Koupil jsem starší LCD NEC 1970 NX a na levém okraji uprostřed je flek velký jako zhruba otisk malíčku. Je vidět, jen když je zapnutý panel a to skoro pořád. Čím by to mohlo být? Čistil jsem to navlhčeným harčříkem s mikrovláknem a žádná změna. Napuštěný ubrousky nemám.
Poraďte co to může být. Ještě ho můžu vrátit.
Zkusím vložit fotku
Poraďte co to může být. Ještě ho můžu vrátit.
Zkusím vložit fotku
Jestli to není nějaký flek tak ho vyreklamuj!
Zkusil bych ho ještě pořádně očistit.
A jde ten flek vidět vždy? Ve všech barvách?
Zkusil bych ho ještě pořádně očistit.
A jde ten flek vidět vždy? Ve všech barvách?
na černý to vidět není a když je vyplej taky ne. Může se to z většovat nebo měnit postupem času?
Když pořádně přitlačím prstem na panel, zůstane tam nějakej flek? Nemohlo by to být ono?
Když pořádně přitlačím prstem na panel, zůstane tam nějakej flek? Nemohlo by to být ono?
Je to možné.
Jak říkám dej to vyreklamovat (pokud to opravdu není nějaká špína, ale jak vidím tak asi ne).
Jak říkám dej to vyreklamovat (pokud to opravdu není nějaká špína, ale jak vidím tak asi ne).
Je možná, že panel byl někde nevhodně uskladněn a díky tomu se pyšní tímto "otiskem". Tohle se stane, pokud byl trvale vyvíjen tlak na dané místo. Jedná o trvalé poškození panelu. Ale soudě dle fotografie, bych si tam moc nelámal hlavu, viděl jsem mnohem horší:) -sám mám jeden doma:rolleyes:. Nezbavíš se toho, ale stejně tak se nemusíš bát, že se to bude nějak rozšiřovat.
A ano, pokud se s panelem zachází nešetrně, pokud na malé místo opravdu silně zatlačíš (nebo vyvíjíš tlak dlouhou dobu), tak se panel trvale takto poškodí (někdy se i díky tomu objeví vadné pixely).
Pokud se ale člověk chová jako člověk, nedá se monitoru takto ublížit, musel by to být opravdu úmysl nebo nevhodné uskladnění:)
A ano, pokud se s panelem zachází nešetrně, pokud na malé místo opravdu silně zatlačíš (nebo vyvíjíš tlak dlouhou dobu), tak se panel trvale takto poškodí (někdy se i díky tomu objeví vadné pixely).
Pokud se ale člověk chová jako člověk, nedá se monitoru takto ublížit, musel by to být opravdu úmysl nebo nevhodné uskladnění:)