Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 15

Téma: Uprava PDF

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Chtěl jsem se vás zeptat,jestli mi někdo poradíte,mám nějaký dokument v PDF ale potřebuju v něm zmešit písmo a pak to tam zpátky vložit.V tom dokumentu mám vícero stránek a jen u jedné právě potřebuji zmenšít to písmo.
    Potřeboval bych nějaký freeware program,používám Oppen Office a zkoušel jsem Import PDF od Sunu ale tam se mi to vždycky nějak rozhodilo.
    Předem děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    156

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Chtěl jsem se vás zeptat,jestli mi někdo poradíte,mám nějaký dokument v PDF ale potřebuju v něm zmešit písmo a pak to tam zpátky vložit.V tom dokumentu mám vícero stránek a jen u jedné právě potřebuji zmenšít to písmo.
    Potřeboval bych nějaký freeware program,používám Oppen Office a zkoušel jsem Import PDF od Sunu ale tam se mi to vždycky nějak rozhodilo.
    Předem děkuji
    Něco od Adobe??? Ale teď mně tref, nevím jak se to jmenuje
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Chtěl jsem se vás zeptat,jestli mi někdo poradíte,mám nějaký dokument v PDF ale potřebuju v něm zmešit písmo a pak to tam zpátky vložit.V tom dokumentu mám vícero stránek a jen u jedné právě potřebuji zmenšít to písmo.
    Potřeboval bych nějaký freeware program,používám Oppen Office a zkoušel jsem Import PDF od Sunu ale tam se mi to vždycky nějak rozhodilo.
    Předem děkuji
    Hele a toto jsi zkoušel??

    Foxit PDF Editor
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Foxit zrovna zkouší,ale mám tam problém vkládat písmenka s háčkama,vždycky pak PC jakoby pípne.
    Moc prosím o každou radu,je to velice důležitý.
    Naposledy upraveno uživatelem Honza23: 01-04-2009 v 14:00
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No - jestli potřebuješ jen zmenšit písmo, nepomohlo by tu stránku vytisknout zmenšenou na nějakou pdf tiskárnu? Nebo ten text zkopírovat do wordu a udělat tu stránku znova?
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Michal Koláček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    121

    Foxit PDF Editor je na tohle asi nejlepší. Pokud u Vás přetrvávají problémy s českou diakritikou, zkopírujte si jiné stejné písmeno (z jiné originální části textu / jiného dokumentu stejného formátu), vložte ho tam, kam potřebujete. Na závěr změnte velikost písma, jak požadujete.

    Je to krkolomné, ale alespoň něco. Já osobně jsem se s problémem české diakritiky u tohoto nástroje nesetkal, a to už jsem nějaké ty dokumenty upravoval
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    S tou diakritikou záleží na tom, jakej je zdroj textu. Např. výsledky z TEX u maj často diakriitiku dělanou pomocí písmeno + zvlášť čárka/háček. No a takový texty upravovat je dost problém - a diakritika tam nemusí fungovat dobře, protože tam nemusí bejt vůbec českej font.
    Co se týče foxit readeru, tak má myslím problém s unicode fontama - když jsem pomocí něho vyhledával v dokumentu, tak jsem musel hledat text p r o l o ž e n e j mezerama, aby to něco našlo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Citace Původně odesláno od Michal Koláček Zobrazit příspěvek
    Foxit PDF Editor je na tohle asi nejlepší. Pokud u Vás přetrvávají problémy s českou diakritikou, zkopírujte si jiné stejné písmeno (z jiné originální části textu / jiného dokumentu stejného formátu), vložte ho tam, kam potřebujete. Na závěr změnte velikost písma, jak požadujete.

    Je to krkolomné, ale alespoň něco. Já osobně jsem se s problémem české diakritiky u tohoto nástroje nesetkal, a to už jsem nějaké ty dokumenty upravoval
    Také mi přijde Foxit jako velice dobrý program,ale jak říkám,mám tam problém s některými písmeny.Například ř a č které když zmáčknu,tak PC divně pípne.Může tedy někdo poradit,jak na tyto znaky,já jsem je zkoušel kopírovat z jiného textu,ale nejdou mi tam vložit.Není tam žádná nabídka Paste nebo tak něco,potřeboval bych poradit jen s těmito písmeny.
    Mimochodem jak je to s licencí,nebude s tím nějaký problém,když ho používám ve firmě ?Je tam nějaké časové omezení ?
    Ještě jednou díky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Michal Koláček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    121

    Citace Původně odesláno od Honza23 Zobrazit příspěvek
    Není tam žádná nabídka Paste nebo tak něco...
    Nemáte pravdu a důkazem je obrázek níže. Jak jsem vám psal v SZ, vyzkoušejte jinou verzi. Já používám v1.2 build 2722 (je staršího data).
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: q.jpg 
Zobrazení: 188 
Velikost: 98.4 KB 
ID: 10260  
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Možnost vložení (Paste) je samozřejmě dostupná i v nejnovější verzi (V2.1.0 Build 0119). A to jak z menu, tak i kontextové nabídky.

    České znaky mi fungují až po naimportování příslušných fontů (Edit ? Options ? Text ? Import Windows Font).

    Co se týče použití, tak program freeware není. Komerční licence stojí $99.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Rosta43 Zobrazit příspěvek
    Něco od Adobe??? Ale teď mně tref, nevím jak se to jmenuje
    Adobe Acrobat?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    156

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Adobe Acrobat?
    Tak mohu říci že furt přemýšlím, ale toto mně nenapadlo. Být žena máte u mně pusu
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele Michal Koláček
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    121

    Problém už je vyřešený - pomohla nová verze.

    // Předpokládal jsem, že vodotisk se objeví až po nějaké době. Jak čtu níže, je to negativní prvek shareware verze už od prvotního uložení. Jak jsem Vám psal, jedná se o kvalitní nástroj a nákup licence není úplně od věci. Nicméně zkuste tento odkaz. Je to výstřel do tmy, nemám s tím zkušenosti.
    Naposledy upraveno uživatelem Michal Koláček: 02-04-2009 v 08:50
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Tak jsem zjistil,že mi to PDF řádně upravilo,ale bohužel mi to tam přidalo vodoznak do pravého rohu.
    Achjo,já to snad nevyřeším,nevíte někdo o nečem,co je freeware ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Honza23
    Registrace
    Oct 2007
    Příspěvků
    492

    Ještě mě napadlo,upravit to v tom Foxitu a pak v nějakém jiném programu to smazat.Teďka zrovna zkouším ten tvůj program,tak snad na to nějak přijdu,jak to vymazat.
    Pokud byste někdo věděl,dejte vědět.
    Tak se mi to povedlo,ale bohužel ten program tam zase přidá svůj vodoznak.
    Naposledy upraveno uživatelem Honza23: 02-04-2009 v 09:55
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Úprava profilu
    Od Benbow v sekci Volná témata
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 20-02-2011, 20:25
  2. Windows 7: Uprava Win 7 - MCE
    Od Salamander v sekci OS Windows
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 19-10-2009, 10:04
  3. Uprava CASE
    Od Kozouš v sekci Modding/tuning
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 21-01-2009, 22:32
  4. uprava pc
    Od wolf007 v sekci PC - archiv
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 01-06-2008, 10:47
  5. Úprava PDF
    Od Intri v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 10-10-2007, 19:48