Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Problémy s PC (HW/SW): Nejde mi grafárna

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Laďa

    Znění dotazu:
    Potřeboval bych radu, když pustím PC tak se jechová jako by nabíhal systém ale na monitoru se nerožne ane LEDka, zkoušel sem novou grafárnu a nic, tak čím by to ještě mohlo být?

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Jde ti elekrika?

    PS:
    Zkus se trochu vice rozepsat, co mas za pocitac, (jake soucastky, operacni system, jestli jsi do neceho rypal atd)



  3. #3
    Neregistrovaný

    PC je tchána, takže v ničem sem se nerýpal, prý mu to občas zahlásilo nějakou chybu na adrese paměti bla lba nedokázal mi to popsat blíže a v sobotu se prostě norozběhl, MB je asus teď si nevzpomenu na typ, grafárna MSI NX8400GS na100% funkční zkoušel sem ju v jiném PC stejně jako RAMky. po zapnití PC se všs chová normálně až na to že MB dlouze pípne a vůbec nenaskočí obraz, přitom to vypadá jakoby se spouštěli okna páč po asi 2min kdy už by měli být naběhlé je možné PC z klavesnice uspat i vypnout

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Určitě bych se podíval do manuálu desky, co znamená to dlouhé pípnutí. Je tam vypsáno, co jaký tón znamená... Možná bych ještě vyzkoušel do toho PC píchnout jinou grafickou kartu. I když píšeš, že je funkční na jiném PC, tak tady být nemusí...
    Pokud PC jede "normálně", ale bez obrazu, tak by mohl být i problém buď v základní desce (např. PCI-E nebo AGP slot)... Nebo mě napadá, že už tu kartu neroztočí zdroj. Přeci jenom zdroj užíváním ztrácí výkon. Někde jsem četl, že je to průměrně cca. 8% za rok. Takže jestli ta sestava byla blízko max. výkonu zdroje, tak je možné, že ji prostě už takhle neutáhne...

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Monitor a kabel k němu je v pořádku? Zkoušel jsi ho připojit k jinýmu PC nebo notebooku? Vadný PCI-E slot bys vyloučil použitím PCI grafiky, jakékoli staré, pokud máš nějakou po ruce. Nemá deska integrovanou grafiku?

  6. #6
    Neregistrovaný

    mám 2PC a přehazuju díly, grafárnu sem zkoušel jinou a taky nic, deska má jen jeden PCI-E a PCI grafiku bohužel nemám, zdroj je tam fortron350(projistotu zkusím silnější zdroj) a i když odpojím hadry a mechaniky a nechám jen desku a grafiku tak nic, deska nemá integrovanou graf., monitor i kabel, je OK(zkoušeno na jiném PC) takže zbívá už jen vyměnit MB, je tak?

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Reset biosu si provadel ?



  8. #8
    Neregistrovaný

    nevim přesně jaxeto provádí esi je na to nějaké svič, ale vindal sem baterku(na nějakou dobu) a dal ji zpět, i sem zkoušel jinou baterku a taky nic

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Vytahnuti baterky je v podstate totez ... Jak je to pc stare? Co kondenzatory na desce? Nejsou nekde viditelne nafouknute ??? Zkousel si menit ten zdroj ?

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    nevim přesně jaxeto provádí esi je na to nějaké svič, ale vindal sem baterku(na nějakou dobu) a dal ji zpět, i sem zkoušel jinou baterku a taky nic
    Jestli jsi při tom vytáhl PC ze zásuvky, tak by se BIOS měl resetovat. Jestli ale deska zůstala pod napětím tak ne. Pokud by jsi měl poblíž nějaký bazar, tak tam ti starou PCI grafárnu (S3 Trio apod.) dají za symbolickou cenu. Ještě by jsi mohl zkusit přeházet paměti ve slotech, popřípadě to komplet vykuchat a zkusit složit a spustit na stole.

  11. #11
    Neregistrovaný

    stáří PC 2,5 roku=těsně po záruce, kondíky vypadají OK, když sem vytahoval baterku tak byl napájecí kabel odpojen, bazar po ruce nemám ale aj kdyby tak zjistim že je vadný PCI-E slot a to je na novou desku, to se nedá opravit, nebo jo? paměti sem přehazoval aj dával jiné, fčil su v práci ale jak dojedu dom tak to kuchnu a seskládám to na stole s mím zdrojem

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Ano, vadný PCI-E je prakticky neopravitelný. Ale tou PCI grafikou by jsi právě jednoduše zjistil že je opravdu KO deska.
    BTW, výrobci desek (někteří) dávají záruku 36 měsíců, jestli máš od toho PC papíry, podívej se do nich.
    Pokud by jsi měl koupit jen novou desku, nemusel by to být až takový problém, záleží co je to za sestavu.



  13. #13
    Neregistrovaný

    Toš díki všem za rydy, je to v MB po neděli kupuju novou

Podobná témata

  1. Nejde nainstalovat grafarna
    Od Georginek v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 27-09-2009, 18:35
  2. Problémy s PC (HW/SW): PC nejde
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-08-2009, 07:40
  3. která grafárna je lepší?
    Od Ragnar v sekci Notebooky a netbooky
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 28-07-2008, 13:12
  4. Grafarna
    Od Zeli v sekci Identifikace HW
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 11-12-2006, 09:56