Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: bios

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    13

    cus chtel jsem se zeptat jak se dostat do biosu a jak se zvišuje napětí v core ma pc od HP dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Neumíš psát, neumíš se dostat do BIOSu a chceš taktovat PC, i když ani nevíš, že výrobce na taktování má pramalý vliv? Jestli chceš skutečně radu, tady je: nepouštěj se do žádných úprav PC v žádném směru.

    Jinak pokud to přece jenom chceš zkusit, do BIOSu se obvykle dostává tlačítky Delete nebo F2, v závislosti na základní desce. Napětí procesoru pak najdeš v nějakých pokročilých nastaveních ( opět v závislosti na desce ). A než začneš, jako bezpečnostní opatření si připrav asi 10 tisíc Kč na náhradní PC, až toto odpálíš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    odb odb je offline
    Obyvatel SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    513

    Citace Původně odesláno od dan606 Zobrazit příspěvek
    cus chtel jsem se zeptat jak se dostat do biosu a jak se zvišuje napětí v core ma pc od HP dík
    Skus nabuduce lepsie popísať PC, o ktoré sa jedná (skús si lepšie prečítať pravidlá pri zadávaní témy!!!!). Predsa len HP tých PC vzrába dosť veľa!!!

    Súhlas s Intrim, s takýmito znalosťami a prístupom sa do toho ani nepúšťaj. Vlastne sa ti to ani príliš neoplatí, keď máš PC od HP. HP a pretaktovanie nejde príliš dokopy (ak nerátam ich hráčske PC). Chce to vedieť presný model toho HP PC, predpokladám, že maximálne pôjde pretaktovať (vyladiť) pamäť. Na OC procesora si už radšej vopred nechaj zájsť chuť.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Intri Zobrazit příspěvek
    Napětí procesoru pak najdeš v nějakých pokročilých nastaveních ( opět v závislosti na desce ).
    U PC od HP toho imho moc nenajde, možná si bude moc upravit pořadí bootování a při troše štěstí zvýšit FSB....
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    Omg, ty sa nevies dostat do biosu a chces menit napetie? Skus si najprv pozorne precitat http://www.svethardware.cz/forum/showthread.php?t=2603v , je to taktovanie pre intel ale velky rozdiel u AMD tam nie je, a vlastne ani neviem aky mas procesor, z toho HP sme sa vela dozvedeli.
    Naposledy upraveno uživatelem karo1: 14-03-2009 v 17:11 Důvod: chyba
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    13

    tak to je blbý a přes jakej program se dá tktovat procesor normalne ve windows ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od dan606 Zobrazit příspěvek
    tak to je blbý a přes jakej program se dá tktovat procesor normalne ve windows ???
    Jakej? Asi v tom budeš mít procesor HP viď?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    Najprv napis celu zostavu potom ti niekto poradi, stiahni si cpu-z http://www.svethardware.cz/forum/dow...?do=file&id=99 , a napis aky mas CPU a MB. A este jedna rada, ak nevies taktovat pomocou biosu tak sa nepokusaj taktovat cez program z windowsu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Prostě na taktování zapomeň. Beztak půjde o nějakou kancelářskou HP mašinu, u které to ani není vzhledem k použití proprietárního MB/BIOSu dost dobře možné.
    Naposledy upraveno uživatelem r34ktor: 15-03-2009 v 18:01
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    15

    Suhlasim, ale uz by si nam mohol konecne povedat aku ze to mas zostavu. Ak by si nevedel tak aspon napis ake hry ti na tom idu a ako.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    13

    Procesor intel 1,6 Gh caleron 420 chtel bych program abych mohl taktovat ve windows jako grafiku poradte prosim a že mam pc HP za to nemuzu je mi 14 rodice mi koupili PC a ja nechci mít tak polalí procesor tamoví šrot !
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    150

    Preco chces taky procesor taktovat? Je to procak co sa dava do kancelarie, ak ti na tom sekaju hry tak je to normalne. Taktuj z biosu, nic s tym nepokazis pokial si si precital navod. Ak by si niecomu o taktovani nerozumel napis SZ.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    V počítači HP bude deska HP (nebo nějaký OEM asus a pod..), ale hlavně tam bude HP bios se kterým nic nenataktuješ.. :-/ Než ti něco vysvětlovat by bylo lepší se ve škole poptat kamarádů jestli tomu někdo nerozumí. Když se v tom budeš vrtat ty, k ničemu se asi nedopracuješ..
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    13

    takže program na taktovani procesoru intel neexistuje ???
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Samozrejme ze existuje, treba clockgen. Jenze se ti to asi nepodari., prave kvuli nestandartni desce. ta muze pouzivat jine generatory hodin, nez jsou podporovany.
    Stejne jako ostatni to nedoporucuju.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Bios
    Od krokodylek3 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 29-11-2009, 08:43
  2. BIOS
    Od apply513 v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 26-11-2009, 08:15
  3. @BIOS
    Od kevin00 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 31-10-2009, 19:57
  4. HDD a Bios
    Od Navr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 25
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 12:20
  5. PC Bios
    Od Rudos v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 24-02-2009, 20:02