Nasel sem doma jednu starsi mys Genius s konektorem COM a chci si ji predelat na PS/2. Mam PSdvojkovej kabel z jiny mysi a kdyz sem ho pripojil, tak mys nesla, zkusil sem prehazet dratky podle temer stejny PSdvojkovy mysi a taky nic. Videl sem ze prodavaj redukce a z toho usuzuju ze to musej bejt jen zprehazeny dratky, ne? Jen nemuzu prijit na spravnou kombinaci. Mam to dal zkouset, nebo co s tim?
treba si vem redukci DVI -> D-SUB, v tomhle pripade nemuzes jenom prehazet dratky, kdyz jich ma DVI vic nez D-SUB
No, pravděpodobně to je přeházení drátků, ale nemusí to být jen v jejich pořadí, ale třeba se taky musí některé drátky spojovat a tak dále a tak dále, taky si myslím, že je rozhodně lepší koupit novou myš za pár korun, než přerubávat tuhle. Ale samozřejmě pokud to uděláš správně, úspěch je zaručen :thumb
To vite, me je lito jen tak neco aspon trochu funkcniho a jeste pouzitelnyho vyhodit do popelnice, ale jak to vypada tak po mym zasahu jestli se mi nepovede, tak to bude nefunkcni mys a ta uz pude. :p

COM:
1 - CD - detekce nosné; 2 - RD - Příjem dat; 3 - TD -Vysílání dat; 4 - DTR - Připravenost koncového zařízení; 5 - SG - Signálová zem; 6 - DSR - Data připravena; 7 - RTS - požadavek na vysílání; 8 - CTS - Připravenost k příjmu; 9 - RI - Indikátor vyzvánění (na obrázku je port na počítači, kolíky)
PS/2:
1 - Data; 2 - Nevyužit; 3 - Země; 4 - +5 V; 5 - Hodiny klávesnice; 6 - Nevyužit
nevím jestli to něčemu pomůže....
Zkusit u toho COMu, co kam vede a nějak z toho odvodit co by kam mělo véstu toho PS/2, ale fakt nevím, co kam patří...
Tak jelikož jsou ty Vánoce, něco jsem našel a je to komplet návod na sestrojení té redukce (takže je tam komplet to zapojení). Jinak se dají běžně sehnat kolem 35Kč.
Byl jste asi tak o dvě minuty rychlejší než já, takže jen zdůrazním důležitou poznámku -- myš musí podporovat oba komunikační protokoly, aby byla redukce co platná.