Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 33

Téma: Stream z ČT

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    38

    Dobrý den, konečně se mi podařilo stahovat streamované programy z archivu ČT (přes Firefox). Download přes RealPlayer, jenže čím dál častěji se mi při stahování okno celé zazelená, i po spuštění staženého souboru s příponou "rm" takže z toho nic není. Nevíte, čím to je? Děkuji....
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Zelené okno je ztráta "signálu" ( smysluplného proudu dat ). Budeš mít problém s připojením k internetu, nebo alespoň s připojením k tomu streamu. Ale kde ten problém je, to těžko hledat. Na serveru pravděpodobně nebude, já totiž se streamy ČT nikdy neměl problém.

    Pokud má tvůj poskytovatel připojení alespoň trochu technického zázemí, neměl by pro něj být problém s tebou trochu zaspolupracovat a problém vystopovat ( bude mít statistiky připojení, vytížení linky atd. ). Teoreticky by měl být schopný ti říct, co se mezi tebou a streamovacím serverem děje.

    Nejdřív ale zkus otestovat pingy na servery ČT ( příkaz ping adresaserveru ) a zjisti jejich odezvu, taky požádej někoho jiného s kvalitním připojením, aby dané video prubnul u sebe.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    38

    Díky za přehledné vysvětlení. Mám kabelovku 10 Mb a neslyšel jsem, že by s tím měl někdo problémy, až na kolegu, který má připojení přes WiFi, takže tam bych se nedivil. Nemůže to být problém nějakého mého chybějícího kodeku? Zkusím kontrolu toho pingu na dané adrese, ale nevím, jak to přesně zapsat. Dejme tomu tenhle archiv: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilan...ete-se-prosim/
    Takhle to vložit do adresního řádku a předtím napsat PING ? Fakt nevím.... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Příkaz pro ping by vypadal takto: ping www.ceskatelevize.cz

    kodeky by to být mohlo, ale podle úvodního popisu jsem pochopil, že ti přehráváaní funguje, funguje a bum, skočí zelené okno. Tohle by kodeky nezpůsobily, bez nich bys ten stream vůbec nespustil.

    Můžeš taky zkusit ještě i jiný přehrávač ( třeba WMP nebo VLC ).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    38

    Zdá se to hodně logické.... Pokusím se zjistit ten ping. Nejraději bych to stahoval něčím jiným, třeba VLC, který běžně používám, ale nevím jak na to. Kdybych mohl poprosit o ždíbeček tvého času, šlo by to trochu nastínit?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    38

    Když jsem zadal do adresního řádku tohle: ping www.ceskatelevize.cz vylezla mi tato stránka:
    http://search.icq.com/search/afe_res...skatelevize.cz co s tím :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    :-) To se nezadává do prohlížeče. Spusť si příkazový řádek ( najdeš ho ve Startu v Příslušenství ) a zadej ho tam.

    Pokud jde o spuštění toho streamu ve VLC, je potřeba znát adresu toho streamu. U ČT je to naštěstí snadné - bude fungovat adresa, která se skrývá pod odkazem "Do okna" u toho videa. Ve VLC tedy dej Soubor -> Open Network Stream -> HTTP/HTTPS/FTP/MMS a vlož adresu, na kterou odkazuje to "Do okna". Dej ok a voila, mělo by ti to začít přehrávat.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Win(ta klavesa s praporkem) + R
    do toho napis: cmd
    a zmackni 'enter'
    do toho okynka co se objevi napis
    ping www.ceskatelevize.cz
    a zmacki enter
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    38

    jj, podařilo se... :-) Píšou tam o ztracených paketů, Ta odezva by měla asi být Min: 18 ms - Max: 33 ms - průměr 33ms. Je to vyčerpávající, zapomněl jsem vám něco vypsat? Ping je nejspíš dobrý, že? Teď si vychutnám ten VLC - to zas bude... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    No, ping není nejhorší, ale já u sebe naměřil 8 ms. Nějaké ty prodlevy tam máš, neměly by být ale tak velké, aby ti to způsobovalo lagy ve videu. Uvidíš, jestli ti pofrčí dobře to VLC.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    kolik procent tech ztracenych paketu mas?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    38

    Těch ztracených paketů je 0 procent. Když na tom archivu kliknu do "DO OKNA" objeví se mi karta pro stažení souboru v RealPlayeru. Tahle: http://img401.imageshack.us/img401/1945/snmek.jpg Takže ta žádaná adresa je ta nahoře s tím dlouhým číslem nebo ta níže: http://ctdir.visual.cz
    VLC mám v češtině, takže předpokládá (je tam u streamu více položek), že dám otevřít síť a pak tam je krátký řádek "Protocol" a za ním dlouhý "adresa" a na konci krátký s názvem "Port" Takže to vpálit někam tam? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    38

    Tak jsem z toho tu adresu vyždímal: http://ctdir.visual.cz/iVysilani/Ser...kzMzkzMzE0NTM=

    V protocol mám HTTP. Jenže když to spustím, seká se zvuk zvláště zpočátku ( po 2-3 minutách už ne) VLC jede, ale obraz nikde. Nebo to jen někam ukládá bez viditelného videa? Po spuštění ve VLC se objeví tato tabulka... http://img401.imageshack.us/img401/5199/stream.jpg
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Myslím, že máš špatnou adresu. Ze kterého videa ( přesněji stránky ) jsi ji ždímal?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    38

    Z téhle:http://www.ceskatelevize.cz/ivysilan...ete-se-prosim/
    Pak kliknu pravou myškou do políčka "Do okna" a z volím kopírovat adresu odkazu. No a to co mám ve schránce ( http://ctdir.visual.cz/iVysilani/Ser...IzNTI4NTcxNTg= ) vložím do toho VLC..... se mi to snad nikdy nepodaří, nahrávání z archivů... :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. PC na hry, stream
    Od Eurys v sekci Chci doporučit sestavu/notebook
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 01-02-2013, 19:06
  2. VLC a TS (transport stream)
    Od durib v sekci Software denní potřeby
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 07-05-2012, 17:29
  3. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 28-02-2009, 16:52
  4. Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 02-02-2009, 20:11
  5. Radeony: Stream procesory
    Od Chromečka v sekci Grafické karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 04-09-2008, 22:57