Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 17

Téma: problémy s distribucí proudu po pc

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11

    Právě jsem krapet upgradoval rodičům pc, chtěl jsem ještě využít jejich stařičkou fx5500 a tak jsem sehnal výprodejovou desku s agp a 775, k ní naukci celeron d 351 (3,2ghz) a osadil ji 2gb ddr (400 mhz), dále jsou tam 2x80mm fany xilence pro nasávání a výfuk vzduchu ze skříně, na procesor jsem dak coolermaster gemin2s, na kterem jsem vymenil fan za scythe gentle typhoon 120mm (1150 rpm) a na grafickou kartu jsem dal chladič zalman VF700-AlCu LED, abych ji pomohl jeste zvednout vykon a neprehrivala se. V pc je 1 ide hdd 7200 rpm, a 2 mechaniky (dvd rom a cd-rw). zdroj byl eurocase 350 w, po zapnuti se rozjely vetracky, ale nenabehl obraz (monitor hlasil no signal) a vypalovacka se nevysouvala, z cehoz jsem usoudil, ze zdroj nedostacuje narokum, koupil jsem tedy zdroj jersey 500w, ale po zapojeni do pocitace (zapojil jsem pouze jednu mechaniku) se nestalo nic, pc nesel zapnout - ani vetracky se nerozjely, jenom s sebou cukly a konec...
    A ted ma otazka: je mozne aby puvodni zdroj byl natolik slaby, ze nefunguje obraz a zaroven mam takovou smulu ze koupim vadny zdroj??? Pokud nekoho napada v cem by mohl byt problem, prosim poradte dekuji Olaff
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11

    ještě malý dodatek, pokud by to někoho mátlo, ten nový zdroj jsem zapojil samozřejmě správně, ale zapojil pouze jednu mechaniku místo obou
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Co je to přesně za základní desku?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    imho nekompatibilita zakladni desky a procesoru. mohl by to vyresit update biosu snad (s nejakym starsim procesorem ktery deska podporuje i se starym biosem). celer 351 je jeden z poslednich modelu celeronu (pak uz byl jen jeden update celeronu) a deska s AGP bude nejaka prehistoricka.

    zjisti si presne co za zakladni desku to mas, najdi si ji na webu vyrobce a podivej se u ni do CPU support listu

    btw vymenit 350W EC za nejaky divny jersey 500w nebyl nejlepsi napad - z blata do louze. zdroj se nesmi podcenovat a to ze je na nem napsano nekolikset W neznamena vubec nic, pokud to neni od seriozniho vyrobce - a k tem EC ani nejake jersey ktere slysim poprve v zivote nepatri. pokud zdroj, tak minimalne fortron GLN, jeste lip seasonic, corsair, enermax. takovy seasonic S12II 330W strci oba ty zdroje do kapsy levou zadni po VSECH strankach

    btw2: davat dokupy takovy komp kvuli FX5500... no nwm nwm...
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Nový zdroj můžeš zkusit zapnout i bez PC. Kancelářskou sponkou spoj zelený z černý pin na ATX konektoru - obrázek - a zdroj zapni. Měl by se rozjet, i když bez žádné zátěže můžou napětí trochu lítat.
    Ale spíš to vidím na desku. Škoda že jsi se neporadil ještě před upgradem, jestli jsi kupoval všechny ty komponenty co píšeš, tak to nebyl dobrý nápad.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    imho nekompatibilita zakladni desky a procesoru. mohl by to vyresit update biosu snad (s nejakym starsim procesorem ktery deska podporuje i se starym biosem). celer 351 je jeden z poslednich modelu celeronu (pak uz byl jen jeden update celeronu) a deska s AGP bude nejaka prehistoricka.

    zjisti si presne co za zakladni desku to mas, najdi si ji na webu vyrobce a podivej se u ni do CPU support listu

    btw vymenit 350W EC za nejaky divny jersey 500w nebyl nejlepsi napad - z blata do louze. zdroj se nesmi podcenovat a to ze je na nem napsano nekolikset W neznamena vubec nic, pokud to neni od seriozniho vyrobce - a k tem EC ani nejake jersey ktere slysim poprve v zivote nepatri. pokud zdroj, tak minimalne fortron GLN, jeste lip seasonic, corsair, enermax. takovy seasonic S12II 330W strci oba ty zdroje do kapsy levou zadni po VSECH strankach

    btw2: davat dokupy takovy komp kvuli FX5500... no nwm nwm...
    deska je to msi 848p neoV-2 a ten procesor je kompatibilní, už jsem to kontroloval než jsem ho koupil, vim že je s tim prace kvuli malem navyseni vykonu, ale rodiče říkali že nový komp nechějí, tak jsem se jim snažil pomoct alespoň touto cestou

    edit: nikdy jsem neřekl, že ten zdroj je nějakej super
    Naposledy upraveno uživatelem OlaffLudwig: 22-04-2009 v 12:03
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od r34ktor Zobrazit příspěvek
    Co je to přesně za základní desku?
    msi 848p neov-2
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11

    Takže je to jasný, zmílil jsem se... nebylo to zdrojem, ale deskou jak píše johny_q. Takže jsem o tom už poinformoval rodiče a budou se kupovat nové součástky...
    Mohu se zeptat, co si myslíte o této sestavě??? prosím vezměte v úvahu, že do toho nechtějí vrážet moc peněz a moje 8 letá sestra si zahraje max sims 2, takže výkonnou soustavu nepotřebují

    deska: http://www.alza.cz/gigabyte-p31-es3g-d99474.htm

    processor: http://www.alza.cz/dvoujadrovy-proce...180-d77523.htm

    gk: http://www.alza.cz/graficka-karta-ms...d2-d109852.htm

    ram: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39994

    předem děkuji za názor
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Všechno vylejt!

    Postavil bych to na AMD, dvě jádra stačí, grafika integrovaná, RAMky klidně jen 800 MHz (pokud ty 1066 Mhz stojí stejně jako 800 MHz tak je tam nechat můžeš).

    Edit:

    deska: http://www.alza.cz/gigabyte-ma78gm-ud2h-d110998.htm

    CPU: http://www.alza.cz/procesor-amd-dual...50e-d92235.htm

    Paměti dle libosti.

    Pokud chceš hodně tichý PC, kup ještě zvlášť chladič na CPU. Ale záleží na zbytku sestavy, jaká je case, jak staré a hlučné jsou disky, jak řve ten úžasný 500 W noname zdroj atd. V malé zátěži je i box chladič tichý a ten CPU je celkem úsporný.
    Naposledy upraveno uživatelem johny__g: 22-04-2009 v 11:30
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    Všechno vylejt!

    Postavil bych to na AMD, dvě jádra stačí, grafika integrovaná, RAMky klidně jen 800 MHz (pokud ty 1066 Mhz stojí stejně jako 800 MHz tak je tam nechat můžeš).

    Edit:

    deska: http://www.alza.cz/gigabyte-ma78gm-ud2h-d110998.htm

    CPU: http://www.alza.cz/procesor-amd-dual...50e-d92235.htm

    Paměti dle libosti.

    Pokud chceš hodně tichý PC, kup ještě zvlášť chladič na CPU. Ale záleží na zbytku sestavy, jaká je case, jak staré a hlučné jsou disky, jak řve ten úžasný 500 W noname zdroj atd. V malé zátěži je i box chladič tichý a ten CPU je celkem úsporný.
    A co toto??

    cpu: http://www.alza.cz/procesor-amd-dual...-ee-d84208.htm

    deska: http://www.alza.cz/zakladni-deska-ms...-v2-d93242.htm

    gk: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47968

    ram: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=55795 případně: http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=43473 , ale rozdíl je jen 9Kč, takže bych vzal ty ge

    budu do czc vracet ty ddr (400 mHz) ram (a jelikož stály 1700, tak si za to můžu vzít jak tu gk, tak ramky a ještě si k tomu budu moct koupit AC mx2 pastu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    spatne. ta grafika stoji zaprd, mnohem lip udelas s 3650 nebo 4670 (s DDR3), to jsou nejlevnejsi na hrani pouzitelny grafiky. jinak staci integrovana AMD

    MSI je dnes podprumer, te znacce bych se vyhybal. desku Gigabyte nebo u AMD jsou docela slusny a levny Biostar
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od mech13 Zobrazit příspěvek
    spatne. ta grafika stoji zaprd, mnohem lip udelas s 3650 nebo 4670 (s DDR3)

    MSI je dnes podprumer, te znacce bych se vyhybal. desku Gigabyte nebo u AMD jsou docela slusny a levny Biostar
    dobře, děkuju, mrknu po nich
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    A pro AMD procesor ber desku s čipovou sadou taky od AMD. nForce570 je zastaralý čipset. Nesnaž se šetřit na základní desce za každou cenu, mám dojem že pokaždé vybíráš to nejlevnější pro daný socket.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    A pro AMD procesor ber desku s čipovou sadou taky od AMD. nForce570 je zastaralý čipset. Nesnaž se šetřit na základní desce za každou cenu, mám dojem že pokaždé vybíráš to nejlevnější pro daný socket.
    upřímně řečeno, se snažim šetřit docela dost, protože přeci jenom jsou to peníze rodičů a oni nikdy nedocení, něco byť jen trošku výkonějšího, jak jsem řekl... hlavně na internet a občas sims 2...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    11
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 07-09-2009, 15:35
  2. Poraďte jakou distribuci linuxu?
    Od Maximus12 v sekci OS Linux
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 02-04-2008, 22:00
  3. Jakou distribuci pro notebook?
    Od HonzaSi v sekci OS Linux
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 31-12-2007, 13:21
  4. UPS (proti výpadku proudu)
    Od omnitek v sekci Zdroje
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 27-11-2007, 19:22
  5. Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-05-2007, 16:20