Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Nahoře nebo dole?

  1. #1
    Nováček Avatar uživatele t1tomas
    Registrace
    Mar 2009
    Příspěvků
    16

    Ahoj, jaké máte zkušenosti s umístěním zdroje. Co je lepší, když je zdroj v bedně nahoře, nebo naopak dole?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891

    Jednoznacne nahore.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Intri
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    3,519

    Ono je to prakticky jedno, ale hodně záleží na tom, kde má základní deska umístěný napájecí konektor. Není nic moc mít zdroj na dně skříně a napájení základní desky na její horní hraně. Kabel pak překáží všemu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,218

    Umiestnenie predsa závisí od použitej skrinky ...

    Osobne si myslím, že umiestnenie DOLE je pre samotný zdroj lepšie - nenasáva ohriaty vzduch od cpu a v podstate z celej skrine. Pokiaľ má nejakú reguláciu otáčok ventilátora, tie môžu byť nižšie a produkuje tak menší hluk.

    Pri výbere zdroja je však potrebné prihliadnuť na dostatočnú dĺžku kabeláže ! ! !
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Klingacikx
    Registrace
    May 2007
    Příspěvků
    1,551

    Podľa mňa mu je lepšie dole, už ako písal robky, zdroj si ťahá zo spodku skrine studený vzduch, v mojej skrinke mám zdroj dole a nemôžem povedať, že pri záťaži ide s neho teplý vzduch, je práve o dosť chladnejší ako keď ťahal vzduch rovno sponad chladiča procesora.
    btw, zdroj mám v skrinke otočený ventilátorom hore
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    No, když zdroj tahá zespoda vzduch, tak pak je plnej prachu, ne? Když už dole, tak bych ho ale dal ventilátorem nahoru....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Já jsem spíš taky pro klasický uspořádání se zdrojem nahoře, ale záleží to taky na situaci a na tom, jakej je to zdroj, ... výhodou zdroje nahoře může být, že pomáhá vytahovat vzduch z bedny, a pokud má velkej a tichej větrák, ušetří se další větrák na výstupu z case. Zároveň ale pro zdroj samotnej je, jak už bylo řečeno, lepší, když by nasával studenej vzduch v pozici dole.

    Takže jako hlavní je asi potřeba si rozhodnout, jestli chci použít zdro i k ochlazování celý case, anebo jestli chci víc šetřit zdroj a mít potřebu účinnějšího ventilátoru vzadu na case.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Nejlepsi (nejtissi) reseni umisteni mel Avance C001 Terminator - zdroj byl nahore nad diskama, takze odsaval trochu tepla z disku (min nez z cpu) a s prachem nebyl zadny problem. Skoda ze uz se tyhle bedynky nedaji sehnat - za 2tis hooodne muziky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    No, když zdroj tahá zespoda vzduch, tak pak je plnej prachu, ne? Když už dole, tak bych ho ale dal ventilátorem nahoru....
    Tohle se mi zdá být naprostá hloupost a neuváženost (nic ve zlém ). V případě zdroje umístěného dole dávat fanem nahoru... Pokud by bylo v systému vodní chlazení, tak v žádném případě a i pokud by to bylo na vzduch, tak bych se také bál, že do něj může cokoliv spadnout a... :death

    Můj názor na umístění zdroje: Pokud se jedná o lowendovou až mainstreamovou sestavu, tak zdroj nahoře je lepší, jelikož pomáhá i s chlazením... Pokud je ovšem lepší sestava, která má sama o sobě dobré chlazení systému, tak se mi zdá lepší zdroj umístěný dole. Celkově vzato (i když mám zdroj nahoře) si myslím, že lepší řešení je zdroj dole. A asi nejsem sám. Když si vezmete, že prakticky všechny kvalitní bigtowery a některé kvalitní middletowery mají již zdroj umístěný dole...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele Marty363
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    117

    souhlasim s Dufinosem , ale ještě bych dodal že záleží kde máš komp umístěný. Pokud na stole je to OK, ale pokud bude na zemi tak bych dal zdroj rozhodně nahorů už jen kvůli prachu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW Avatar uživatele Dufinos
    Registrace
    Jan 2009
    Příspěvků
    423

    Citace Původně odesláno od Marty363 Zobrazit příspěvek
    souhlasim s Dufinosem , ale ještě bych dodal že záleží kde máš komp umístěný. Pokud na stole je to OK, ale pokud bude na zemi tak bych dal zdroj rozhodně nahorů už jen kvůli prachu.
    I když nejsem zastáncem prachových filtrů, tak i tento problém by se dal vyřešit právě filtry. Navíc, v případě "dostatečného" airflow se toho prachu zase tolik nenachytá a navíc spíše se prožene systémem než zdrojem...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Dufinos Zobrazit příspěvek
    I když nejsem zastáncem prachových filtrů, tak i tento problém by se dal vyřešit právě filtry. Navíc, v případě "dostatečného" airflow se toho prachu zase tolik nenachytá a navíc spíše se prožene systémem než zdrojem...
    Hmm, tak to bych moh' měnit filtry každý týden. Mám tam "airflow" takový, co zvládne 5 větráků a nepřál bych ti vidět, jak vypadal ten filtr, co jsem tam zpočátku od předchozího majitele měl, než jsem ho ucpaný vyhodil. Zkus se někdy podívat v hospodě na ventilaci...
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    tak v žádném případě a i pokud by to bylo na vzduch, tak bych se také bál, že do něj může cokoliv spadnout a... :death
    Vodníka neřešim, tam je chlazení koncipovaný úplně jinak (např. neni třeba v case takovej airflow, výměník je venku). Já si běžně si v PC ničim neházim, tak nevim, co by mi tam mělo spadnout. Drtivá většina skříní má bezšroubkovou montáž. Navíc si člověk při montáži PC položí. A jestli nad otevřenym počítačem svačíš, to je tvoje věc...

    I když nejsem zastáncem prachových filtrů, tak i tento problém by se dal vyřešit právě filtry. Navíc, v případě "dostatečného" airflow se toho prachu zase tolik nenachytá a navíc spíše se prožene systémem než zdrojem...
    Pokud to budeš řešit filtry, tak se Ti rychlejc zanesou - větší pracnost při údržbě. A už vůbec nechápu to s tim airflow. Bavíme se snad o case se zdrojem dole s ventilátorem dolu? No a tam jaksi má zdroj vlastní chladící okruh, na kterym je pouze větrák od zdroje. To tam jako přidáš ke zdroji druhej větrák by se nezanášel prachem? Nebo dáš na podlahu skříně další dva větráky v naději, že vysajou všechen prach z podlahy a do zdroje ho tolik nepude?

    Wow - mam novej nápad - ještě opatříme PC kolečky a uděláme z něj takovýho toho robota, co umí sám vysávat :-)
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 17-04-2009 v 12:05
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    ...Wow - mam novej nápad - ještě opatříme PC kolečky a uděláme z něj takovýho toho robota, co umí sám vysávat :-)
    Tak to mám já = 12cm ventilátor na dně skříně si pod PC "uklízí sám", ale ještě budu muset vymyslet nějaký lapací pytlik dovnitř, protože to zatim funguje jako "rozprachovač"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Kdyz uz jsme u toho vysavace - jako jedny z nejlepsich filtru se mi osvedcil prave filtr do vysavace (ten tlusci, Miele)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jakou skříň? Ticho, usb+jack nahoře, strop 1300Kč
    Od typek_z_Opavy v sekci Skříně
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 16-01-2013, 15:35
  2. Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 04-04-2010, 15:10
  3. zdroj ve skrini dole
    Od HFX9 v sekci Skříně
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-03-2010, 12:51
  4. Expanzka naležato dole - jaký typ?
    Od uživatel v sekci Alphacool - co Vás zajímá
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 07-11-2009, 19:03
  5. Reakcí: 31
    Poslední příspěvek: 22-06-2008, 01:37