporu XP
    no a drivery šli použít ty na vistu..krom grafiky tam sem musel modovat ovladače...
    u visty je to bez problému.Možná teď i u XP, protože na GX610 tam drivery na XP už jsou...

    http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400810140CEMCX co tohle?
    díky za radu ale ten ntb nemá numerickou klávesnici jako na normální klávecnici u pc a taky malý rozlišení.

    Citace Původně odesláno od Logout
    tak teď jsem na vážkách, po asusech jsem se díval ale tenhle jsem nikde nenašel
    a teď babo raď, raději msi nebo asus?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Pokud bys byl ochotny priplatit 2 tisice tak tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40081000000KY2
    Mam ho od vanoc a nemuzu si ho vynachvalit .. az na opravdu strohy design ktery mi z aty dva mesice tak nejak prestal vadit je to ve vsech smerech vynikajici stroj ..


    V limitu pak tohle http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40081000000M0G

    Edit sorry nevsiml jsem si toho pozadavky na rozliseni ..
    Numerika se da resit pridavnou klavesnici tedy hlavne doma ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Pokud bys byl ochotny priplatit 2 tisice tak tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...40081000000KY2
    Mam ho od vanoc a nemuzu si ho vynachvalit .. az na opravdu strohy design ktery mi z aty dva mesice tak nejak prestal vadit je to ve vsech smerech vynikajici stroj ..
    Jake mas s timhle NTB zkusenosti ? Jde me hlavne o info ohledne grafiky, jak je na tom s teplotou ? Zkousel si nejake hry (zas me jde jen o teplotu).

    Diky
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Maximus12 Zobrazit příspěvek
    Jake mas s timhle NTB zkusenosti ? Jde me hlavne o info ohledne grafiky, jak je na tom s teplotou ? Zkousel si nejake hry (zas me jde jen o teplotu).

    Diky
    Hry jsem nezkousel .. pouzivam ho na praci a bezne pouzivani internet ... vzdalena plocha .. atd .. Je az neuveritelne tichy .. oproti asusu co jsem mel obrovska zmena .. Pokud bys mel zajem muzu na to o vikendu pustit nejaky test a mrknout na ty teploty .. hracsky notebook to ale rozhodne nebude ..
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Maximus12
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    768

    Citace Původně odesláno od pas!k Zobrazit příspěvek
    Hry jsem nezkousel .. pouzivam ho na praci a bezne pouzivani internet ... vzdalena plocha .. atd .. Je az neuveritelne tichy .. oproti asusu co jsem mel obrovska zmena .. Pokud bys mel zajem muzu na to o vikendu pustit nejaky test a mrknout na ty teploty .. hracsky notebook to ale rozhodne nebude ..
    Tak ja hledam NTB taky hlavne na praci a na hry jen prilezitostne na nejake starsi nic noveho na full na tom nehodlam a nechci ani hrat. Ale konfiguraci ma na to, aby si na tom clovek i neco lepsiho zahral, proti treba Asusum s 3470 nebo 9300 je na tom o dost lepe s 3650.

    Kdyz se ti bude chtit a budes mit casik tak proc ne, nejaky testik muze byt, aspon me to konecne rozhoupe a vyberu si Jinak me slo hlavne o tvuj nazor, pac kdyz to ma 3650 tak sem se bal, ze by to i jen pri praci topilo. Jinak kvalita provedeni je asi dobra ne ? Neco vydrzi, kdyz se bude castejc prenaset ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Jsme mimo tema .. zbytek sz ..
    + Omluva za OT
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    no pokud bys chtěl 17" což počítám že ne:
    http://www.agen.cz/produkt/70018/HP-...A779ES-AKB.htm
    tady tenhle má lepší GPU..ale opět 17" a AMD....
    http://www.agen.cz/produkt/61196/Asu...7S014-NOVE.htm
    špatnej neni tenhle je to 16" intel..celkem dobrá GPU i parametry ujdou,ale nemá OS
    http://www.agen.cz/produkt/72009/MSI...623X-078CZ.htm
    tenhle je AMD ale má OS i dobrou GPU...
    http://www.agen.cz/produkt/70344/Asu...1TR-AS068C.htm -----tenhle asi vychází nejlíp...
    tunhle značku moc neznám ale parametry ujdou,nemá OS
    http://www.agen.cz/produkt/67945/Uma...76T-BABAAA.htm
    zase AMD..d lepší GPU
    http://www.agen.cz/produkt/67251/ASU...1TA-AS028C.htm
    pěknej je tenhle ale to už je dost za limitem.....
    http://www.penta.cz/Default.asp?cls=stoitem&stiid=32257

    jo a ta toshiba co uvedl pasik tak ta má bohužel taky jen 1280*800...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček Avatar uživatele kopcak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    24

    17tku nechci, to už je moc veliký, asik nejdůležitější požadavky jsou ta plnohodnotná klávesnice a to rozlišení vyšší než 1280*800 a taky velikost 15"min 16"max .. tak poradte
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616
    Naposledy upraveno uživatelem Draken: 10-02-2009 v 19:26
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Kopcak: Platí furt to vůbec ne AMD, nebo jsi ochotnej obětovat Intel např. za větší rozlišení?
    Má to mít slučnou výdrž na baterky, nebo budeš v drtivý většině připíchlej? Jak s tim budeš zacházet - seš ochotnej připlatit/slevit si za festovní firmu, nebo se chováš k ntb v rukavičkách a seš ochotnej riskovat MSI a podobný, který nemaj moc valnou pověst (=> vydrz)?
    Potřebuješ na něco opravdu výkon (např. děláš v tom cadu obrovský sestavy), nebo jen potřebuješ, aby to bylo normálně svižný?

    Draken: Hele, drakene, Tebe platěj obchody od počtu odkazů? Todleto odkazování x modelů neni na nic, obzvlášť, když k tomu nic neřekneš. Udělat v eshopu filtr na rozlišení, úhlopříčku a cenu umí (evidentně skoro :-)) každej...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček Avatar uživatele kopcak
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    24

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Kopcak: Platí furt to vůbec ne AMD, nebo jsi ochotnej obětovat Intel např. za větší rozlišení?
    Má to mít slučnou výdrž na baterky, nebo budeš v drtivý většině připíchlej? Jak s tim budeš zacházet - seš ochotnej připlatit/slevit si za festovní firmu, nebo se chováš k ntb v rukavičkách a seš ochotnej riskovat MSI a podobný, který nemaj moc valnou pověst (=> vydrz)?
    Potřebuješ na něco opravdu výkon (např. děláš v tom cadu obrovský sestavy), nebo jen potřebuješ, aby to bylo normálně svižný?

    nn AMD jsem měl jedinkrát a zklamalo mě, naopak intel velice potěšil, od té doby preferuji pouze ho.
    no dá se říci že ze 70% času budu připojen do sítě, ale i tak by výdrž mohla byt cca 2,5 - 3 hodiny. K ntb i pc se chovám v rukavičkách, přeci jen to není levná věc!
    No obrovský sestavy ne, ale chci aby to bylo jak ty píšeš, svižný .
    Jsem ochotnej na maximální hranici 22 tisíc, ale už mi nezbude na brašnu atd . Ale to se dá přežít . No a jinak se mi ještě zamlouvaj ntb od Asusu a taky Toshiba, ale u té sem nikde nenašel tu numerickou klávesnici .
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Toshiby jsou slušný, ale tu numerickou nemaj - a v rozumný ceně nemaj 15" víc než 1280x800.
    Co se týče brašny, tak stejně bych silně doporučil baťoh - je to praktičtější, neni vidět, že je v tom ntb, nejde to vyrvat z ruky a utýct... a hlavně se s nim dá jezdit na koloběžce :-)

    Co se týče toho AMD - tak ntb. Turiony jsou pomalejší, o chlup topivější (ale zas to doženou čipsetem) a levnější. Nicméně já bych si asi taky připlatil na intela, a to mám AMD vcelku rád.

    Pokud to chceš na práci, tak bych vyloučil cokoli s menším rozlišenim než 1440x900.

    Ideálních je 1680x1050. Ale za tu cenu musíš udělat nějaký kompromisy.
    Pokud vezmeš jako prioritu rozlišení (1680), pak se Ti do ceny vejde buď UMAX (slušnej výkon, ale kvalita pochybná), nebo HP (kvalita velmi dobrá, ale výkon horší - má AMD), obé bez numerický - ta se dá ale za levnej peníz dokoupit do usb.
    Pokud bys chtěl kvalitu v tomdle rozlišení, tak je až 25000 lenovo.

    Pokud vezmeš 1440x900, pak IMHO nejlepší co jsem v tý kategorii viděl za ty peníze jsou asusy - kvalita sice taky nic moc (HP, DELL či Lenovo budou asi o kus jinde), ale zas asi o dost lepší než umax, acer a spol.
    Asi bych si v tomdle případě připlatil na C2D (tzn kolem 21000).

    Nakonec bych asi opravdu jako nejlepší viděl tendle:
    http://asus.mironet.cz/asus-m51vrap0...--vip+dp88016/
    ale nejdřív bych se pořádně zamyslel, jestli nestojí slevit z některejch požadavků nebo jít ještě na brigádu a pořídit si ntb s 1680x1050 - já ho mam a za jiný rozlišení bych neměnil
    (pravda, možná za 1900x1200 jo :-)). Ale v tomdle rozhodování ber i to, jaký máš oči - jestli nevidíš dobře, tak zas je to rozlišení 1440x900 lepší.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. jaky nas?
    Od ICEBOSS v sekci Sítě
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 28-09-2013, 00:44
  2. Jaky ntbk?
    Od Georginek v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-01-2011, 21:34
  3. Jaký CPU sc. 775?
    Od P4V3L v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 47
    Poslední příspěvek: 04-01-2011, 16:38
  4. Jaký NTB?
    Od bedane v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 04-02-2009, 10:01
  5. Jaký notebook? PLS HELP
    Od dawluxe v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 16-08-2008, 14:05