Commodore PC10c
Jak tak vidim postovani 486tek tak si rikam ze uz asi budu moc starej, kdyz mi nepripadaji nijak zajimave z hlediska historie :)
Ale aby tu bylo i neco opravdu starozitneho, tak se podelim o fota jednoho starecka ktereho jsem dostal darem i s Herkules monitorem. Kupodivu funguje porad skoro jako novy (akorat po nekolika hodinach ma tendenci tuhnout) a kdyz se tam hodi Ati VGA Wonder tak se na tom da i hrat takovej prince of persia (na 19ti palcovem LCD vypada opravdu nadherne - na Herkulesu se na to naopak neda divat :P )
Tak jeste konfigurace:
Commodore PC10c
CPU Siemens 8088-1-P
640KB ram (staci prece kazdemu ze :) )
HDD Western Digital 20MB
grafika Paradise PVC4
2x 5.25 floppy (ani jedna asi nefunguje)
a k tomu vsemu 3 volne ISA 8bit sloty na rozsireni (pokud budete mit to stesti a nejakou 8bit kartu jeste nekde najdete :) )
Datum vyroby tipuju na 1988 podle polepek na biosu.
Ale aby tu bylo i neco opravdu starozitneho, tak se podelim o fota jednoho starecka ktereho jsem dostal darem i s Herkules monitorem. Kupodivu funguje porad skoro jako novy (akorat po nekolika hodinach ma tendenci tuhnout) a kdyz se tam hodi Ati VGA Wonder tak se na tom da i hrat takovej prince of persia (na 19ti palcovem LCD vypada opravdu nadherne - na Herkulesu se na to naopak neda divat :P )
Tak jeste konfigurace:
Commodore PC10c
CPU Siemens 8088-1-P
640KB ram (staci prece kazdemu ze :) )
HDD Western Digital 20MB
grafika Paradise PVC4
2x 5.25 floppy (ani jedna asi nefunguje)
a k tomu vsemu 3 volne ISA 8bit sloty na rozsireni (pokud budete mit to stesti a nejakou 8bit kartu jeste nekde najdete :) )
Datum vyroby tipuju na 1988 podle polepek na biosu.
[QUOTE=tgfh]No pěkný kompík! :D
Jen mám jednu otázku: Jaký používáš OS? XP nebo už jsi přešel na Vistu :D ?[/QUOTE]
co blbneš, dyť na tom běží VISTA RELOADED a místo monitoru je k tomu taková holo kabinka jako ve stár treku
nestřelíš to ? da bedna se mi hodně líbí !
PS není to vtip
Jen mám jednu otázku: Jaký používáš OS? XP nebo už jsi přešel na Vistu :D ?[/QUOTE]
co blbneš, dyť na tom běží VISTA RELOADED a místo monitoru je k tomu taková holo kabinka jako ve stár treku
PS není to vtip
[quote=Fox_22]
PS není to vtip[/quote]
Je to ATX nebo tolik nenáviděný BTX?:notsure
-ATX bych bral, taky se mi líbí, kam se hrabou skříně Lian-Li:o :p
PS není to vtip[/quote]
Je to ATX nebo tolik nenáviděný BTX?:notsure
-ATX bych bral, taky se mi líbí, kam se hrabou skříně Lian-Li:o :p
[quote=tequilla]A ten druhy seriovy port je volaky cudny :notsure. Jinak moc pekna strojovna :D.[/quote]
To je normální velikej sériák, aby z něl byl normální malinkej, existuje redukce, někde ji snad ještě i mám;)
To je normální velikej sériák, aby z něl byl normální malinkej, existuje redukce, někde ji snad ještě i mám;)
pekna masinka skoda ze se muj sharp mz 821 uz odebral na vecnost,u techle stariku aby mel clovek 2 kousky,jeden na provoz a druhy na dily,btw ten hardisk neni to nahodou velke jako mensi cihla ? jinak pripomina mi to trosku pc-xt ...
ten HDD je "obycejny" 3,5'' pevny disk:) je pravda ze v te dobe byly kousek vyssi... tusim ze je vysoky jako obyc 5,25'' mechanika. nekde doma mam presne takovy 40MB:)
[QUOTE=wolf007]pekna masinka skoda ze se muj sharp mz 821 uz odebral na vecnost,u techle stariku aby mel clovek 2 kousky,jeden na provoz a druhy na dily,btw ten hardisk neni to nahodou velke jako mensi cihla ? jinak pripomina mi to trosku pc-xt ...[/QUOTE]
Cihla disk to neni, ten byval v tech starsich - napr jeden peknej byl v tehle Tesle (viz foto), sem chvili uvazoval, ale nakonec sem ho nevzal - precejen chteli 50kc/kilo a ty stary disky sou pekelne tezky - jako tezitko je to pomerne drahe :)
Jinak PC XT to prakticky je, akorat ne od IBM :)
Je tam samozrejme Dos a M602/t602 a jine temer povine softy pro starsi ceska PC..... :)
Case neprodam, byla by ho skoda, kdyz funguje - doporucuju projet google na nejblizsi srotiste kde sbiraji i pocitace a nasledne navstivit, mozna budes mit stesti :)
Cihla disk to neni, ten byval v tech starsich - napr jeden peknej byl v tehle Tesle (viz foto), sem chvili uvazoval, ale nakonec sem ho nevzal - precejen chteli 50kc/kilo a ty stary disky sou pekelne tezky - jako tezitko je to pomerne drahe :)
Je tam samozrejme Dos a M602/t602 a jine temer povine softy pro starsi ceska PC..... :)
Case neprodam, byla by ho skoda, kdyz funguje - doporucuju projet google na nejblizsi srotiste kde sbiraji i pocitace a nasledne navstivit, mozna budes mit stesti :)
[quote=vlask]Cihla disk to neni, ten byval v tech starsich - napr jeden peknej byl v tehle Tesle (viz foto), sem chvili uvazoval, ale nakonec sem ho nevzal - precejen chteli 50kc/kilo a ty stary disky sou pekelne tezky - jako tezitko je to pomerne drahe :)
Case neprodam, byla by ho skoda, kdyz funguje - doporucuju projet google na nejblizsi srotiste kde sbiraji i pocitace a nasledne navstivit, mozna budes mit stesti :)[/quote]
já obdivuju tu krásnou ruční práci:D Spousta drátků, obyčejnějch pasivních součástek, které se dají odpájet, vymněnit, připájet... dnes už je to těžká miniaturizace a když se něco po.... tak se to po.... a většinou je to neopravitelný:cry
Case neprodam, byla by ho skoda, kdyz funguje - doporucuju projet google na nejblizsi srotiste kde sbiraji i pocitace a nasledne navstivit, mozna budes mit stesti :)[/quote]
já obdivuju tu krásnou ruční práci:D Spousta drátků, obyčejnějch pasivních součástek, které se dají odpájet, vymněnit, připájet... dnes už je to těžká miniaturizace a když se něco po.... tak se to po.... a většinou je to neopravitelný:cry
hmm tohle vlakno mi primelo moje prvni pc,bylo to 386sx am[amd] 25mhz 5.5mb ram,40mb disk+mouse klavesky+5.25+3.5flopy,sb pro 2.0 [opti 82c931] ta zvukovka mozna bude dlaskovi povedoma ....
No dneska sem narazil na krasny obrazek takoveho tezitka na stul, ktery bych klidne i za tech 50/kilo koupil, akorat by mi asi trochu zavazel na stole, ale jako podlozka pod nohy taky dobrej :))))
http://media.knuttz.net/0612/time_vs_capacity/time_and_technology_001.jpg
http://media.knuttz.net/0612/time_vs_capacity/time_and_technology_001.jpg
[QUOTE=vlask]No dneska sem narazil na krasny obrazek takoveho tezitka na stul, ktery bych klidne i za tech 50/kilo koupil, akorat by mi asi trochu zavazel na stole, ale jako podlozka pod nohy taky dobrej :))))
http://media.knuttz.net/0612/time_vs_capacity/time_and_technology_001.jpg[/QUOTE]
tak to je pekny:D:D:D:turtle
http://media.knuttz.net/0612/time_vs_capacity/time_and_technology_001.jpg[/QUOTE]
tak to je pekny:D:D:D:turtle
nemá někdo ty počítače které byli v centru CI5 v profesionálech(vím to asi nemá nikdo když to papká pár kilovat a zabírá několik místností) ? nebo info o těch PC
[QUOTE=Fox_22]nemá někdo ty počítače které byli v centru CI5 v profesionálech(vím to asi nemá nikdo když to papká pár kilovat a zabírá několik místností) ? nebo info o těch PC[/QUOTE]
To budes mit asi smulu, staci kdyz ti reknu ze jedna firma na likvidaci odpadu kterou sem nasel kdesi na netu, mela v popisu sluzeb i polozku - "likvidace salovych pocitacu, vlastni odvoz" a mas hned jasno. V tehle vecech musi byt tolik drahych kovu, ze uz to muselo davno vsechno skoncit nekde roztavene.
To budes mit asi smulu, staci kdyz ti reknu ze jedna firma na likvidaci odpadu kterou sem nasel kdesi na netu, mela v popisu sluzeb i polozku - "likvidace salovych pocitacu, vlastni odvoz" a mas hned jasno. V tehle vecech musi byt tolik drahych kovu, ze uz to muselo davno vsechno skoncit nekde roztavene.
[QUOTE=vlask]To budes mit asi smulu, staci kdyz ti reknu ze jedna firma na likvidaci odpadu kterou sem nasel kdesi na netu, mela v popisu sluzeb i polozku - "likvidace salovych pocitacu, vlastni odvoz" a mas hned jasno. V tehle vecech musi byt tolik drahych kovu, ze uz to muselo davno vsechno skoncit nekde roztavene.[/QUOTE]
tak tomu sa hovorí v správnu chvílu na správnej stránke :)
kiež by takych firiem bolo viac
tak tomu sa hovorí v správnu chvílu na správnej stránke :)
kiež by takych firiem bolo viac