Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 31 až 45 z 49

Téma: Test HDD

  1. #31
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    147

    Podle toho, co jsem vyhledával na netu a zkoumal, co ty hodnoty vlastně znamenají, tak vypadá, že je disk OK, takže už to dál nebudu nějak zkoumat. Nebo se Vám tam přece jenom nějaká hodnota nezdá?

    Nakonec mi šlo přece jen o to, zjistit, zda notebook nebyl někde na prodejně provozovaný, jako předváděcí kus, což z údajů o počtu odpracovaných hodin disku a počtu jeho zapnutí mohu vyloučit.

    Teď už jen pro jistotu proskenuji disk s testem povrchu a pokud bude vše OK, nebudu to dál řešit.
    Na to proskenování asi bude bohatě stačit test z Windowsu, co myslíte? V noťasu mám Win7, se kterými nemám zatím žádné zkušenosti, ale myslím si, že tam tu kontrolu disku někde najdu
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #32
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Na sken povrchu použij HDTune, záložku Errors (nebo tak nějak)...odškrtnout položku Quick Scan (aby nebyla zafajfkovaná)
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #33
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    147

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Na sken povrchu použij HDTune, záložku Errors (nebo tak nějak)...odškrtnout položku Quick Scan (aby nebyla zafajfkovaná)
    Je v tom nějaký velký rozdíl, pokud použiji ten Windowsácký sken nebo HDTune?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #34
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Nevim, já windows sken nikdy nepoužil....je to vůbec sken povrchu v tom windows nebo je to jen kontrola chyb? Použij ten v HDTune...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #35
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    147

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Nevim, já windows sken nikdy nepoužil....je to vůbec sken povrchu v tom windows nebo je to jen kontrola chyb? Použij ten v HDTune...
    No, ve Windows XP bylo možné v nastavení kontroly disku zaškrtnout "Vyhledat a pokusit se obnovit chybné sektory" - to by měl být test povrchu, ne?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #36
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Udělej to přes to HDTune....omfg
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #37
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    147

    Citace Původně odesláno od Jandaskunk Zobrazit příspěvek
    Udělej to přes to HDTune....omfg
    V nějakém příspěvku dříve jsi mi ohledně výpisu SMART v HDTune psal, že HDTune někdy "hází blbosti", tak mám trochu strach, aby nebyl i nějaký problém, když použiji jeho test disku.
    A jen tak mimochodem, co je to "omfg"
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #38
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Test povrchu v HDTune je s jistotou...snad. To spíš u toho WinXP bych tomu moc nevěřil.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #39
    Starousedlík SHW Avatar uživatele zsdx
    Registrace
    Nov 2009
    Příspěvků
    2,112

    Citace Původně odesláno od Arny_CZ Zobrazit příspěvek
    Díval jsem se teď na ten SeaTools a vypadá dost složitě.
    Presto je to utilita primo od vyrobce disku a disk ti otestuje spolehlive. Spustis (nejlepe po bootu z jineho media) Short test a potom Long test - oba by mely skoncit bez chyb.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #40
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    147

    to Jandaskunk

    V tom CrystalDiskInfo je i v nabídce možnost "nastavení" HDD, tuším, že vlastnosti napájení a nastavení výkonu (z toho plynoucí hlučnosti). Zkoušel jsi někdy toto nastavení použít a nějak s tím "laborovat"?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #41
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    To jsou funkce APM a AAM. APM je pro řízení spotřeby na úkor výkonu a AAM zase hlučnost na úkor výkonu...oboje mám vyplé...u AAM to trochu sníží hlučnost seeku, jinak zvuky otáčení ploten atd. tim nezmenšíš a zároveň si snížíš výkon (zvláště odezva). Už jsi udělal ten test povrchu HD Tune?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #42
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    147

    Test jsem ještě nedělal. Nejsem teď doma, budu se vracet, až koncem týdne.

    U toho CrystalDisku jsem nic v tom nastavení pro HDD nedělal, jen jsem si všiml, že to tam je. Ale jde mi teď o to, jestli ten program CrystalDiskInfo nějaké hodnoty nezmění automaticky poté, co program nainstaluješ.

    A jak to "řízení HDD" vlastně funguje? Je aktivní pouze, když máš nainstalovano (či spuštěno) CrystalDiskInfo? Nebo, kdybych v tom nastavení něco změnil a pak CrystalDiskInfo odinstaloval, tak mi HDD zůstane nastavený na ty hodnoty, které jsem nastavil, tzn., že by si to HDD pamatoval? Nebo po odinstalování CrystalDiskInfa by se ty změněné hodnoty vrátili do původního stavu?

    Jednoduše mi jde o to, zda mám HDD nastavený stejně, jako byl před instalací CrystalDiskInfa.
    Doufám, že jsem ty svoje dotazy formuloval tak, že mi ruzumíš, jak to myslím.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #43
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Jandaskunk
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    2,335

    Ne, nezmění. A na funkčnost jako takovou ty hodnoty by neměly mít vliv.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #44
    Občasný diskutér Avatar uživatele Arny_CZ
    Registrace
    Mar 2008
    Příspěvků
    147

    Když už si tak píšeme o HDD, zajímalo by mě, jaké otřesy HDD zvládne, aniž by ho to poškodilo. Někde jsem četl, že vypnutý HDD (tzn. zaparkovaný), by měl bez újmy přežít např. pád ze stolu. Co ale, když je počítač zapnutý a HDD běží? Dejme tomu, že máte dlouhou cestu autobusem a na cestu si vezmete NB. No a máte ho zapnutý a autobus jede přes různé díry, apod. Zvládne bez problémů HDD takovéto otřesy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #45
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Takovéto informace najdeš v datasheetu k danému typu HDD.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 3 z 4 PrvníPrvní 1234 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Test 2
    Od Test4 v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 05-10-2013, 23:12
  2. Test
    Od Test2 v sekci Volná témata
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 30-08-2008, 19:22
  3. Test
    Od Test4 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 03-04-2008, 02:07