Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Notebook nezapíná

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    3

    Mám hodně starý notebook IBM 770 který jsem si koupil protože jsem na jiný neměl. Ale má nějakou vadu protože ho neumím zapnout, když ho chci zapnou, tak se rozjede ventilátor potom ztichne a znovu se rozjede, ale přitom na displeji nic není, proto ho musím na tvrdo vypnout a zkoušet znovu dokud se nezapne, ale někdy se mi to nepodaří za celý den. zkoušel jsem vytahovat hardisk a baterku. a nic nepomohlo. Jestli tento notebook znáte tak má digitálni displej kde je kontroka zvuku, procenta baterky, hardisku,procesoru. Při spuštění se zobrazí pouze blikajíci kontrolka zvuku a procenta batrky nic víc. Kdežto když se mi to podaří zapnout tak kontrolka zvuku po chvíli zmizí a objeví se kontrolka hardisku a procesoru a začne nabíhat. ale taky se někdy stane že jenom s nim pohnu a sekne se a musím ho na tvrdo vypnout. Prosím o radu čím by to mohlo být. Děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Kolik má modulů RAM ? Pokud 2 (o čemž pochybuji ) tak jeden modul vyndej a zkus pouze s jedním (poté je prohoď). Se zasunutým napáječem je situace stejná ? Zkus odpojit vše, co není potřeba ke stratu NB (jeden modul RAM, HDD, DVD mechaniku, WiFi, apod.).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    3

    Má pouze jeden ,ale jsou tam dvě zdířky, tak to zkusím přesunout. Ze zasunutým napáječem to je stejné. Zkoušel jsem i bez HDD, ale také se nezapnul. proto tedy zkusím vytáhnou i cd rom, a přesunou ram. Snad to pomůže. Jinak děkuju za radu. Je to hodně starý notebook tzn. že wifi kartu to nemá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Může to být banální závada jen v tom tlačítku, ale spíš bude nějaký špatný kontakt na desce, v napájecí části. Možná studený spoj, který se takhle začíná projevovat. Mě se podobně postižený notebook povedlo "opravit" tak, že jsem ho rozebral do šroubku a zase složil. Ale asi to byla velká náhoda.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    Citace Původně odesláno od johny__g Zobrazit příspěvek
    ... Mě se podobně postižený notebook povedlo "opravit" tak, že jsem ho rozebral do šroubku a zase složil. Ale asi to byla velká náhoda.
    já takto opravil nefunkční klávesnici v postarším dellu a v servisu mi tak opravili telefon - zadarmo, protože "závada nezjištěna" ;-)

    takže tento postup doporučuju. ale není od věci si najít předem nějakou servisní dokumentaci.

    jinak u takových starých krámů to může být cokoliv, včetně poločasu rozpadu. nezbo účinku zubu času, chceš-li.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele johny__g
    Registrace
    Sep 2007
    Příspěvků
    6,443

    Citace Původně odesláno od Marenek Zobrazit příspěvek
    takže tento postup doporučuju. ale není od věci si najít předem nějakou servisní dokumentaci.
    U IBM je zvykem, že návod na rozborku a sborku je v manuálu, stačí stáhnout na webu.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Zde je návod na IBM ThinkPad 770 (snad je to ono). Na konci manualu je zborka/rozborka
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Apr 2009
    Příspěvků
    3

    Zkusil jsem ramku přesunout do druhé zdířky, vytáhnout hdd, baterii a cd rom. Připojil jse to do napájení a zanul jsem to ,ale je to pořád stejné.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,239

    Zkus rozborku. Ale pozor na šroubky, udělej si systém, aby jsi vrátil na stejné místo přesně ten, co jsi vyndal (všechny nejsou stejně dlouhé). Zkontroluj správné zasunutí všech kablíku, konektorů, jestli není někde PCB černé (opálené), nějaký utržený drátek, apod. Přeji hodně štěstí ...
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Lenovo G555 se nezapina
    Od Gohan v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 03-10-2014, 21:08
  2. LCD: Nezapína monitor pri štarte PC
    Od pedro33 v sekci Monitory
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 06-01-2011, 23:47
  3. GENIUS SW-HF 5.1 5005 nezapína se
    Od Atti022 v sekci Audio
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 16-06-2010, 11:43
  4. Počítač se nezapíná
    Od menethor v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 24-02-2009, 00:06
  5. Problémy s PC (HW/SW): ASUS se nezapina, pokazil se
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 05-10-2008, 14:22