Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Podmínky reklamace do 10 dnů

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Dobrý den,

    koupil jsem si notebook Sony Vaio VGN-CS21S, který již obsahuje licenci Windows Vista Home Premium. S tímto operačním systémem tento notebook pro moji potřebu běhá nedostatečně. Reálně uvažuji o reklamaci do 10 dnů bez udání důvodu, ovšem ještě před tím bych chtěl vyzkoušet na tomto notebooku legální Windows XP Professional, které by mohli celý notebook zrychlit. Ovšem potom nevím, jestli mám právo notebook reklamovat.
    Má s tím někdo z Vás zkušenost?

    Předem děkuji, Petr.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Reklamovat ho máš právo v každém případě, ale spíš ti jde o vrácení, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Ano, jde mi o vrácení notebooku s přeinstaloveným operačním systémem, který jsem s ním zakoupil. Pro upřesnění v notebooku byly předinstalované Visty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Pokud bude ve stavu jako po rozbalení, neměl by být problém. Jestliže ale jakkoli zasáhneš do rozložení oddílů, či recovery image, a posléze to nebudeš schopen obnovit zpět, může si prodejce naúčtovat poplatek za navrácení do původního stavu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Děkuji velice, jestli to dobře chápu, tak když po XP se notebook nezrychlí, znovu přeinstalovat na Windows Vista Home Premium. Je jen jedna verze tohoto OS? Nedostal jsem žádné instalační CD k notebooku, ale Visty jsem si již před půl rokem stáhl a mám je na druhém notebooku. A co systém, který jsem k tomu dostal "zadarmo" ( hafo trialů - Office 07, antivir McAfee apod.; žádné instalační CD jsem také nedostal ) . Může být i toto problém?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od konev33 Zobrazit příspěvek
    Nedostal jsem žádné instalační CD k notebooku, ale Visty jsem si již před půl rokem stáhl a mám je na druhém notebooku.
    To je u řady notebooků standardní praktika. OS je uložen v recovery partition, odkud se po stisknutí příslušné klávesové zkratky při startu NTB obnoví.

    Citace Původně odesláno od konev33 Zobrazit příspěvek
    A co systém, který jsem k tomu dostal "zadarmo" ( hafo trialů - Office 07, antivir McAfee apod.; žádné instalační CD jsem také nedostal ) . Může být i toto problém?
    I všechen tento software je součástí dodávky (a recovery oddílu).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    TI všechen tento software je součástí dodávky (a recovery oddílu).
    Takže mám smůlu, jestli to dobře chápu? Jedině si najít instalačky těchto programů, ovšem to je pouhá teorie...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od konev33 Zobrazit příspěvek
    Takže mám smůlu, jestli to dobře chápu?
    To už jsi ten oddíl smazal?

    Citace Původně odesláno od konev33 Zobrazit příspěvek
    Jedině si najít instalačky těchto programů, ovšem to je pouhá teorie...
    Obávám se, že bez patřičného recovery média to do kupy nedáš.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Omlouvám se, nesmazal jsem zatím nic, jen nechápu, kde přesně ten "recovery oddíl" mohu najít. Při instalaci XP Professional se smaže? A jestli ne, tak jak ho spustím, když budu mít nainstalované XP Professional a budu chtít vše vrátit do původního stavu?

    Děkuji, nějak se v tom ztrácím.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Při instalaci čehokoli se nesmaže, pokud nebudeš dělat brikule s rozdělením disku. Při instalaci si vždycky můžeš vybrat, kam se OS naisntaluje, přičemž dostaneš na výběr z viditelnejch partition. Ten recovery oddíl je neviditelnej, takže bys imho ho neměl dostat ani na výběr. A i kdybys ho dostal, tak prostě nehcáš xp naisntalovat do toho největšího oddílu, coi ti instalátor nabídne.
    Prostě - pokud nebudeš "iniciativně" rušit partition, popř. neřekneš instalátoru, by použil celej pevnej disk a smazal všechny partition, tak by tam recovery oddíl měl zůstat.

    Neni ten problém se svižností ve velikosti RAM? Kolik ji máš? Nebylo by nejjednodušší přikoupit jeden modul paměti?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    4 GB a sloty žádné volné
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Děkuji moc, jenom mi ještě není přesně jasné, jak vyvolám instalaci z recovery oddílu.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od konev33 Zobrazit příspěvek
    4 GB a sloty žádné volné
    To by mělo být pro Vistu naprosto dostatečné. Spíše to bude brzdit HDD.

    Citace Původně odesláno od konev33 Zobrazit příspěvek
    Děkuji moc, jenom mi ještě není přesně jasné, jak vyvolám instalaci z recovery oddílu.
    Viz Příručka pro řešení potíží a obnovení systému (ovšem předpokládám, že by měla být součástí dodávky).
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    10

    Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Withman
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,366

    Doporučuji zapnout NTB a nechat jej pár hodin pracovat, než si Visty zaindexují celý HDD. Nemohu pochopit formulaci, že NTB s Vistami běhá nedostatečně. S tímto NTB jsem pracoval ihned po doinstalaci Vist a byl bez problémů co se týče rychlosti, neviděl jsem tam žádné spomalení.

    Pokud je NTB vážně pomalý, zkusil bych otestovat HDD, zda nemá vadné sektory, či není jinak špatný, pokud ano, NTB bych reklamoval.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Software: Náhodná čísla a podmínky if...
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 09-12-2011, 00:50
  2. CZC - reklamace
    Od petrcomp v sekci Volná témata
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 26-01-2011, 16:57
  3. Reklamace ram
    Od Jerry1402 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 17-02-2010, 14:28
  4. C++: Cyklus ignoruje podmínky
    Od Intri v sekci Programování
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 26-01-2008, 17:59
  5. Reklamace CD/DVD
    Od Pavel Boček v sekci Optické mechaniky
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 17-12-2007, 23:25