LG GSA-H42N nejdou vypalovat DVD+RW
Dosud jsem běžně vypaloval CD a DVD+-R. Chtěl jsem poprvé použít DVD+RW (Kodak), ale disk nejde ani vymazat ani vypálit. Při vypalování přes Nero 7 i 9 mi hlásí chybu příkazu formátování, vypálení se neuskuteční.
Na LG GSA-H42N jsem nahrál RL01. Stále nic. Podle popisu by mechanika s tímto DVD+RW měla bezproblémů pracovat. Info z Nera disk rozpozná, včetně jeho kapacity, také jdou z něj přečíst data (vypálená na jiném PC). Vypalovat jsem zkoušel přes Nero 7 i 9 - NeroStartSmart, Nero Burning Rom. U DVD+-R problémy nemám. Je to záhada. Předem díky za radu.
Intel(R) Core(TM)2 CPU6300@ 1.86GHz Speed : 1868 MHz; MB: ASU P5B-E;
CD-ROM/DVD: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N SCSI CdRom Device;
RAM: 2.00 GB
Windows System : Windows XP Professional Service Pack 3 (Build 2600)
Na LG GSA-H42N jsem nahrál RL01. Stále nic. Podle popisu by mechanika s tímto DVD+RW měla bezproblémů pracovat. Info z Nera disk rozpozná, včetně jeho kapacity, také jdou z něj přečíst data (vypálená na jiném PC). Vypalovat jsem zkoušel přes Nero 7 i 9 - NeroStartSmart, Nero Burning Rom. U DVD+-R problémy nemám. Je to záhada. Předem díky za radu.
Intel(R) Core(TM)2 CPU6300@ 1.86GHz Speed : 1868 MHz; MB: ASU P5B-E;
CD-ROM/DVD: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N SCSI CdRom Device;
RAM: 2.00 GB
Windows System : Windows XP Professional Service Pack 3 (Build 2600)
[QUOTE=hrouda28;231478] jdou z něj přečíst data (vypálená na jiném PC). [/QUOTE]
Bolo vypalene na inem PC (tym padom aj na inej mechanike) a to bude pravdepodobne problem. Niekedy je problem zmazat prepisovatelne DVD na inej mechanike ako bolo to DVD vypalene (hlavne u LG mechanik). Skusil by som ho zmazat v mechanike, kde bolo vypalene a potom ho vyskusal v tvojej mechanike.
Bolo vypalene na inem PC (tym padom aj na inej mechanike) a to bude pravdepodobne problem. Niekedy je problem zmazat prepisovatelne DVD na inej mechanike ako bolo to DVD vypalene (hlavne u LG mechanik). Skusil by som ho zmazat v mechanike, kde bolo vypalene a potom ho vyskusal v tvojej mechanike.
Upřesňuji: nejde formátovat a mazat ani originál, ani vypálené "jinde". Jen jsem tím chtěl demonstrovat, že LG je schopná s DVD+RW pracovat. Jsem z toho jelen ...
[quote=hrouda28;231540]Upřesňuji: nejde formátovat a mazat ani originál, ani vypálené "jinde". Jen jsem tím chtěl demonstrovat, že LG je schopná s DVD+RW pracovat. Jsem z toho jelen ...[/quote]
Jako první se zbav toho "všeználka" Nera ze systemu (stačí ponechat InCD pro DVD+-RW a DVD-RAM) a opatři si solidnější vypalovavací program (např. ImgBurn nebo GearPro).
Za "normálních okolností" by ti mělo InCD detekovat zasunutí nezapsaného (neformátovaného) media RW okamžitě.
Jako první se zbav toho "všeználka" Nera ze systemu (stačí ponechat InCD pro DVD+-RW a DVD-RAM) a opatři si solidnější vypalovavací program (např. ImgBurn nebo GearPro).
Za "normálních okolností" by ti mělo InCD detekovat zasunutí nezapsaného (neformátovaného) media RW okamžitě.
Tak jsem zkusil ImgBurn a CDBurnerXP. Oba programy rozpoznají DVD+RW. Poznají, zda je prázdné či již na něm něco je. Oba ale napíší chybu při snaze o zápis, formátování .... takže výsledek jako u Nera. Takže mechanika je kaput?
PS: např CDBurnerXP hlásí : Chyba zařízení 335872. Failure starting erase DVD+RW format (0x052000) Invalid command operation code.
PS: např CDBurnerXP hlásí : Chyba zařízení 335872. Failure starting erase DVD+RW format (0x052000) Invalid command operation code.
Zkousels to RWcko palit jako DVD-R? Tedy v Neru udelat novy DVD > Nepouzivat vice oddilu & na karte Vypalit zaskrtnout Uzavreni disku (DAO). Pri vypalovani by ti to melo zmenit Book-Type na DVD-R. Popr. stahni vyse zmineny ImgBurn a naformatuj DVD (full format, ne jen smazani TOC)
[QUOTE=Richmond;231655]Tools > Drive > Erase Disc > Full[/QUOTE]
I 17:01:30 Operation Started!
I 17:01:30 Device: [4:0:0] HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N RL01 (G:) (SCSI)
I 17:01:30 Media Type: DVD+RW (Disc ID: INFODISC-A10-01) (Speeds: 2,4x; 4x)
I 17:01:30 Quick Erase: No
I 17:01:30 Erasing Disc...
E 17:01:30 Failed to Erase Disc! - Reason: Invalid Command Operation Code
E 17:01:30 Operation Failed! - Duration: 00:00:00
Takže výsledek stále stejný.
I 17:01:30 Operation Started!
I 17:01:30 Device: [4:0:0] HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N RL01 (G:) (SCSI)
I 17:01:30 Media Type: DVD+RW (Disc ID: INFODISC-A10-01) (Speeds: 2,4x; 4x)
I 17:01:30 Quick Erase: No
I 17:01:30 Erasing Disc...
E 17:01:30 Failed to Erase Disc! - Reason: Invalid Command Operation Code
E 17:01:30 Operation Failed! - Duration: 00:00:00
Takže výsledek stále stejný.
[QUOTE=Richmond;231666]Napadlo me nechat si to sformatovat na jiny mechanice a pak na nej zkusit neco vypalit...[/QUOTE]
To už jsem zkoušel. Končí to vždy chybou ....
To už jsem zkoušel. Končí to vždy chybou ....
Když tam vidím ten Adip Infodisc - to je Emgeton, že jo. Tyhle mrchy tím byly pověstný, ještě jich tu pár takových "naformátovaných" nečitelných mám. V každém případě nezatracuj mechaniku, ale to medium, to je sh*t made in... Klaus šmaus. Vyhoď to a +RW používej Ricoh (Traxdata, Ritek, Arita) nebo Verbatimy, nebo OEM s jejich Adipy (TDK a spol.). Jinak to je neštěstí.
Jj, Ricohy se maji s LG moc radi - sam na ne palim zalohy (printable) a jeste NIKDY se mi nestalo, ze bych neco nenacetl nebo ze by mi to z disku "zmizelo". Jinak z +RW tu mam Sony a tem se taky vyhni obloukem - ostatne to asi vsemu co stoji jako tri rohliky...
[quote=Richmond;231736]Jj, Ricohy se maji s LG moc radi - sam na ne palim zalohy (printable) a jeste NIKDY se mi nestalo, ze bych neco nenacetl nebo ze by mi to z disku "zmizelo". Jinak z +RW tu mam Sony a tem se taky vyhni obloukem - ostatne to asi vsemu co stoji jako tri rohliky...[/quote]
...já je beru po 50 ve spindlu za 10 liber. Nekup to, a bez (v)OSích poplatků! ale to je OT srry.
Nicméně ten výmaz/nové formátování Infodisců/Emgetonů se občas "zadařil" pod starým DVDDecrypterem (s vypnutým AnyDVD off course).
...já je beru po 50 ve spindlu za 10 liber. Nekup to, a bez (v)OSích poplatků! ale to je OT srry.
Nicméně ten výmaz/nové formátování Infodisců/Emgetonů se občas "zadařil" pod starým DVDDecrypterem (s vypnutým AnyDVD off course).
[QUOTE=StD;231730]Když tam vidím ten Adip Infodisc - to je Emgeton, že jo. Tyhle mrchy tím byly pověstný, ještě jich tu pár takových "naformátovaných" nečitelných mám. V každém případě nezatracuj mechaniku, ale to medium, to je sh*t made in... Klaus šmaus. Vyhoď to a +RW používej Ricoh (Traxdata, Ritek, Arita) nebo Verbatimy, nebo OEM s jejich Adipy (TDK a spol.). Jinak to je neštěstí.[/QUOTE]
Jedná se o Kodak DVD+RW, ale koupený v Tescu. Distribuci podle obalu (zadní strana) zajišťuje též Tesco ..... Že by ....???
Jedná se o Kodak DVD+RW, ale koupený v Tescu. Distribuci podle obalu (zadní strana) zajišťuje též Tesco ..... Že by ....???
Kodaky mají Adip Ricoh pouze u DL (dvouvrstvých) - to co máš je totéž co Emgeton. I cenově je to stejné.
Nikdy nekoukej na balení, ale "co je uvnitř" = zápisová vrstva.
BTW: Ještě mě tak napadlo - jak psal Richmond vymazat v jiné mechanice - ANO, ale na stroji, kde není Nero/InCD, ale jen Panasonic driver pro DVD-RAM - pro tento účel mám v práci jednu starou LG GSA-4082B a je na to sqělá.
Nikdy nekoukej na balení, ale "co je uvnitř" = zápisová vrstva.
BTW: Ještě mě tak napadlo - jak psal Richmond vymazat v jiné mechanice - ANO, ale na stroji, kde není Nero/InCD, ale jen Panasonic driver pro DVD-RAM - pro tento účel mám v práci jednu starou LG GSA-4082B a je na to sqělá.
Na ten format problemovych medii jsem tenkrat pouzil uspesne Alcohol, ale mam pocit ze to bylo jeste za doby CDRW...
edit: Nekdy mam pocit ze se na DVD nezalohuje, ale jen premistuje aby se zamezilo spatnemu pocitu, ze bylo neco smazano z disku. Vubec nejlepsi je kdyz si clovek nedela zalohy a pak mu odejde disk, zaviruje pc a pak si naivne mysli ze nic neni ztraceno a ze to nakej "borec" umi spravit - kdyz vsak zjisti opak tak by platily zlatem :mistake
edit: Nekdy mam pocit ze se na DVD nezalohuje, ale jen premistuje aby se zamezilo spatnemu pocitu, ze bylo neco smazano z disku. Vubec nejlepsi je kdyz si clovek nedela zalohy a pak mu odejde disk, zaviruje pc a pak si naivne mysli ze nic neni ztraceno a ze to nakej "borec" umi spravit - kdyz vsak zjisti opak tak by platily zlatem :mistake
@Richmond: Už to má sice hodně málo co společného s topic "LG GSA-H42N nejdou vypalovat DVD+RW" ale Archive Grade média mají cosi do sebe - nevidíš tam ty odlišnosti ruční masové kovovýroby, jako u toho spotřebního braku pro BFU... Ale i ta cena je o něčem jiném a ona zmíněná GSA-H42N by po nich jen zamlaskala. :inlove
No mozna ze tak daleko zase nejsem... Ze zacatku vzdycky predpokladam nejakou miru zachovani zdraveho rozumu a mnohdy me pak stejne nemine prekvapeni. Proste kdyz si nekdo mysli ze si koupi vypalovacku za petikilo, bude palit na pivni tacky za korunu a jeste si pak po trech letech zacne stezovat ze ta vypalovacka blbe pali me vzdycky dostane. Ja to nemyslim zle, ale proste nekdy je dobry zauvazovat...
No u mě ta "statistika" vypadá trochu jinak, protože 4+2 aktivní vypalovačky (+2 v záloze, vše různé značky/typy) jedou pořád, tak to v Logu z KProbe testu každé placky dokážu vysledovat - například před vánoci jsem měl po 2 letech jeden cake LightScribe +R medií Verbatim (Taiwan) úplně na zblití - 8 z 10 jsem vyhodil - přitom vše předtím (Verbatim India) a i potom další Taiwan byly 1A. Ale u těch +RW je to alchymie - ty se musí naformátovat v jedné a používat stále ve stejné mechanice - jde o zápis LeadIn stopy a někdy se to nemusí dařit jinde dobře přečíst.
Ale s tím "pětikilem za 3 roky starou mechaniku a plackou za korunu" jsi to vystihl. :thumb
Ale s tím "pětikilem za 3 roky starou mechaniku a plackou za korunu" jsi to vystihl. :thumb
Tak, bohužel, až teď jsem se dostal opět k řešení problému - angína si nevybírá. Koupil jsem v jiném obchodě Verbatim DVD-RW a vše je OK.
Děkuji všem, kteří se mi snažili poradit.
Děkuji všem, kteří se mi snažili poradit.
ahoj prosim vas mne nejdu vypalovat vojvrstvove dvd mam tu istu vypalovacku bol som u kamarata to vypalit a jemu to islo co s tim moze byt napalovacka podporuje dvd+r dl inak vsetko ine napaluje
V minulosti jsem řešil podobný problém u vypalovačky Sony. Pomohl update firmware. Otázka zní zda je medium detekováno správně ve vypalovacím software. (Předpokládám, že software podporuje vypalování DL médií).
[QUOTE=pigi01;240650]ahoj prosim vas mne nejdu vypalovat vojvrstvove dvd mam tu istu vypalovacku bol som u kamarata to vypalit a jemu to islo co s tim moze byt napalovacka podporuje dvd+r dl inak vsetko ine napaluje[/QUOTE]
Buď prosím konkrétní - přesně jaká media - DVD+R DL je totéž jako kdyby jsi napsal "autobus", pouze široký pojem. Jinak také závisí na použitém softwaru, od neřádu Nera, který dávají sice zadarmo, ale je za trest, nečekej zázraky.
Buď prosím konkrétní - přesně jaká media - DVD+R DL je totéž jako kdyby jsi napsal "autobus", pouze široký pojem. Jinak také závisí na použitém softwaru, od neřádu Nera, který dávají sice zadarmo, ale je za trest, nečekej zázraky.
ahoj jasne ze pouzivam cd dvd+r dl a program pouzivam aj nera ale na to pouzivam imgburn a cd clon hlavne imburg ale ako ja som s nerom celkom spokokojni co sa tika vypalovania mp3 a dvd co sa tika update firmware to som skusal a nepomohlo asi pomoze nova vypalovacka
[QUOTE=pigi01;240933]ahoj jasne ze pouzivam cd dvd+r dl a program pouzivam aj nera ale na to pouzivam imgburn a cd clon hlavne imburg ale ako ja som s nerom celkom spokokojni co sa tika vypalovania mp3 a dvd co sa tika update firmware to som skusal a nepomohlo asi pomoze nova vypalovacka[/QUOTE]
Když napíšu "konkrétní" tak od tebe chci vědět: Výrobce, druh media, max. rychlost vypalování, Adip media, stejně jako typ tvé vypalovačky, firmware XY, potom OS a použité programy - přesně - nevím co je "imburg", snad "Wartburg"?? Já znám jen ImgBurn.
BTW, jestli umíš číst, tak toto je dotaz/thread na DVD+RW. Na DL si založ nový. Nedělej z toho guláš.
Když napíšu "konkrétní" tak od tebe chci vědět: Výrobce, druh media, max. rychlost vypalování, Adip media, stejně jako typ tvé vypalovačky, firmware XY, potom OS a použité programy - přesně - nevím co je "imburg", snad "Wartburg"?? Já znám jen ImgBurn.
BTW, jestli umíš číst, tak toto je dotaz/thread na DVD+RW. Na DL si založ nový. Nedělej z toho guláš.