Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: problém s vypalováním

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Takže další problém, nějak se to hromadí...
    Při vypalování DVD mi kolísá hladina zásobníku neustále mezi 10-90%, takže pálení trvá tak 25 minut. Docela mě to se.. Začalo to před pár dny a do té doby to jelo i 16x bez problémů. Vypalovací soft je stejný /Nero6/, hardware taky /až na graf. kartu/, takže jsem z toho jelen. CD pálí v pohodě, ale jedu je jen 8x, takže to asi stíhá... HD mám snad WD 160 Gb, SATA a je vcelku nový.
    Nenašel by se nějaký dobrý nápad, co s tím ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    a co media ? Zkus jinou varku dvd i kdyz tim to asi nebude.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    no muzu te uklidnit ze nejsi sam... me se to taky obcas stane. nekdy to udela jedno a pak jede normalne dal, jindy to je natrvalo az dokud nepreinstaluju system... ono to stejne vetsinou je az ve stavu kdy system ma dost a je to jenom vhodna zaminka k reinstalaci tak se to hodi
    s novym systemem to je zas na dlouho dobry
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Leroj
    Takže další problém, nějak se to hromadí...
    Při vypalování DVD mi kolísá hladina zásobníku neustále mezi 10-90%, takže pálení trvá tak 25 minut. Docela mě to se.. Začalo to před pár dny a do té doby to jelo i 16x bez problémů. Vypalovací soft je stejný /Nero6/, hardware taky /až na graf. kartu/, takže jsem z toho jelen. CD pálí v pohodě, ale jedu je jen 8x, takže to asi stíhá... HD mám snad WD 160 Gb, SATA a je vcelku nový.
    Nenašel by se nějaký dobrý nápad, co s tím ?
    Možná mi to někde uniklo, ale jakou máš mechaniku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Neuniklo, je to NEC asi měsíc starej /během 2let už druhá záruční výměna/, ale tím to asi nebude. Navíc teď se mi zdá, že nějak podivně každou chvíli hrabe HD, takže to by tak ještě scházelo.
    Ten systém by stačil přeinstalovat, nebo formát C ? /to se mi teda nechce/ !!!
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od Leroj
    Neuniklo, je to NEC asi měsíc starej /během 2let už druhá záruční výměna/, ale tím to asi nebude. Navíc teď se mi zdá, že nějak podivně každou chvíli hrabe HD, takže to by tak ještě scházelo.
    Ten systém by stačil přeinstalovat, nebo formát C ? /to se mi teda nechce/ !!!
    Zase se zopakuji Pouzivejte Ghost!
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od Leroj
    Neuniklo, je to NEC asi měsíc starej /během 2let už druhá záruční výměna/, ale tím to asi nebude. Navíc teď se mi zdá, že nějak podivně každou chvíli hrabe HD, takže to by tak ještě scházelo.
    Ten systém by stačil přeinstalovat, nebo formát C ? /to se mi teda nechce/ !!!
    Zkontroluj si běžící procesy, něco Ti určitě blokuje PC. Nemusíš to hned řešit reintallem. Zkus použít i utility jako TuneUp atp. Pro začátek může postačit, když si spustíš msconfig a podíváš se, co Ti startuje po najetí Windows. Vše, co neznáš nebo nepotřebuješ odšktrni. Kdykoliv to zas můžeš povolit kdyby to bylo třeba něco důležitého.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Dík, skusim to zítra. Teď jsem pálil zálohu důležitých věcí na RW rychlostí 2,4 /starý médium/ a ani tak to nestíhá. Já se z toho picnu...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele tequilla
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    1,030

    Citace Původně odesláno od pas!k
    Zase se zopakuji Pouzivejte Ghost!
    Nechtel bys napsat nejakej jednoduchej navod? Myslim, ze by to byl velice prinosny thread pro novacky
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od tequilla
    Nechtel bys napsat nejakej jednoduchej navod? Myslim, ze by to byl velice prinosny thread pro novacky
    je to jednoduchy pustis patricne ghost (16/32bit), vyberes co chces delat (zalohovat disk, partition, obnovit disk, partition...), vyberes soubor (bud kam zalohovat nebo z ceho obnovovat) a nejak to odpalis a jede to jeste jde nastavit komprese...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od Leroj
    Neuniklo, je to NEC asi měsíc starej /během 2let už druhá záruční výměna/, ale tím to asi nebude. Navíc teď se mi zdá, že nějak podivně každou chvíli hrabe HD, takže to by tak ještě scházelo.
    Ten systém by stačil přeinstalovat, nebo formát C ? /to se mi teda nechce/ !!!
    No, může to být prakticky čímkoli.

    Zkus toto:
    - zkontroluj HDD utilitou od výrobce
    - zkontroluj datové a napájecí kabely DVD-RW a HDD, zda nejsou poškozené nebo uvolněné
    - prověř, zda ti na pozadí neběží nějaká aplikace, která intenzivně přistupuje na disk (např. Google Desktop Search, antivir, antispyware, apod.)
    - nainstaluj nejnovější ovladače čipové sady
    - podívej se do Prohlížeče událostí, zda se tam neobjevuje nějaké chybové hlášení
    - chyba HW mechaniky taktéž nelze vyloučit
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od Leroj
    ...
    Je pravděpodobné, jak tu už zaznělo, že na pozadí běží nějaké aplikace, které zaměstnávají disk (AVG a jeho automatické kontroly? To jsi asi nezapomněl), takže, jak už tu zaznělo, pro začátek bych překontroloval aplikace, které se spouští po startu Windows, zkusil bych projet počítač (registry a jiné) nějakým vhodným programem (TuneUp aj.) a pokud ani poté se nic nezmění a jsi si jistý, že je vše správně (kabely, disk, mechanika, média, ...), zkus reinstall Windows.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    jeste bych mozna zkusil toto dej neco tavit dej alt + ctrl + del nahod si procesy a mrkni co ti v jakou chvili vytezuje proc a pamet .. jestli ti tam neco v tech kritickych chvilkach nehapruje ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Moderátor / Poděs SHW Avatar uživatele ICEBOSS
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    3,652

    neprepnula se mechanika nebo disk do PIO rezimu?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Leroj
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    280

    Díky za rady, ovšem krize se prohlubuje...
    HD zkontrolován, kabely prověřeny, DMI zkontrolováno, zdroj v PC vyměněn, spousta procesů ukončena, NOD na zkoušku vypnut a výsledek žádný.
    Jinak v pátek koupena tiskárna /Canon 4300/, protože odešel Epson /mechanicky/, no a ten Canon netiskne: po instalaci ovladačů proběhne první tisk a ten zůstane viset a neukončí se, takže druhý tisk skoro nemožný /jen po restartu !/. Ten Canon je OK, na jiném PC tiskne...
    Takže závěr je tento: Zítra formát C :-(
    Jsem zvědav, kdy se ty problémy zastaví, už mě to trošičku točí...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problem s vypalováním na mechanice matshita uj-875g
    Od Salamander v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 17-09-2009, 13:15
  2. problem s vypalovaním
    Od Tmac10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 25-12-2008, 06:52
  3. problém s vypalováním
    Od martinrehak v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 24-10-2008, 15:01
  4. Problém s vypalováním na ASUS DRW-2014L1T
    Od Alan Grey v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 23-07-2008, 23:37
  5. Matshita UJ-841S - problém s vypalováním
    Od Peli_shw v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-02-2008, 12:55