reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Doporučte prosím anti-vir a anti-spyware

pavel_p (993)|2.4.2009 22:41
[QUOTE=xmarek;233352]Bohužel moje zkušenost s AVG není nejlepší. Jednu dobu jsem používal Free verzi na počítači a jak kolega říkal splašily se mi tam trojské koně. Pomohlo pouze přeinstalování. Podobnou zkušenost jsem měl bohužel i s NOD32em. :cry
Netvrdím, že jsem si kolikrát na to bohužel sám nenaběhl, protože jsem se zabýval činností, která je s tím úzce spojená.

Takže nejlepší rada (i když možná hloupá :o) je snažit se nestahovat neověřené věci a nechodit na stránky s pochybným obsahem. A nebo požívat LINUX. :p[/QUOTE]
Moje zkušenost s AVG75 je příšerná.
Hlásí dost falešných poplachů (extrémy co jsem zažil byla likvidace 7zipu jako vira a likvidace tar.bz2 archivu s vlastními zdrojáky), občas hlásí vira/trojana v cachi internet explorera (někdy na stránkách opravdu je zákeřný javascript, který většinou PC nenapadne, uživatel si zvykne až jednou...) a někdy je PC napadeno, ale AVG nedokáže vira odstranit.
Co mi přijde vyloženě divný, je, že pokud je PC napadeno javascriptem tak AVGčku vůbec nevadí, že se přidalo něco do programů po spuštění a vira zahlásí až při plánované kontrole.
Pak AVG75 způsobuje, že se dokumenty ve Wordu a Excelu otvírají třeba půl minuty a žere enormní množství paměti, takže je 512MB naprosté minimum.
AVG85 je na systémové prostředky náročné méně, s Officem si rozumí a jak si vede při likvidaci havěti zatím odzkoušeno nemám.

Btw u Linuxu třeba není dobré povolit SSH a vytvořit účet test s heslem test. Pak něco chytneš brzo taky.

[QUOTE=Draken;233965]Dva roky používám úspěšně kombinaci AVG 7.5 Free+Spybot - Search & Destroy+ad-aware
a žádná havěť mi tu neběhá :D[/QUOTE]
No s touto kombinací možná běhá a nevíš o tom :-/ Co jsem asi před dvěma lety po stažení nějaké trojan downloaderu likvidoval celou ZOO cca 12ti trojanů, tak zrovna adware nenašel skoro nic, AVG zrušilo cca 2/3, NOD další 2/3 a poslední potvoru pak dokázal zahubit až Microsoftí defender, kterého jsem vyzkoušel ze zoufalství.