Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Potřebuju radu

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Můžu použít v základní desce, která nepodporuje Dual Channel, 2x RAM?? Jaké musi být jejich specifikace, aby vše správně fungovalo??
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele first.indian
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    705

    Citace Původně odesláno od Frkal
    Můžu použít v základní desce, která nepodporuje Dual Channel, 2x RAM?? Jaké musi být jejich specifikace, aby vše správně fungovalo??
    Pameti by mely byt naprosto stejne v idealnim pripade. Stejna znacka stejne parametry. Prodavaji se dokone kity ktere jsou delane primo na dual channel

    Ale verim ze pokud by jsi dal i jine znacky ale byly by stejne parametry tak to pojede V pripade ze by mela jedna z pameti horsi casovani treba tak se ta lepsi prizpusobi te horsi... Ovsem ze to bude fungovat to ti nikdo nezaruci

    EDIT: Aaa ja misto "nepodporuje" precet podporuje proto jsem odpovidal jak jsme odpovidal
    Naposledy upraveno uživatelem first.indian: 02-12-2006 v 15:08
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Aha,tak díky.. Měl jsem totiž starší RAM 256MB s časováním 2.5 a teď jsem si přikoupil novou 512MB CL 2. Když zapojím obě, tak deska detekuje jen tu ve slotu č.2. Znamená to, že obě společně fungovat nebudou ani kdybych třeba něco přenastavil v BIOSu? (omlouvám se za hloupý dotazy, ale začátečník je prostě začátečník)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Frkal
    Můžu použít v základní desce, která nepodporuje Dual Channel, 2x RAM?? Jaké musi být jejich specifikace, aby vše správně fungovalo??
    Nevím sice, na co odpovídal first.indian (ale samozřejmě jeho odpověď je celkem přesná, ale přišlo mi, že reaguje jakoby na DualChannel než non-DC), ale samozřejmě, že v desce, která nepodporuje DualChannel můžeš použít tolik kousků pamětí RAM, kolik tam máš slotů. A v maximální velikosti takové, jakou Tvoje deska podporuje. Samozřejmě ale vybírej (pokud možno) paměti buď stejné nebo stejných parametrů. Stejně ale nemusí vždy vše fungovat 100% správně. Já mám ale třeba v jednom PC (Duron 800MHz, 384MB RAM) 3 kousky 128MB 133MHz SDR pamětí, každý kousek je jiný a jedou korektně. Každopádně vždy při takovém řešení se doporučuje vyzkoušet stabilitu pamětí nějakým programem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Frkal
    Aha,tak díky.. Měl jsem totiž starší RAM 256MB s časováním 2.5 a teď jsem si přikoupil novou 512MB CL 2. Když zapojím obě, tak deska detekuje jen tu ve slotu č.2. Znamená to, že obě společně fungovat nebudou ani kdybych třeba něco přenastavil v BIOSu? (omlouvám se za hloupý dotazy, ale začátečník je prostě začátečník)
    Zkus ještě třeba paměti ve slotech přehazovat (často pomáhá) nebo zkusit přenastavit BIOS tak, aby měly obě stejné parametry - tzn. přizpůsobit tu lepší té slabší.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Zkus ještě třeba paměti ve slotech přehazovat (často pomáhá) nebo zkusit přenastavit BIOS tak, aby měly obě stejné parametry - tzn. přizpůsobit tu lepší té slabší.
    Mám jen 2 sloty a deska právě vždycky chytne jen tu ve slotu č.2, takže po prohození tu druhou.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele P@pi
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    1,688

    Co máš vůbec za sestavu, paměti (jsou 4,8 nebo 16-ti čipový apod.)??
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    No moc se v tom nevyznám,ale vypíšu data ze Sandry:


    System
    Manufacturer : Packard Bell NEC, Inc.
    Model : 00000000000000000000000
    Version : MOBO_T&Q00
    Serial Number : T029
    ID : FFFFFFFF-FFFFFFFF-FFFFFFFF-FFFFFFFF

    System Chassis
    Manufacturer : NEC COMPUTERS INTERNATIONAL
    Type : Desktop
    Can be locked : No
    Version : Kń•
    Serial Number : 50424E

    Mainboard
    Manufacturer : NEC COMPUTERS INTERNATIONAL
    MP Support : 1 Processor(s)
    MPS Version : 1.40
    Model : K8M800-8237
    System BIOS : 06/24/2005-K8M800-8237-6A7L1G03C-00
    Chipset : VIA K8T800 Pro

    System Memory Controller
    Location : Mainboard
    Error Correction Capability : None
    Number of Memory Slots : 2
    Maximum Installable Memory : 1GB
    Bank0/1 - A0 : DIMM Synchronous DDR-SDRAM 512MB/64 @ 400Mt/s
    Bank2/3 - A1 : Empty

    Chipset 1
    Model : NEC Computer International K8M400 CPU to PCI Bridge
    Bus(es) : AGP PCI IMB USB i2c/SMBus
    Version : 1.02
    Front Side Bus Speed : 2x 804MHz (1608MHz data rate)
    In/Out Width : 16-bit / 16-bit

    Chipset 1 Hub Interface
    Type : V-Link
    In/Out Width : 4-bit / 4-bit
    Multiplier : 2/1x
    IO Queue Depth : 9 request(s)

    Logical/Chipset 1 Memory Banks
    Memory Controller in Processor : Yes
    Power Save Mode : No
    Fixed Hole Present : No

    Chipset 2
    Model : Advanced Micro Devices (AMD) Athlon 64 / Opteron HyperTransport Technology Configuration
    Bus(es) : AGP PCI IMB USB i2c/SMBus
    Version : 1.02
    Front Side Bus Speed : 2x 804MHz (1608MHz data rate)
    Maximum FSB Speed / Max Memory Speed : 2x 800MHz / 2x 200MHz
    In/Out Width : 16-bit / 16-bit
    IO Queue Depth : 4 request(s)

    Chipset 2 Hub Interface
    Type : HyperTransport
    Version : 1.02
    In/Out Width : 16-bit / 16-bit
    Speed : 2x 804MHz (1608MHz data rate)

    Logical/Chipset 2 Memory Banks
    Bank 0 : 256MB DDR-SDRAM 3.0-3-3-8 (tCL-tRCD-tRP-tRAS) CR2
    Bank 1 : 256MB DDR-SDRAM 3.0-3-3-8 (tCL-tRCD-tRP-tRAS) CR2
    Channels : 1
    Bank Interleave : 2-way
    Speed : 2x 200MHz (400MHz data rate)
    Multiplier : 1/8x
    Width : 64-bit
    Memory Controller in Processor : Yes
    Cores per Memory Controller : 1 Unit(s)
    Refresh Rate : 7.80µs
    Power Save Mode : No
    Fixed Hole Present : No

    APIC 1
    Version : 0.03
    Multiplier : 1/2x
    Maximum Interrupts : 24
    IRQ Handler Engaged : Yes
    Enhanced Support : Yes

    Memory Module 1
    Manufacturer : Corsair
    Model : CMX512-3200C2
    Type : 512MB DDR-SDRAM
    Technology : 16x(32Mx8)
    Speed : PC3200U
    Standard Timings : 3.0-3-3-8 (tCL-tRCD-tRP-tRAS)
    Date of Manufacture : 14. listopadu 2159
    Set Timing @ 200MHz : 3.0-3-3-8 (tCL-tRCD-tRP-tRAS)

    Environment Monitor 1
    Model : ITE IT8705F LPC
    Version : 2.00
    Mainboard Specific Support : No

    Environment Monitor 2
    Model : NS LM83
    Version : 4.01
    Mainboard Specific Support : No

    Temperature Sensor(s)
    Board Temperature : 38.0°C / 100.4°F
    CPU Temperature : 50.0°C / 122.0°F
    Power / Aux Temperature : 55.0°C / 131.0°F
    HD / Aux Temperature : 41.0°C / 105.8°F td
    PCI / Aux Temperature : 22.0°C / 71.6°F td

    Voltage Sensor(s)
    CPU Voltage : 1.38V
    Aux Voltage : 2.58V
    +3.3V Voltage : 3.26V
    +5V Voltage : 5.13V
    +12V Voltage : 11.67V
    -12V Voltage : -5.86V
    -5V Voltage : -1.54V
    Standby Voltage : 4.57V

    AGP Bus(es) on Hub 1
    Version : 3.00
    Maximum Data Transfer Rate : 8x
    Fast-Writes Enabled : No
    Fast-Writes Support : Yes
    Isochronous Mode Enabled : No
    Addressing Enabled : 32-bit

    PCI Bus(es) on Hub 1
    Version : 2.10
    Number of Bridges : 1
    PCI Bus 0 : PCI (1/1x PCIClk)

    LPC Hub Controller 1
    Model : NEC Computer International VT8237 PCI to ISA Bridge
    ACPI Power Management Enabled : Yes
    Delayed Transaction Enabled : Yes
    Multiplier : 1/4x
    DMA Multiplier : 1/2x

    Sound Adapter 1
    Model : NEC Computer International VT8233/A AC'97 Enhanced Audio Controller
    Type : AC '97

    USB Controller 1
    Model : NEC Computer International VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (All VIA Chipsets)
    Version : 1.10
    Interface : UHCI
    Channels : 2
    Speed : 48MHz
    Supported Speed(s) : Low (1.5Mbps) Full (12Mbps)
    Legacy Emulation Enabled : No

    USB Controller 2
    Model : NEC Computer International VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (All VIA Chipsets)
    Version : 1.10
    Interface : UHCI
    Channels : 2
    Speed : 48MHz
    Supported Speed(s) : Low (1.5Mbps) Full (12Mbps)
    Legacy Emulation Enabled : No

    USB Controller 3
    Model : NEC Computer International VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (All VIA Chipsets)
    Version : 1.10
    Interface : UHCI
    Channels : 2
    Speed : 48MHz
    Supported Speed(s) : Low (1.5Mbps) Full (12Mbps)
    Legacy Emulation Enabled : No

    USB Controller 4
    Model : NEC Computer International VT82xxxxx UHCI USB 1.1 Controller (All VIA Chipsets)
    Version : 1.10
    Interface : UHCI
    Channels : 2
    Speed : 48MHz
    Supported Speed(s) : Low (1.5Mbps) Full (12Mbps)
    Legacy Emulation Enabled : No

    USB Controller 5
    Model : NEC Computer International VT6202/12 USB 2.0 Enhanced Host Controller
    Version : 2.00
    Specification : 1.00
    Interface : EHCI
    Channels : 8
    Companion Controllers : 4
    Supported Speed(s) : Low (1.5Mbps) Full (12Mbps) High (480Mbps)
    Addressing Support : 32-bit
    Legacy Emulation Enabled : No

    System SMBus Controller 1
    Model : VIA VT823x SMBus
    Advanced TCO Mode Enabled : No
    Slave Device Enabled : No
    PEC Support : No
    Speed : 16kHz

    Expansion Slot(s)
    PCI1 (9h) : PCI 32-bit +5V +3.3V PME i2c/SMBus Full-Length Available
    PCI2 (Ah) : PCI 32-bit +5V +3.3V PME i2c/SMBus Full-Length Available
    PCI3 (Bh) : PCI 32-bit +5V +3.3V PME i2c/SMBus Full-Length Available
    AGP (8h) : AGP 32-bit +5V Full-Length Used (Hightech Information Systems Ltd Radeon 9550)
    CNR : PC98/Card 16-bit +5V Full-Length Available

    Port Connector(s)
    IDE 1 : ATA
    IDE 2 : ATA
    FDD : 8251 FIFO / Floppy Disk
    COM1 : Serial Port 16450 / 9 Pin Dual Inline / DB-9 pin male
    COM2 : Serial Port 16450 / 9 Pin Dual Inline / DB-9 pin male
    LPT1 : Parallel Port ECP/EPP / DB-25 pin female / DB-25 pin female
    MS/KB - PS/2 Keyboard : Keyboard / PS/2
    MS/KB - PS/2 Mouse : Mouse / PS/2 / PS/2
    USB : USB / USB

    Performance Tips
    Notice 224 : SMBIOS/DMI information may be inaccurate.
    Warning 2507 : Mainboard has too few memory slots. Upgrading the memory may be difficult or expensive.
    Tip 2511 : Some memory slots are free so the memory can be easily upgraded.
    Warning 100 : Large memory sizes should be made of Registered/Buffered memory.
    Tip 2546 : Large memory modules should be ECC/Parity.
    Warning 2518 : Mainboard temperature is too high.
    Tip 2513 : AGP Bus is unused or AGP card not fully AGP compatible.
    Tip 2525 : Current AGP data rate not optimal.
    Tip 2 : Double-click tip or press Enter while a tip is selected for more information about the tip.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    zaujimalo by ma ci ten 512 MB modul ma pamätove cipy na oboch stranach. Pravdepodobne bude mat. Sandra vypisuje, ze mas v obydvoch slotoch 256 MB moduly a to nieje pravda. Takto sa system sprava, ked mas obojstranny pamätovy modul, fyzicky je to jeden modul ale pre system su to dva s polovicnou kapacitou a to robi problem. Tento modul obsadi aj druhy slot, hoci v nom je iny modul, ten system odingoruje, ako keby tam nebol, popripade ak neobsadi obydva sloty, tak ju system vobec nedetekuje. Skoda, ze mas len dva sloty keby si mal tri, stacilo by modul presunut do dalsieho slotu aby bol medzi modulmi jeden volny a uz by system detekoval obydva moduly ako ma, toto na 99% pomoze. Stretol sa s tym uz niekolko krat a v roznych formach. Najvecsie problemy su s tym pri moduloch, co maju 8 cipov, na kazdej strane po styri cipy (njacastejsie pamete GOODRAM). Pre mna nastastie, doska mala vzdy aspon tri sloty alebo som mal viacej pocitacov a moduly som nejako skombinoval. Skus si stiahnut program cpu-z ( http://www.cpuid.com/download/cpu-z-138.zip) a tam sa pozriet v zalozke SPD ake moduly ti v jednotlivych slotoch zobrazi. ak mas moznost daj sem screenshot oboch slotov.
    p.s. ten vypis zo sandry, je ked si mal v systeme zalozene obydva pam. moduly? a ten 512 MB modul bol v slote c.2.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    eraser

    Chcel som tu niečo napísať o SS a DS, ale odb ma už predbehol... napr. moja doska disponuje tromi DDR DIMM slotmi a v prípade osadenia prvých dvoch DS modulmi musím tretí nechať voľným, pretože DIMM2 a DIMM3 zdieľajú rovnaké rows.

    DDR DIMM1 Rows0&1
    DDR DIMM2 Rows2&3
    DDR DIMM3 Rows3&2
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    5

    Ne, měl jsem v PC právě jen tu 512 ve slotu č.1, když jsem pouštěl Sandru..Asi to nemá cenu..už se v tom nebudu vrtat a spokojim se s tou 512MB RAM. Díky všem za rady
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. potrebuju radu
    Od misickagolf v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 04-04-2010, 10:52
  2. potrebuju pomoct
    Od robotic v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 13-11-2008, 18:06
  3. Potřebuju poradit
    Od Bear89 v sekci Audio
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 09:50
  4. LCD: Potřebuju radu s Výběrem!
    Od DHride v sekci Monitory
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 12-05-2007, 15:12