Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: 1U Rack + zákládní desky

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    4

    Čau,
    chtěl bych se zeptat jestli do 1U racku jdou i klasický základní desky do normálních kompů nebo jen ty specializované. Díky za odpovědi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    jdou, problem by mohl nastat akorat s vyskou chladice
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    107

    U kazde skrine vyrobce udava, jake desky to zere. Pokud to nebude nejaka firemni specialita (IBM, HP, F-S, ale ty se stejne dodavaji jako komplet), tak je to urcite na normalni ATX, pripadne Extended ATX (hlubsi deska). Jak jiz bylo receno, potrebujes specialni chladic, protoze 1U rack ma neco pres 4cm na vysku, takze ventilatory, pokud jsou, musi foukat podel desky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Tosuja Zobrazit příspěvek
    ...Extended ATX (hlubsi deska)
    E-ATX = delsi deska (pri umisteni do klas. kejsu rekneme sirsi smerem k hdd)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    4

    Koukal jsem, po e-shopech a chladiče se do 1U dělaj bud pasivy a nebo jak tu bylo psáno který foukaj do strany. Takže sem došel k závěru že by to mělo fungovat. Teď už jen sehnat ňáký levnější case a jdu do toho. Nevíte o něčem klidně použitý? Na netu maj nejlevnější kolem 2 313 bez zdroje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    Nechápu... proč stavět 1U rack? Co se od toho očekává?

    BTW ten pasiv bude očekávat vindtunnel a jeden až dva čtyřcentimetrový 5kRPM větráčky... Jo a zdroje... taky "levná" záležitost...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    4

    Stavět proto, že ho chci umístit do servrovny a tam jsou 1U nejlevnější a jestli tam jde dát normální deska, tak mě to výjde levnějš než koupit nový 1U rackový server který nejlevnější stojí kolem 18000 a je tam jen 160gb HDD a 1gb ram to si tam rači hodim rozbalený věci z výprodeje: desku za 1000, za 1000 2 jádrový AMD, za 3000 2x500GB hdd za 1000 2x2gb ram a 1000 větráčky s chladičema a gigovou síťovku a ted záleží na casu za kolik seženu ale při nejhoršim za 3500 se zdrojem to maj nový takže celkem cca: 10 000 což je skoro polovina a výkonem se sobě ty servry vyrovnaj a paměťová kapacita je o dost větší. Sice samozřejmě že servrové desky a CPU a RAM jsou lepší a dýl vydrží, ale nejsou na to finance.
    A důvod proč chci server je že dělám webowky a rozhodl jsem se pro svůj server páč z toho kápne taky ňáká ta kačka a taky žádný průtahy s jinejma firmama jestli tam doinstalujou nákej balíček když bude potřeba nebo něco takovýho.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mrkni na http://www.yeongyang.com/ vyrabi bedny (jeste tusim Avance B01) ktery se daji pouhym polozeni na bok a prisroubovanim lyzin zmenit na rackovou, sice ne 1U ale pokud mas vic mista tak nemusis resit ani zdroj
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2008
    Příspěvků
    80

    Citace Původně odesláno od jonyssss Zobrazit příspěvek
    ...
    Tak to přeju hodně štěstí
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    4

    Díky, a s tim casem je potřeba 1U jinak je to držší. Na 1U do 300W zdroj je za 1000,- měsíčně housing. A za 2U je to dražší. Takže potřebuju 1U.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    40

    No, já stavěl server do 1U a řešil jsem fakt problém jak to chladit rozumně ... a pasivně. Musí být na lince v provozu, a né u mne v servrovně. Pokud si vzpomenu, kouknu coto bylo za case, ale moc drahý nebyl ... ( nejdražší byl HDD ... ve verzi SSD). Nu, mám i foto .... .
    Ale obecně je to spíše naopak, nejdražší je 1U. Ale pokud jde o hosting v racku ....
    Jo, a mněl jsem "menší" problém se zdrojem .... , fakt malý ... Chtěl jsem dual napájení. No prostě sranda .... :P
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Základní desky: zapojeni zakladni desky
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 22-07-2014, 15:53
  2. Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 29-01-2011, 23:30
  3. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 21-02-2009, 09:29
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 25-09-2008, 15:16
  5. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 28-08-2008, 14:03