Sestavil jsem si počítač:
- Pentium E5200
- Asus P5K Premium /WiFi-AP
- 4x2GB A-DATA Vitesta Extreme Edition DDR2 800MHz
- ASUS EAH4850/HTDI 512MB GDDR3
- Cooler Master Elite 330
- Fortron Epsilon 80PLUS 500W
- WD Caviar SE16 640GB
Když jsem jej poprvé rozběhnul. Nebyl naprostý problém. Normálně najel do BIOSu, vše mi ukázal jak měl. A když jsem BIOs ukládal a chtěl odejít, tak se to seklo a pomohlo jenom vypnutí až na zdroji. Potom se počítač začal divně chovat. Při zapnutí čudlem se normálně zapne (začne bootovat OS a tak) jen někdy. Ve vetšině případů počítač udělá jen to, že speeker cvakne, signalizace spuštění na bedně svítí, vetráky se točí, disk a mechanika taky mají šťávu a jsou v provozu, ale klavesnice nereaguje, do monitoru nejde žádný signál a počítač dál nic nedělá.
Sestavoval jsem dva prakticky stejné počítače a tak jsem zkoušel postupně ubírat RAMky i je všechny přehodit, vyměnit grafiku, přehodit zdroj, vyndat baterku a nechat počítač přes noc bez sťávy. Nic nepomohlo. RAMky v druhém kompu běží v pohodě. Procesrory se mi vyndavat nechce. Bojím se abych pri odendavání chladiče nepoškodil procák.
Problém se objevuje čim dál častěji. Ze začátku stačilo vypnout zdroj, chvilku počkat a pak jej zapnout tlačítkem (nejsem si tímhle jist - prostě se mi to tak povedlo asi 4x-6x zapnout), teď už ani toto nepomáhá. Když se počítač zapne, tak vypadá a chová se naprosto normálně. Dokázal jsem na něj nainstalovat 64-bitové Visty SP1. Myslím, že klasický restart, co dělaj třeba některý programy při instalaci, problém nezpůsoboval. Nechci to teď zkoušet - páč teď se mi ho podařilo rozjet a bojím se že příště se to nemusí povédst.