Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 22

Téma: Hned po zapnutí se PC vypne

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    35

    Zdravím všechny.Mám problém kterej se tu už řešil,ale nic mi nepomohlo.Hned po zapnutí se mi často stává,že se mi PC okamžitě vypne,ještě než začne najíždět Windows.Když ho hned potom zapnu,tak normálně najede.Kupoval jsem kvůli tomu nový zdroj 500 W(dříve 400W),zkoušel jsem jinou základní desku,jinej CPU,ale problém pořád trvá.

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    A nemohl bys napsat kompletni specifikaci tveho PC ?
    + co za znacku ten zdroj je



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    35

    ASUS P4P800 Deluxe,Pentium4 3GHz,1536 PC3200 DDR SDRAM,Grafika Radeom X1650,HDD WCD 80 GB IDE.A ten zdroj je:
    http://www.nc.cz/zdroj-xilence-black...ta_d16951.html

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    mno já bych zkusil memtest...nejlíp nabootovat na studeno (tj. nastavit bootování z CD a vypnout PC na delší dobu-tak abys simuloval to tvoje "nenaběhnutí napoprvé" a pak zapnout a nabootovat z CD memtest a nechat 2-3 hodiny testovat...
    poku test nic nenajde, tak bych zkusil otestovat disky nejlíp nějakou utilitou od výrobce disků (opět bootovatelnou)
    no a na konec bych zkusil na nějaký nepotřebný disk čistou instalaci windows...

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    35

    Zkoušel jsem na HDD HDTune,ale moc se v tom výsledku nevyznám.Kdybych věděl jak se sem dává Screen,tak sem dám obrázek na ukázku.

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od Vitezslav2 Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsem na HDD HDTune,ale moc se v tom výsledku nevyznám.Kdybych věděl jak se sem dává Screen,tak sem dám obrázek na ukázku.
    klikni na odpovedet vlevo dole a pod editorem prispevku je moznost pripojit soubory

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    35

    Tady to je.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: HD Tune.JPG 
Zobrazení: 286 
Velikost: 59.4 KB 
ID: 10532  



  8. #8
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    No to je benchmark, ten nám toho moc nepoví. Jediný co ti můžu říct, že výkon odpovídá tomu disku. Nech projet test povrchu a ten dej sem, plus ještě SMART (záložka Health).

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    35

    Tak jsem zjistil ještě jednu věc.Občas se mi stane,že se mi zapínací tlačítko nevrátí úplně,tak že nerozepne kontakty(není slyšet cvaknutí).Až když se ho znovu dotknu,tak odcvaknou.Asi by to mohlo být tím.

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Nejednoduší způsob jak tlačítko vyzkoušet je odpojit ho ze základní desky a počítač zapnout pomocí šroubováku. Pokud bude vše OK, tak je vadné tlačítko. Máš správně jumper pro Reset CMOS. Je správně "docvaknuta" a zasunuta kabeláž (nap. konektor, přídavné napájení) ?

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    35

    Tlačítko není vadné,jen drhne v tom usazení.Rozebral jsem to a spínač je OK a na tlačítku jsou výčnělky odlitku.Obrousil jsem ho a kolkem dokola lehce potřel máslem.Teď to vypadá dobře.Zatím se mi nevyp.Tak uvidím.

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Draken
    Registrace
    Aug 2007
    Příspěvků
    1,616

    máslem? aby to nechytlo plíseň.....jináč já bych to zkusil nejdřív tim šroubovákem stejně jako kevin...



  13. #13
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Nicméně ty příznaky zcela odpovídají zaseklému tlačítku power. Po zapnutí zůstane spojené a proto se po 4s PC vypne.

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Oct 2008
    Příspěvků
    35

    Od té doby je to O.K.(zatím).

  15. #15

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Citace Původně odesláno od Vitezslav2 Zobrazit příspěvek
    Od té doby je to O.K.(zatím).
    ...do té doby, než se to tím žluklým máslem zase slepí v seplé poloze...
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 24-04-2009 v 09:06

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pc zamrzne bud hned po startu nebo chvilku po zapnutí
    Od mariaki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 06-06-2014, 23:06
  2. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 06-03-2012, 13:17
  3. pc po starte sa hned vypne az potom nastartuje...preco ?
    Od hihinko v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 30-03-2011, 22:05
  4. Socket 423/478: PC se sekne hned po zapnutí
    Od grapherX v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 16-05-2009, 10:00
  5. Po zapnuti se pc do 15s vypne
    Od Teslak v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 01-09-2006, 14:00