Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 57

Téma: Sestava pro CAD, ale i domácí použití

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    21

    Ahoj, mám na vás malou prosbu, tohle je moje první sestavování PC. Zatím jsem si vystačil s noťasem, ale změnily se okolnosti a já potřebuji trochu lepší výkon. Zde narážím hlavně na použití počítače pro CAD software, ale bude to domácí PC, takže počítám i s hrami a TV. Do sestavy bych nechtěl investovat víc než 35tis včetně LCD (22" nebo 24"), (každá koruna, která zůstane v prasátku a nijak nezhorší výkon, je dobře ušetřená koruna). Po přečtení pár diskusí, recenzí, testů a poradě s pár známými jsem vytvořil svůj návrh, který teď nechám projít korekcí :-). Jinak nikdy jsem netaktoval, ale určitě začnu :-D

    CPU: Intel Q9650
    VGA: HD4850 1gb x 9800GTX+ 1gb (HD4870 1gb cena už je výš, ale pádné důvody jsou pádné důvody)
    MB: GA-EP45-UD3P
    Paměti: A-Data Vitesta EE 4GB (kit 2x 2GB) 1066MHz
    Chlazení: Scythe Ninja 2
    HDD: Western Digital Caviar Black 3.5" 640GB WD6401AALS
    Zdroj:Fortron FSP500-GLN Blue Storm II 500W
    LCD: 22" nebo 24 " (podle zbylé sumy Kč)
    Case: Může se to vejít do tvaru cube nebo je to blbost (mám poličku akorát :-D)

    Jen do mě :-D
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Hmmm - tendle procesor bych nekupoval, za podobný peníze už pořídíš i7, který je o výkonnější. Nebo naopak se dá koupit levnější phenom II X4, kterej bude mít skoro stejnej výkon (po OC spíš lepší).
    Paměti jsou IMHO rozumnější 800Mhz, nárůst výkonu skoro neni, zatimco nárůst ceny jo.
    Zdroj je lepší buďto corsair 450V (levnější a lepší, sestavu v poho utáhne), nebo pokud bys chtěl mít výkonovou rezervu (ale na co?) Enemrax 82+ Pro 525W.

    Ninja je dobrej chladič, pokud budeš chtít mít co nejtišší počítač. Pokud bys to myslel s OC vážně, tak je lepší Noctua, z levnějších Coolermaster Hyper, nebo možná scyte Mugen - prostě něco s hustšíma žebrama. Noctua perfektně chladí pasivně či s hodně pomalym větrákem, od středně rychlýho větráku ji ale ostatní chladiče předběhnou.

    Do cube dáš akorát mAtx desku, což znamená horší chlazení - na to bych se vykašlal.
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 07-03-2009 v 00:52
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2

    Tak jak píše "Logout" na ten procák se vykašly a vem levnější variantu třeba Q6600,ten si můžeš taktnout klidně na 3,4-3,5GHZ. Ty ramky jsou také zbytečné. Mám 800MHZ a dostal jsem je na 1080MHZ - takže vidíš,že to jde. Se zdrojem taky souhlasím "Corsair". No a chladič??? Zkus CoolerMaster Gemin II je dobrej akorát budeš potřebovat větší bednu ale zase ti dobře ofukuje ramky,chipset a celkově jsou teploty hodně nízké!!! Noctua je dobrá ale Gemin II ji srčí do kapsy. Tato sestava ti vydrží určitě dlouho.
    Naposledy upraveno uživatelem Lulda: 07-03-2009 v 07:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    21

    Hm, něco na tom určitě bude, Q6600 sice taktnu, ale technologie je trošku starší, no a i7 920 je Ok, ale zase jsem četl, že taktovat ho není úplná pohoda a hlavně ostatní komponenty mi tu cenu stejně dorazí skoro na stejnou hladinu spíš vyšší, deska a DDR3 paměti (ale mám počítač, který můžu v budoucnu zase nakopnout vřed to u LGA775 asi už ne). Každopádně chci PCčko, které nějaký ten rok vydrží bez zásahu.

    Jinak paměti teda asi zaměním za 800MHz. Zdroj bych chtěl alespoň 500W (rezerva do budoucna, 2. HDD,...) a samo co nej účinnost, tady teda mrknu ještě na pár recenzí a testíků. Chladič to pořešim až podle bedny nebo naopak, každopádně Gemin II nevypadá vůbec špatně :-).

    Tak to nedopadlo tak špatně, čekal jsem vlnu tvrdé kritiky, co jsi to panebože vybral. :-D
    Kdyby kohokoliv napadlo ještě rozumné řešení klidně může napsat. Nakoupit "půjdu" asi až v 2.půlce března.

    P.S. Má někdo zkušenosti s CAD na podobné sestavě?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Luda:
    a) Doporučuješ Q6600? Neni náhodou lepší Phenom II X4 810, kterej
    - stojí stejně
    - je rychlejší
    http://ixbtlabs.com/articles3/cpu/am...10-920-p3.html
    - má v idle o dost menší spotřebu
    - jsou na něj levnější kvalitní desky
    - dá se líp přetaktovat
    - možná bude u desky o něco větší potenciál pro upgrade, ale kdo ví?

    b) Že gemini strčí noctuu do kapsy? Na to jsi přišel jak? Že máš gemini doma, co?
    Koukni se na nějaký testy, např:
    http://www.anandtech.com/casecooling...spx?i=3268&p=7
    http://www.anandtech.com/casecooling...spx?i=2978&p=4
    Dopadla noctua II líp
    http://www.madshrimps.be/?action=get...44&articID=556
    Tady noctua II neni, ale gemini dopadlo podobně jako ninja, která v extrémnim chlazení za noctuo dost zaostává. To že je gemini lepší je jen zbožný přání.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    v jedné firmě jistá nejmenovaná firma dodala specializované mašiny na CAD v této sestavě

    INTEL Core 2 Quad Q8200 2,33GHz/4MB/1333MHz/LGA775
    ASUS M/B P5QL 775/1600OC P43 PCIe/6xSATA/LC/GL,12USB
    Kingston ValueRAM 2048MB 800MHz DDR2 Non-ECC CL6 DIMM
    EUROCASE MidT ML-630 400W/12cm/PFC, černostříbrná
    Seagate Barracuda 7200.11 - 500GB/7200rpm/SATA-3G/32MB
    ASUS VGA EN9500GT MAGIC/DI/512MB DDR2,DVI-I,HDMI,

    Jo jo. A přece se točí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    q8200 je o fous rozumnější než q6600, ale furt je imho phenom výhodnější.
    seagate baracuda - nevim, tendle disk bych si rozhodně nevybral.
    Eurocase zdroj... fuj...
    Nevim, volba komponent mě nějak nepřesvědčuje, že to je firma, která tomu rozumí.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Mně také ne, ale má vítr v plachtách....
    s hodnosením disku souhladím zdroj zaké, desku neznám
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od astec Zobrazit příspěvek
    v jedné firmě jistá nejmenovaná firma dodala specializované mašiny na CAD v této sestavě

    INTEL Core 2 Quad Q8200 2,33GHz/4MB/1333MHz/LGA775
    ASUS M/B P5QL 775/1600OC P43 PCIe/6xSATA/LC/GL,12USB
    Kingston ValueRAM 2048MB 800MHz DDR2 Non-ECC CL6 DIMM
    EUROCASE MidT ML-630 400W/12cm/PFC, černostříbrná
    Seagate Barracuda 7200.11 - 500GB/7200rpm/SATA-3G/32MB
    ASUS VGA EN9500GT MAGIC/DI/512MB DDR2,DVI-I,HDMI,

    Jo jo. A přece se točí...
    to vypadá jak sestava jak z tesca (kilo banánů, chleba, 10 piv, počítač, 20dkg uheráku, ...)
    ale když je to "specializovaná" firma tak to bude mironet

    BTW1 jak je to u CAD softwaru a podporou 4core (třeba na webu autodesku ani zmíňka)
    /// tak už jsem to našel i na xtránkách xanadu v to co autocad lt neumí
    BTW2 kolik místa na disku potřebuje průměrný uživatel CADu (tatík měl doma jednou kompletní výkresovou dokumentaci k 3p domu a ta měla 0,5MB) ?
    Naposledy upraveno uživatelem matyyy: 07-03-2009 v 22:18 Důvod: btw1 nalezenou
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Autocad využije víc jader (aspoň tak to píšou ve všech x diskusích, který vypadnou když člověk do google zadá autocad a quadcore).
    edit: ufff - teď jsem si všim, že tam daly CAS 6 RAM. To do těch "specializovanejch sestav" daly vyloženě odpadky, co by jim nikdo nekoupil. Nehledě na to, že pokud vim tak CAD na různý visualizace a rozměrný sestavy atd by rozhodně využil víc než 2GB ram. Jojo - souhlas s matyyym - je to typická tesco sestava: vezmu to co se mi dlouho válí na skladě, seskládam počítač a výhodně ho prodam jako super hyper specializovanou sestavu.
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 07-03-2009 v 21:54
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Ty 2Gb CL6 moduly tam dali 2 ks, to jsem tam nenapsal...Parddon. Jinak co se týče procesoru, tak to souhlas CAD má rád více jader.

    P.S. do té firmy jedu po neděli. klekl jim hyper super mega server... tak podám správu, ale asi do sekce vtipy nebo jak se jmenuje
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Nejniz co sem se dostal c Ci7 je 28k bez periferii:
    CPU: Intel Ci7 920 7500,-
    MB: Gigabyte EX58-UD3R 5300,-
    RAM: Patriot 4GB EP 1600MHZ 2200,-
    HDD: Caviar Black WD6401AALS 1900,-
    GK: Sap. Radeon HD4850 1GB GDDR3 4000,-
    PSU: Blue Storm II 500-GLN 2000,-
    Cooler: Noctua NH-U12P 1300,-
    Fan: Noctua NF-S12-800 350,-
    Case: Lancool K6 Black 3200,-

    Ale pochybuju ze by si to porizoval, do toho by to chtelo investovat jeste tak 10k navic aby to vazne stalo za to.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    wlcek:
    - Ten Fortron snad nemyslíš vážně? Corsairy stojej podobně a jsou o třídu vejš...
    - Noctua snad neni 100% nutná? I box chladič by to na defaultu uchladil, nějakej freezer i vcelku tiše, stejnětak větrák by naprosto stačil nexus, jestli se má šetřit. A navíc ve vybraný skříni i k noctue větráky přiložený jsou...
    - A tu skříň snad taky ne? Proč by nešla tadle sestava postavit do centuriona za polovic?
    Jo, hezká je, vcelku se mi líbí, ale co nabízí tak extra, že je za tři tisíce?

    Ale je pravda, že i7 je prostě drahej, šel bych do toho phenoma, ale mam trochu dojem, že jsem to už asi někde říkal? :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Pokud se k tomu nevyjadri autor, tak to asi nema moc smysl se dohadovat...
    ...ale bohuzel neodolam.
    Corsair je sice o tridu vejs, ale i cenove, skoro o litr. Blue storm to utahne a jeste s rezervou (jiste ze by tomu slusel corsair nebo seasonic;-)).
    Noctua neni nutna, ale to bylo spis kvuli tichosti nez vykony, a ten dalsi vetracek je na vymenu do skrine, ten 120mm je prej hlucnej. A ta skrin?? Slusela by tomu lian-li, ale poradna by stala tretinu celyho pocitace, takze aspon odnoz, a myslim ze neni spatna. Ma solidni chladici vykon, ocelovej skelet a hlinikovy plechy... takze je pevna a vypada o tridu luxusneji :-) (jinak ta skrin by byla ciste jen ma volba ;-))
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    * Corsair neni o litr vejš. utáhne to v poho i tendle:
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1
    pokud bys chtěl rezervu, tak tendle neni o tolik dražší a je výkonnější
    http://www.alfacomp.cz/php/index.php...SearchSubmit=1

    * Pokud chceš co největší ticho, tak by docela stačila ninja, která je o pětikilo levnější a na pasivní/skoropasivní chlazení dělaná.

    * Jestli si chceš u skříně připlácet za design, proč ne. Ale pak nepiš, že nejde poskládat rozumná sestava s i7 pod 28kKč, když tam nacpeš zbytečně drahou skříň.

    PS: S 1333Mhz paměťma (rozdíl výkonu bude v řádu procent, jestli vůbec) ušetříš další pětikilo.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 4 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. NAS: NAS pro domácí použití
    Od Libor_ v sekci Storage (úložná zařízení)
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 03-06-2013, 10:47
  2. LCD: 19 palcové LCD pro domácí použití
    Od jindra.majer v sekci Monitory
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 25-11-2008, 11:36
  3. LCD: Výběr 22" LCD - domácí použití
    Od suder v sekci Monitory
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 13-07-2008, 16:16
  4. Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 30-05-2008, 01:49
  5. Monitory: Monitor 20´´ pro domáci použití
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 02-05-2008, 16:05