Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 27

Téma: tma po update driveru VGA

  1. #1
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Ahoj. Potřebuji radu jak odinstalovat špatný (nebo špatně nainstalovaný) driver na grafiku GeForce2 400MX Pro-VT32S. Odinstaloval jsem driver grafického adaptéru v ovládacích panelech, nerestartoval a nainstaloval hned beta driver nejnovější od nvidie 93.81. Po restartu
    černá obrazovka, ale Winy jedou, jen neni vidět obraz. nouzák ani poslední známá funkční konfigurace nefungují nebo je na černé obrazovce jen kurzor vlevo nahoře. Mám Windows XP Prof. SP3 a disk rozdělen na dva díly se stejným windows. Chtěl jsem to přeinstalovat přes CD ale nejde přepnout výběr na druhý díl disku protože výběr jen problikne a skočí oprava na ten zdravý win. Není možné přes zdravé win vymazat driver z druhého poškozeného systému, když jsou ze zdravých vidět soubory na špatným? Díky za návrhy
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Občasný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    122

    Citace Původně odesláno od Rendl2 Zobrazit příspěvek
    Ahoj. Potřebuji radu jak odinstalovat špatný (nebo špatně nainstalovaný) driver na grafiku GeForce2 400MX Pro-VT32S. Odinstaloval jsem driver grafického adaptéru v ovládacích panelech, nerestartoval a nainstaloval hned beta driver nejnovější od nvidie 93.81. Po restartu
    černá obrazovka, ale Winy jedou, jen neni vidět obraz. nouzák ani poslední známá funkční konfigurace nefungují nebo je na černé obrazovce jen kurzor vlevo nahoře. Mám Windows XP Prof. SP3 a disk rozdělen na dva díly se stejným windows. Chtěl jsem to přeinstalovat přes CD ale nejde přepnout výběr na druhý díl disku protože výběr jen problikne a skočí oprava na ten zdravý win. Není možné přes zdravé win vymazat driver z druhého poškozeného systému, když jsou ze zdravých vidět soubory na špatným? Díky za návrhy
    A do nouzového režimu se dostaneš? pokud ano tak zbytek driveru odstraníš tímto prográmkem: http://www.svethardware.cz/forum/dow...do=file&id=204
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Pokud se nedostaneš do nouzového režimu, další možností nabootovat pomocí integrované grafické karty a následný uninstall ovladačů, odstranění jejich zbytků pomocí již zmíněného Driver Sweeperu. poté nainstaluj ovladače nové - 93.71.
    Další možností je použít PCI grafickou kartu. Nabootovat pomocí ní a pak je postup stejný jako v předchozím bodu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od Devil... Zobrazit příspěvek
    A do nouzového režimu se dostaneš? pokud ano tak zbytek driveru odstraníš tímto prográmkem: http://www.svethardware.cz/forum/dow...do=file&id=204
    Na všechny možnosti přes F8 je černá obrazovka maximálně s kurzorem. Nikam dál se obraz nedostane, ale systém běží podle zvuků atd. Potřeboval bych ty instalované drivery nejlíp naslepo pomocí nějakých (kouzelných) ''klávesových kombinací'' dostat pryč. Jestli existuje nejaká kombinace kláves jak se dostat do ovládacích panelů na grafický adaptér a pak naslepo klik na odinstalovat nebo tak něco. dík
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Pokud se nedostaneš do nouzového režimu, další možností nabootovat pomocí integrované grafické karty a následný uninstall ovladačů, odstranění jejich zbytků pomocí již zmíněného Driver Sweeperu. poté nainstaluj ovladače nové - 93.71.
    Další možností je použít PCI grafickou kartu. Nabootovat pomocí ní a pak je postup stejný jako v předchozím bodu.
    To jsem uvažoval o PCI grafice a K7N2 integrovanou nemá. Ta PCI jede jen na win ovladače nebo čte z těch ovladačů co jsou pro kartu v AGP? Nebo nepotřebuje sys. ovladače vůbec? Ale zase by se doma válela jen kvůli jedný akci. No když to nepude jinak tak ji pořídím. Ten driver 93.71 jsem měl původně a grafika je s ním citelně pomalejší než 7x.xx. Čím to může být?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    PCI grafika pojede z ovladačů, které pro ni nainstaluješ po inicializaci ve Windows. Ty by jsi ale ovladače pro PCI grafiku neinstaloval, pouze by byla pro tebe "nouzové oko". Ovladače 93.71 jsou poslední oficiálně podporované ovladače pro tvou grafickou kartu. Nemůžeš si PCI grafiku někde půjčit od kamaráda ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    PCI grafika pojede z ovladačů, které pro ni nainstaluješ po inicializaci ve Windows. Ty by jsi ale ovladače pro PCI grafiku neinstaloval, pouze by byla pro tebe "nouzové oko". Ovladače 93.71 jsou poslední oficiálně podporované ovladače pro tvou grafickou kartu. Nemůžeš si PCI grafiku někde půjčit od kamaráda ?
    Nevím o nikom, kdo by PCI grafiku měl. Musím ji někde koupit.
    Chtěl bych to zkusit ještě znovu přes instalační CD. Jak se zadá R jako opravit tak tam naskočí příkazový řádek a ten chce příkazy který neznám C:/windows>*********??? Nevíš který příkaz pro opravu těch ovladačů? Nechci instalovat celý win nové.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Pokud si pamatuji, tak oprava systému probíhá automaticky - vypadá jako standartní instalace, ale je rychlejší a nahraje jen soubory z CD na HDD (přepíše stávající)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    393

    Napis Help, vypise to seznam prikazu.

    Edit: kevin00: Dostal se do Recovery Console.

    Edit2: zameril bych se na prikazy Listsvc a Disable
    Naposledy upraveno uživatelem optim: 30-03-2009 v 21:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Pokud jsi v Konzoli pro zotavení, můžeš použít příkaz ListSvc (výpis dostupných služeb a ovladačů) a Disable/Enable (Zakázání/povolení služeb a ovladačů) jak psal optim.

    Popis příkazů:

    LISTSVC
    Příkaz listsvc zobrazí seznam všech dostupných služeb, ovladačů a jejich typů spuštění v aktuální instalaci systému Windows. Tento příkaz lze výhodně použít společně s příkazy disable a enable.

    Seznam je extrahován z podregistru %SystemRoot%\System32\Config\System. Jestliže je podregistr System poškozen nebo chybí, nelze výsledky předvídat.

    DISABLE
    disable Název_služby
    Tento příkaz umožňuje zakázat systémovou službu nebo ovladač systému Windows. V syntaxi příkazu představuje parametr Název_služby název služby nebo ovladače, který chcete zakázat.

    Všechny služby a ovladače, které je možné zakázat, zobrazíte pomocí příkazu listsvc. Příkaz disable zobrazí před nastavením typu spuštění na hodnotu SERVICE_DISABLED původní typ spuštění služby. Musíte-li službu znovu povolit, poznamenejte si původní typ spuštění.

    Příkaz disable zobrazí následující hodnoty typu spuštění:
    SERVICE_DISABLED,
    SERVICE_BOOT_START,
    SERVICE_SYSTEM_START,
    SERVICE_AUTO_START,
    SERVICE_DEMAND_START,

    ENABLE
    enable název_služby typ_spuštění

    Pomocí příkazu enable můžete povolit službu systému Windows nebo ovladač.

    Všechny služby a ovladače, které je možné povolit, zobrazíte pomocí příkazu listsvc. Před nastavením na novou hodnotu zobrazí příkaz enable původní typ spuštění služby. Pro případ potřeby obnovení původního typu spuštění služby je vhodné poznamenat si tuto původní hodnotu.

    Následující seznam obsahuje platné možnosti parametru typ_spuštění:
    SERVICE_BOOT_START,
    SERVICE_SYSTEM_START,
    SERVICE_AUTO_START,
    SERVICE_DEMAND_START.
    Jestliže nový typ spuštění nezadáte, zobrazí příkaz enable původní typ spuštění.

    Zdroj: Microsoft - Pomoc a podpora
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    To mi jde z toho hlava kolem. Nevim který soubor zakázat z tech mrtě možnejch. Dnes jsem sehnal základní desku s int. grafikou, ale zas je smázlej bios nebo je na pravdě boží procesor co na ní je. Je to jinej socket (754) než mám (462) tak nemůžu vložit funkční procík. Zatim díky za návrhy řešení a po vyzkoušení napíšu výsledek. Imho, jak se pozná, že je v háji procesor nebo bios nebo deska?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Zkus opravnou instalaci místo zakazování ovladačů přes konzoli. Dostaneš se tam, že poprvé v instalaci Windows nedáš R, ale nainstalovat novou instalaci Windows. Odsouhlasíš licenční podmínky a při výběru disku na který chceš instalovat Windows máš opět možnost stisknout klávesu R pro opravnou instalaci.

    EDIT:
    Vadný procesor a vadný motherboard vyzkoušíš pouze zase výměnou dané komponenty
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Zatim jsem vyzkoušel zakázat nv_agp a ztratilo se mi open gl z té dobré půlky win, ikdyž jsem to zakázal pro tu špatnou instalaci. To jsem jelen. Ta opravná instalace dělá to že mi nenechá dost času na výběr druhého win a skočí to hned do dobré, ale vyzkoušim to víckrát jestli to stihnu přepnout.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    393

    Ja bych ti zase doporucoval zakazat ovladac. Neni zadny duvod verit cernym skrinkam, kdyz naprosto presne vis, v cem je chyba.
    Naposledy upraveno uživatelem optim: 31-03-2009 v 22:23
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Banned
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    509

    Citace Původně odesláno od optim Zobrazit příspěvek
    Ja bych ti zase doporucoval zakazat ovladac. Neni zadny duvod verit cernym skrinkam, kdyz naprosto presne vis, cem je chyba.
    No jo, to bych rád, ale kterej to je, nevim. Může se zakázat ovladač řadiče AGP? Nebo jen driver, ale ten právě nevidim ve výpisu možností na zakázání.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední