Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: Conroe - maximální voltáž

  1. #1
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    698

    Po zjisteni, ze mi starsi pameti blokovaly taktovani (FSB 430) a jejich naslednem vyhozeni, se mi podarilo vyhodit takt postarsiho E6300 (65nm, 7x266MHz) jeste trosku vejs, ale problem nastava v hledani stabilni frekvence - zvyseni napeti jadra (vCore) to zpravidla zlepsuje.
    Zatim Orthos zvlada s 80°C pri asi 1,4250V (biosove nastaveni, realne je nizsi). Takze bych se chtel zeptat, jestli je mozno jit jeste vys, nebo pak uz hrozi riziko zniceni..
    vim, ze teplota je vysoka, ale precijen orthos to vyhazuje znacne vejs, nez cokoliv jinyho, takze toho, ze by procesor bezel pri 80 stupnich nak dlouhodobe, bych se vazne nebal)

    diky moc za info.
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 22-05-2009 v 20:43
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Jako maximální rozumné napětí pro 65nm C2D (Conroe) považuju 1.5V se vzduchovým chlazením, u tebe bych ale už napětí nezvyšoval vzhledem k teplotám - to tam máš box? Na jakých frekvencích jsi teď?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    387

    Pro conroe jsou vhodne voltaze 0,85 - 1,5V. Ovsem s adekvatnim chlazenim. Pracovni teploty se doporucuji od 5 do 60 °C, vsecko mimo toto rozmezi uz rapidne snizuje zivotnost.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    698

    Citace Původně odesláno od KunNy Zobrazit příspěvek
    Jako maximální rozumné napětí pro 65nm C2D (Conroe) považuju 1.5V se vzduchovým chlazením, u tebe bych ale už napětí nezvyšoval vzhledem k teplotám - to tam máš box? Na jakých frekvencích jsi teď?
    je tam gigantickej Gemin2 s dvema 120mm vetrakama na 800 a asi 1100 rpm na paste MX2.. zvlastni, ale nikdy bych si tenhle chladic uz znova nekoupil (neni nasazenej spatne, v zatezi je dost horkej)
    ted se to zda byt stabilni na 1.4625 a 3250MHz

    a co se zivotnosti tyce... ma za sebou dva roky a jeho cas se pomalu naplnuje.. precejen v jeho dobe byl na 3GHz jen X6800 za pet a dvacet tisic a ted je tu za par supu E8400.. nemluve o tom, ze dvoujadra se s nami pomalu louci

    timto vam tedy dekuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Ty teploty jsou divný, geminy by to měl chladit uplně bez problémů i při 1.5V.. neni křivý IHS nebo základna chladiče? Jsi si jistý že má procesor těch 80°C, různe softy - everest, coretemp ukazuji to same, nacpat externí čidlo třeba z voltmetru na základnu nemůžeš?

    Jinak k voltážím. Intel v datasheetu pro 65nm C2D udává max 1.55V a 72°C. Při stoupající teplotě pak povolené napětí adekvátně klesá. Pro 80°C bych volty už rozhodně nepřidával.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    698

    Citace Původně odesláno od speedsnail Zobrazit příspěvek
    Ty teploty jsou divný, geminy by to měl chladit uplně bez problémů i při 1.5V.. neni křivý IHS nebo základna chladiče? Jsi si jistý že má procesor těch 80°C, různe softy - everest, coretemp ukazuji to same, nacpat externí čidlo třeba z voltmetru na základnu nemůžeš?

    Jinak k voltážím. Intel v datasheetu pro 65nm C2D udává max 1.55V a 72°C. Při stoupající teplotě pak povolené napětí adekvátně klesá. Pro 80°C bych volty už rozhodně nepřidával.
    teploty - mereno jak everestem, tak speedfanem - vysledky totozne
    to IHS krivy bejt muze.. nechtel jsem na nej nijak sahat (=upravovat), ale kdyz ted nekdy bude koncit zaruka, mozna popremejslim o nakym prebrouseni..
    zakladna chladice - ta byla naka divna... vypadalo to, ze na ni byly jaky otisky prstu - takovy ty rejhy - ale nehnul s tim ani technickej benzin ani rediclo (C6000?) - nic lepsiho me nenapadlo, ale bylo to u kraje.
    teplotni cidlo bohuzel k dispozici nemam, ale nerek bych ze by byl problem v prenosu, protoze ten chladic se dost zahriva a heatpipes jsou pomrene horky.
    co by se tykalo proudeni vzudchu ve skrini, tak zadny neni, ale neni nandana bocnice, takze prostor je.
    zejtra jeste zkusim chladic protahnout vysavacem (je uz trosku spinavejsi) a zas zprehazet ventilatory (jeden vyfuk, jeden "prifuk" se zdaj bejt lepsi nez oba "prifuk" ikdyz vypnuti toho co fouka od chladice nema skoro zadnej efekt..)

    jaktak na to ted koukam, tak je to plny prachu.. takze to mozna bude mit taky "trochu" vliv zitra to tedy zkusim procistit (pokud ne tak pozitri, ci v patek) a dam vedet.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    238

    Jestli mas krivy IHS a zakladnu chladice doporucuju nanest HODNE pasty jak na IHS tak na zakladnu chladice + jeste jeden bobek nerozmazanej na IHS + zakladnu.Pak se presvedcit, ze je mezi chladicem a cpu "vztlak" a potom teprve namontovat chladic.Mel sem stejnem problem a nanasel sem vzdy jen malo pasty a procesor se strasne prehrival.
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Radeony: ASUS ARES- maximální výkon i maximální cena
    Od flanker v sekci Grafické karty
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-03-2011, 15:48
  2. Procesory: voltáž CPU
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 25-03-2009, 12:10
  3. voltáž mobo a voltáž cpu asus P3V4X
    Od token007 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 05-11-2008, 12:47
  4. taktovanie conroe
    Od Obumbrata v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 28-10-2006, 17:49
  5. Conroe
    Od Mikacek v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 13-07-2006, 09:29