Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: Ramky nestaci na overclock?

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    Zdravim,
    Pretaktoval jsem CPU a zjistil sem, ze obe moje 1gb od a-data v orthosu po +-10 vterinach hazeji chyby. Postupne sem prozkousel vsechny ramky, nechal jednu 512mb take od A-data (normalne jedu 2x1gb + 2x512mb) ta funguje normalne a orthos bezi uz pres 20 minut. Obe 1gb vykazujou chyby v orthosu. Zkusil sem jak blend, tak ram only test. CPU only test byl vzdy vporadku, takze z toho soudim, ze procesor furt muze...
    Je mozny, ze ty 2x 1gb proste na OC z 2.13ghz na 3ghz nestaci? Voltaz pameti mam nastavenou na auto, zkousel sem ji dat manual na 2V, ale furt ten stejny problem. Taky sem dal pres noc CPU na default hodnoty a zapl sem orthos - vsechny ramky fungovali.
    Chci si byt jistej, nez pujdu do alzy pro novou.
    Jaky 2x 1gb byste koupili, vhodny k OC ? Vetsi kapacitu nevyuziju, jedu na xp a nevidim duvod zbavovat se tech 2x 512 ram
    PS: Jedu 1:1 delicku, tudiz pri ddr2 pameti mam fsb 375 a ram 750mhz


    CPU: E6400
    MOBO: Asus P5b, chipset P965
    Vsechny ramky jsou DDR2 800mhz
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Pokud to jsou ramky kupované jako 800Mhz, tak na to asi potřebují potřebné napětí a těch 750Mhz musí zvládnout, kdyžtak jim zkus přidat napětí až na 2.2V. Nemá náhodou tvá deska problém s osazením všech 4 DIMM slotů? Např u mojí GB (taky P965 chipset) při osazení 4 x 1GB RAM se OC blíží nule, i po zvýšní napětí na 2.3V.
    Orthos bych na testování pamětí nedoporučoval - MemTest 86+ je určitě účinnější na nalezení chyb, ale budiž.
    K novým OP - doporučuju značku Patriot, popř z dražších pak OCZ - zvládají i frekvence daleko přes 1 000Mhz, ale na tak vysoké FSB se s tvým CPU nedostaneš.
    // Nebo nemají ramky problém s kompatibilitou mezi sebou? Pokud jsou to všechny A-Data 800Mhz, tak mají všechny čipy na jedné nebo obou stranách?
    Naposledy upraveno uživatelem KunNy: 01-03-2009 v 13:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    Taky sem si myslel, ze by mohl byt problem v tom, ze je tam tech ramek tolik, ale chyby po 10 vterinach to hazi i kdyz je tam jen jedina 1x 1gb.
    Pro orthos blend (i ram only) test bez chyb mam tyto moznoti 1, Popuzivat jen ty 512mb pameti
    2, Default cpu clock - to fungujou vsechny jak maj
    Jakmile tam dam tu 1gb a mam OC cpu, tak je to v haji.
    Edit: No ty 512mb maj cipy jen na jedny strane, na te druhe sou hladky. Ty 1gb maj cipy na obou. Myslel jsem, ze kdyz sou to oboje A-data 800mhz, tak by nemel bejt s kompatibilitou problem. Mimoto, chyby tam jsou i kdyz ty 1gb bezej solo. Neni mozny, ze ty 1gb jsou proste smejdy?
    edit2: Ted sem zapojil obe 512mb najednou a porad bez problemu. Nenapada me nic jinyho, nez, ze ty 1gb jsou proste "rozbity"
    Co tyto http://www.alza.cz/ocz-2gb-kit-ddr2-...xtc-d90108.htm? Pobezi spolu s tema 512 A-data?
    Naposledy upraveno uživatelem Rejj: 01-03-2009 v 13:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Je to právě o tom že problém by být neměl, ale je to o náhodě - a jak vidíš tak rozdíl může být i v osazení pamětových čipů.
    Jaké hodnoty jsou uloženy v SPD těch 1GB modulů? Mrkni na to např skrz CPU-Z. Ty 1GB moduly klidně můžou být vadné, ale prvně bych jim zkusil zvýšit napětí (2.1V popř 2.2V) a až potom to řešil (pokud máš možnost tak reklamace).
    OCZ jsem měl namysly tyto ale i tak je nevyužiješ, osobně bych spíše vzal 4GB Patrioty Viper, ze kterých i těch 1 000Mhz vytáhneš (kdyby bylo potřeba, jakože nebude).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    702

    nakej ten test pameti v orthosu je opravdu zvlastni, haze mi to chyby u Geilu 800 na 860, ktery behaj normalne, ale horsi je, ze to haze chyby i sestre na nepretaktovanym notebooku, kterej taky beha pekne. tudiz bych z tohohle programu moc nevychazel (co se pameti tyce)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    Hmm takze jsem kouknul na to casovani - u tech 512, kdyz sou v kompu samotne je to 4-4-4-12. Kdyz tam vrazim vsechny ramky tak cpu-z ukazuje 5-5-5-15. Jdu zkusit 1gb only.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Jen tak pro zajímavost, mám tady v druhém PC jeden modul A-Data 1GB 800Mhz při CL5, a ten na docela shitozni desce ASUS P5L-MX dal 870Mhz při 2 nebo 2.1V (více deska ani neumožňuje), bylo to stabilní několik hodin v Memtestu. Taky pravda - bylo to v režimu singlechannel, druhou do dualu nemám. Na štítku je napsáno DDR2 800(5) 1GX16, SN: 739X0, jestli chceš klidně ti sem hodím přesné označení pamětových čipů
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    49

    Tady to testovani me leze na nervy, narvu tam vsechny ramky a du hrat, uvidime co to udela...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. unsuccessful overclock
    Od Deexer v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 13-07-2011, 18:37
  2. AXP-M 2600 overclock
    Od trodas v sekci MSI EU OC challenge 2008
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-07-2008, 00:33
  3. _V Overclock
    Od _vasek v sekci Rozpracované wallpapery
    Reakcí: 49
    Poslední příspěvek: 18-05-2008, 11:58
  4. Overclock AMD X2 4200+
    Od Petr Dok v sekci AMD - procesory a základní desky
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 21-11-2007, 15:59
  5. Reakcí: 28
    Poslední příspěvek: 04-10-2007, 23:06