Dnes mi přišel... bohužel ale s ulomenou vrtulkou větráku, všiml jsem si toho až jsem z něj začal ždímat poctivých 400W a divil se proč se netočí:D Po minutě jsem ho přestal trápit a zkusil do vrtulky žďuchnout šroubovákem, samo neměla ani snahu se otočit.... to mě docela naštvalo. Ještě bych chtěl zmínit pár změn oproti kusu, který jsem recenzoval: kabely už nejsou kroucené ale potažené černým flexem, už není dodávaná sada Dr. Cable, redukce pro napájení větráků taktéž ne... v příslušenství jsou šroubky, šíťová šňůra, redukce z Peripheral na 2x FDD napájení a nakonec samolepka na case. Zdroj jsem zatím jen přes větrací otvory zkoumal zevnitř a naštěstí je stále osazen kvalitními elektrolyty Nippon Chemi-con a ani jiné věci se nezměnily.. Teď přemýšlím jestli reklamovat anebo zdroj vzít na operační stůl, osadit jiným větrákem, okuchat o přebytečné káble a urovnat vnitřek.
No ja by som reklamoval, predsa len to nie je korunová investícia. Ja som síce na svojom Q-tec 400W:mad: vymenil hlučný 12cm fan hneď po prvom zapnutí, ale ten stál smiešnych 800,-SK (myslím celý zdroj, nie fan )
Ach jo... Zdroj za vic jak 2000,- a on snad ani neprosel testovanim ci co? Jak si tohle mohou vubec pustit do prodeje to mi hlava nebere... S takovou si clovek objedna Rollse Royce, doma mu ho ridic nastartuje aby se jel projet a upadne mu v prvni zatacce kolo :D
Na výrobce bych to neházel, nejspíš zdroj utrpěl ránu při přepravě.... P.S. už je rozdělaný a právě zasychá prstolep na vrtulce a její hřídeli:cool:
Tak ak si to prilepil precízne mal by ten fan dačo vydržať, ak nie - dá sa za pár korún vymeniť. Tak prajem veľa šťastných spálených kWh:)
Zdroj byl úspěšně potrápen mojí mučící procedurou a prošel bez problémů:) už přišel o PCIe a +12V power napájecí kabely. I flexo muselo dolů.... Zdroj si upravuji přesně namíru. Po důkladném průzkumu vnitřku se ukázalo že alespoň S12 430W si kvalitu zatím drží.
kdyz uz tady je tohle vlakno tak se zeptam jestli toto mi uzivi p3 sestavu: Seasonic S12 330HT 330W
dekuji
dekuji
Hmmm, sem tam nejaká energetická špička a to flákanie sa, resp. rezerva zdroja sa v takej situácii oplatí... :shut
mno mam na mysli bud zdroj na linku nebo fortona 300w zatim to vyzivovat p3 500 ale casem na tom chci zivit tulatin ...
[quote=eraser]Hmmm, sem tam nejaká energetická špička a to flákanie sa, resp. rezerva zdroja sa v takej situácii oplatí... :shut[/quote]
sestavy se starou dobrou PIII jsou opravdu energeticky nenáročné, připočteme-li nějakou GF2/4 MX, disk a mechaniku, i kvalitní 200W zdroj má rezervu:)
sestavy se starou dobrou PIII jsou opravdu energeticky nenáročné, připočteme-li nějakou GF2/4 MX, disk a mechaniku, i kvalitní 200W zdroj má rezervu:)
To je pravda, tieto procáky žrali takých 40W. Ale prihodíme nejaké 3 disky... :) a hneď máme špičku 70W len na ne, pri spustení PC. A samozrejme netreba zabúdať na záťaž jednotlivých vetiev. Sakra, ono je to nakoniec celkom pekne komplikované, no pravdou je... :)
prostě a jednodušše se S12 330W za provozu s touto sestavou ani neohřeje;) to znamená že zdroj bude velmi tichý a spolehlivý. Kvalitní zdroj ty špičky a krátkodobá přetížení bez problémů snese, tento mítus předimenzovávání zdrojů vznikl kvůli šméčkům na našem trhu hojně se vyskytujícím.
Navyše, mnoho užívateľov stále nevie, že je nutné hľadieť i na max. záťaž jednotlivých vetiev a nielen na wattáž.