Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 44

Téma: chybné teploty

  1. #16
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    To jestli to souhlasí s realitou je těžko ověřitelné. Jedině zda-li má teploměr či case s čidlem, které by přidělal na CPU. Mě se třeba hodnota teploty CPU v BIOSu mění pouze +/- 2 °C.
    Ten nejbyčejnější monitorovací panýlek od fy Eurocase stojí cca 200-240 Kč, má tři čidla, doporučuji do něj investovat, nemusíte ho ani natrvalo zapojovat do počítače, stačí jen sundat bočnici, obložit procesor čidly a sledovat teploty. Tak se jednoduše přesvědčíte o skutečných teplotách a pak ten příšerný panýlek můžete strčit zpátky tam, kam patří - do skříně .
    Jednoduše si lze ověřit i přesnost tohoto panýlku - stačí jen panýlek zapnout a k čidlu přiložit běžný teploměr, teploty by se měly shodovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od superdrooper Zobrazit příspěvek
    Ten nejbyčejnější monitorovací panýlek od fy Eurocase stojí cca 200-240 Kč, má tři čidla, doporučuji do něj investovat, nemusíte ho ani natrvalo zapojovat do počítače, stačí jen sundat bočnici, obložit procesor čidly a sledovat teploty. Tak se jednoduše přesvědčíte o skutečných teplotách a pak ten příšerný panýlek můžete strčit zpátky tam, kam patří - do skříně .
    Jednoduše si lze ověřit i přesnost tohoto panýlku - stačí jen panýlek zapnout a k čidlu přiložit běžný teploměr, teploty by se měly shodovat.
    No to je imho blbost až to hezký není.
    Ta deska a jakákoli utilita mu musí naprosto přesně ukazovat teploty CPU a jader a pokud se tak neděje, tak je něco špatně.
    Jak chceš ty tvý slavný čidla narvat až k jádrům CPU? He?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    To měření přes ten panýlek by bylo spíše orientační. Dalo by se podle něk odhadnout +/- jestli teploty např. v Everestu sedí s tím, co ukazuje panýlek.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    To měření přes ten panýlek by bylo spíše orientační. Dalo by se podle něk odhadnout +/- jestli teploty např. v Everestu sedí s tím, co ukazuje panýlek.
    Tady nejde o teploty jako takový, ale o to, PROČ TO TY TEPLOTY NEUKAZUJE, KDYŽ BY MĚLO.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Pokud CPU v jiném PC ukazuje teploty normálně, bude to zřejmě motherboardem.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud CPU v jiném PC ukazuje teploty normálně, bude to zřejmě motherboardem.
    Asi tak. Viz můj post 10.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    No to je imho blbost až to hezký není.
    Ta deska a jakákoli utilita mu musí naprosto přesně ukazovat teploty CPU a jader a pokud se tak neděje, tak je něco špatně.
    Jakákoliv utilita musí naprosto přesně ukazovat teploty CPU a jader?

    Bylo by hezké, kdyby to tak bylo, ale tak to bohužel není. Záleží na výrobci desky, čidlu, procesoru, atd. A někdy je až úsměvné, jak se někteří jedinci chvástají s tím, že jim nový procesor při plné zátěži topí jen 25 stupňů (a to při při třicetistupňových vedrech).
    Já je ale překonávám, neboť můj Athlon X2 3 GHz (jádro Brisbane) topí při plném zatížení jen cca 10-15 stupňů a to prosím s obyčejným vzduchovým chlazením (tyto jádra měly nějak špatně zkalibrovaná čidla či co, takže dokud si člověk nenastavil svůj ambient-a to podle svého citu-tak si prostě teplotu nezměřil) a v biosu mi to ukazovala 80 stupňů, než jsem si stáhnul jinou revizi a teď to ukazuje alespoň celkem solidních cca 45.
    Z mého pohledu mi tedy jediný rozumný výsledek podal až ten panýlek od Eurocase (u kterého jsem si nejdříve ověřil, že funguje - stačí teploměr a fén). Pěkně malá díra přímo v chladiči procesoru a čidlo zastrčené v díře. Teploty předpokládám max. + - 5 stupňů.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Citace Původně odesláno od superdrooper Zobrazit příspěvek
    Jakákoliv utilita musí naprosto přesně ukazovat teploty CPU a jader?
    To bylo řečeno nadneseně. Ale víceméně to tak je.
    Citace Původně odesláno od superdrooper Zobrazit příspěvek
    Bylo by hezké, kdyby to tak bylo, ale tak to bohužel není. Záleží na výrobci desky, čidlu, procesoru, atd. A někdy je až úsměvné, jak se někteří jedinci chvástají s tím, že jim nový procesor při plné zátěži topí jen 25 stupňů (a to při při třicetistupňových vedrech).
    Já je ale překonávám, neboť můj Athlon X2 3 GHz (jádro Brisbane) topí při plném zatížení jen cca 10-15 stupňů a to prosím s obyčejným vzduchovým chlazením (tyto jádra měly nějak špatně zkalibrovaná čidla či co, takže dokud si člověk nenastavil svůj ambient-a to podle svého citu-tak si prostě teplotu nezměřil) a v biosu mi to ukazovala 80 stupňů, než jsem si stáhnul jinou revizi a teď to ukazuje alespoň celkem solidních cca 45.
    Z mého pohledu mi tedy jediný rozumný výsledek podal až ten panýlek od Eurocase (u kterého jsem si nejdříve ověřil, že funguje - stačí teploměr a fén). Pěkně malá díra přímo v chladiči procesoru a čidlo zastrčené v díře. Teploty předpokládám max. + - 5 stupňů.
    Alespoň sám vidíš, že to prostě někdy nefunguje, jak má.

    A jestliže vím, že tato kombinace desky a CPU, co má Janyk1 spolu chodí bez problémů, můžu si dovolit tvrdit, že to prostě fungovat (ukazovat korektně teploty) má a mělo by a jestliže se tak neděje, něco je špatně. A nepotřebuje k tomu žádný udělátka a čidla a podobný blbosti o kterých jsi sám řekl, že ukazují plus-mínus.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele superdrooper
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    210

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    A jestliže vím, že tato kombinace desky a CPU, co má Janyk1 spolu chodí bez problémů, můžu si dovolit tvrdit, že to prostě fungovat (ukazovat korektně teploty) má a mělo by a jestliže se tak neděje, něco je špatně. A nepotřebuje k tomu žádný udělátka a čidla a podobný blbosti o kterých jsi sám řekl, že ukazují plus-mínus.

    Přesně jak píšeš, čidlo je nejspíše v háji (což se stává) nebo IO čip nedokáže správně intepretovat informace z čidla. Takže jedinou možností měření teploty - + 5 stupňů je můj panýlek .
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    nebo je chyba u výrobce desky který není schopný vydat funkční bios


    prosim tě pust si everest 5.0 a orthos a tak půl hodiny to monitoruj....pak napiš jaký byl průběh
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele fanynek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    2,057

    Klídek.....výrobce desky je v pohodě a s těmito BIOSy nejsou problémy. A když, tak jen velice výjimečně.
    Já osobně bych tu desku vzal a reklamoval, nebo vrátil ve čtrnáctidenní lhůtě.
    Prošlo mi rukou cca 12 těchto MB od Gigabyte s P35 (DS3,DS4, S3L) s E5200, E4400 a E8400 a vždycky to ukazovalo teplotu, jak mělo.
    Evidentně tohle není v pořádku.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    Citace Původně odesláno od fanynek Zobrazit příspěvek
    Já osobně bych tu desku vzal a reklamoval, nebo vrátil ve čtrnáctidenní lhůtě.
    Prošlo mi rukou cca 12 těchto MB od Gigabyte s P35 (DS3,DS4, S3L) s E5200, E4400 a E8400 a vždycky to ukazovalo teplotu, jak mělo.
    Evidentně tohle není v pořádku.
    Asi tak, reklamuju desku, co jinyho mi zbývá


    (Mimochodem chladí to TR Ultra 120 extreme + Noctua NF-P12)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    Asi tak, reklamuju desku, co jinyho mi zbývá


    (Mimochodem chladí to TR Ultra 120 extreme + Noctua NF-P12)
    Tak to pak ty teploty +/- 25 °C jsou pravdivé, když to chladíš touto mrškou
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Janyk1
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,007

    No, i ty teploty v systému by klidně mohly být pravdivé, 42°C by šlo, ale jde o to, že jsou za všech okolností konstantní, ani hned po zapnutí ani po hodině Orthosu stále 42°C. Takže někde chyba je, a jediná možnost už je deska.

    Normální lidi tohle neřeší, ale holt OC bez údajů o teplotách dost dobře nejde provést.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,249

    Citace Původně odesláno od Janyk1 Zobrazit příspěvek
    No, i ty teploty v systému by klidně mohly být pravdivé, 42°C by šlo, ale jde o to, že jsou za všech okolností konstantní, ani hned po zapnutí ani po hodině Orthosu stále 42°C. Takže někde chyba je, a jediná možnost už je deska.

    Normální lidi tohle neřeší, ale holt OC bez údajů o teplotách dost dobře nejde provést.
    Jj, to s tebou souhlasím. Také jsem kvůli OC vyměnil chladič a teploty mám furt stejné, tak hledám proč. Někdy není přáno

    Já bych si osobně typnul nefunkční čidlo na motherboardu.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. MoŽnÉ nebo chybnÉ
    Od Honzátor v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-12-2010, 21:43
  2. Chybne farby v 3Dmarku06
    Od karo1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 23-02-2009, 21:30
  3. Lze opravit chybné soubory?
    Od OdMajkla v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 59
    Poslední příspěvek: 14-05-2008, 09:04
  4. Chybné soubory
    Od Plix v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-01-2008, 09:01