Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 18

Téma: PC se sekne hned po zapnutí

  1. #1
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Čau, přez víkend jsem měl od Tety PC na přeinstal, protože její stávající systémy byly vážně pomalé. Počítač ale jniak v pohodě fungoval. Když jsem h měl u sebe, tak jsem ho celý pročistil od tun prachu a udělal upravy, jako přidal ventilátor dozadu jako outtake, a přidal paměť, která byla plně funkční v jiném PC. Tak jsem to složil, nainstaloval vše v pohodě. Ale jednou se mi stalo že při zapnutí hned ještě než začal bootovat, tak se PC sekl. Zobrazí se pouze reklama Intel desky a zde to vytuhne. U mě na to pomohl reset a fungovalo. Ted mi ale volala, že ji to tohle dělá a reset nepomáhá. Čím to může být způsobeno? Tou přidanou ram? Nebo už přetížený zdroj?
    Sestava:
    deska: Intel 865perl
    CPU: Intel Pentium 2,8Ghz
    Ram: 512 + mých přidaných ještě 256Mb
    GPU: Nvidia 6200
    řadič usb a firewire
    zdroj: nějaký Premier 300W

    Díky všem moc za rady.
    Naposledy upraveno uživatelem Smeli: 23-05-2009 v 10:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele xmarek
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    1,689

    Z velkou pravděpodobností tou RAM. To, že je funkční v jiném počítači ještě neznamená, že bude fungovat v jiném. K nekompaktibilitě dochází i v dnešní době. Možná jste taky čištěním pohnul z některou karet nebo konektorů a ty pak dokonale nevedou el. proud (přechodový odpor) nebo jste do některého z kontaktů zanesl prach. Už jsem to taky zažil při čištění počítače. Pomohl mi tehdy kontaktol. http://www.drogeriemartina.cz/inshop...-11506001.html
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    1) Vyndal bych přidaný modul RAM
    2) Vyndal bych vše, co není potřeba ke startu počítače (TV karta, DVD mechanika, apod), nechal zapojeno pouze CPU, graf. kartu (pokud není na motherboardu) a 1 modul RAM do slotu DIMM1
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    1. Provedl bych reset biosu a test ramek
    2. pokud nezabere bod 1 provedl bych flash nejnovejsiho biosu..
    3. Pokud nepomuze ani bod 1 ano bod 2 vyndal bych tu pridanou ram.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Tak zítra tam jdu tak budu zkoumat. Ale psala mi, že když PC zapne tak se sekne, ale když dá tvrdý reset tak funguje normalně a naskočí do Win. Když dá PC při seknutí vypnout a po chvíli zapnout, tak se zase sekne.

    Uvídím podle toho kolik budu mít zítra času. Pokud dost tak provedu reset biosu, flash na novou verzi apod. Pokud ne tak pouze zkusím vyjmout ram a pokud to bude funkční tak to nechám tak.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Tak jsem tam dneska byl a vysledek nulovy. : Napřed jsem zkusil vytáhnout tu ram - Nepomohlo. Reset Biosu - nepomohlo. Vypojení ram a zadního ventilátoru - nepomohlo. Reset biosu s vytaženou ram a vypojeným ventilátorem - nepomohlo. Už snad jen zbývá Flash Biosu na který jsem neměl už čas a potřebuji si pročíst, jak se ten bios na té desce flashuje. Kdyby někdo věděl tak dejte pls vědět. Díky moc za rady. Kdyby se jednalo o mé PC tak bych to bral celkem v pohodě, ale jelikož to mé PC není tak mě to stále vrtá v hlavě atd. Určitě ten pocit znáte.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Návod pro flash BIOSu motherboardu. Zde si můžeš stáhnout aktuální BIOS.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Kdyby vás napadalo čím to má může být způsobeno, tak prosím napište. Jdu tam až zítra odpoledne. A budu se pokoušet flashnout BIOS. Snad to už pomůže protože mě už jinak nic jinyho nenapad
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    Nevím jak se mi to pvoedlo, ale už PC funguje . Ovšem po flashnutí biosu nastal nový problém. A to ,že PC hned jak jej zapnu do zásuvky, se samo zapne, ještě dříve než vůbec stihnu zmáčknout tlačítko power. Takže PC jak ma el. proud tak se hned samo zapne. Když ho dám pak vypnout, tak zůstane vypnutý. V biosu sem nastavil, aby v případě, že dostane elektřinu tak aby zůstal vypnuty. On se ovšem znovu spustí sam. Díky za rady.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér Avatar uživatele disruptor
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    111

    Hmm deska Intel Rock Lake, zkontroluj kondiky jestli nejsou nafoukly. To by melo souvislost s tim sekanim. Pridals pamet, cimz se zvedl proud na pam. radici, filtrace to nevydrzela a kouslo se to. Setkali jsme se s tim na servise i u toho nabihani hned po pripojeni na zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    PC se už po zapnutí neseká, už normálně jede i s tou přidanou pamětí. Ale stále se sám zapíná, jakmile dostane zdroj el. proud. Předtím to nedělalo. Pouze se ventilátory na chvíli max. 1 vteřina roztočili a hned pak zase vypli, a PC čekal na stisknutí power tlačítka.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Typoval bych to na zdroj. Můžeš odzkoušet jiný zdroj ? Máš vypnuto Wake On LAN v BIOSu ?
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Obyvatel SHW / Pilot TMF Avatar uživatele grapherX
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    891

    ASi to vážně bude zdrojem. Jelikož když tam dám starý zdroj co mám doma nejaky 235W (nepočítám ,že by s ním sestava jela stále, byl použit jen pro zkoušku) . Tak PC čeká na impuls ze spouštěcího tlačítka. Známý měl jeden myslim 350W zdroj navíc. Tak to zkusím přehodit na ten. A pokud tam pojede, tak si jej od nej vezmu a necham ho tam.

    Wake on LAN je na Disabled
    V biosu je i nejak možnost po vypadku el. proud, když opět elktřina naskočí, tak jestli se má PC zapnout, nebo zůstat vypnutý. nastavil jsem tam Stay OFF, a stále to dělá.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele mstejska
    Registrace
    Dec 2007
    Příspěvků
    2,919

    Citace Původně odesláno od grapherX Zobrazit příspěvek
    PC se už po zapnutí neseká, už normálně jede i s tou přidanou pamětí. Ale stále se sám zapíná, jakmile dostane zdroj el. proud. Předtím to nedělalo. Pouze se ventilátory na chvíli max. 1 vteřina roztočili a hned pak zase vypli, a PC čekal na stisknutí power tlačítka.
    V biosu je na tohle volba. Nevim presne jak se jmenuje, ale je to neco ve stylu 'after power lost' a mohlo by to byt s sekci 'power options' (Nazvy tipuju, podivej se do biosu)
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,219

    Nastavení BIOSu:
    ACPI ? S3
    After Power Failure ? Stay Off
    APM ? Enable
    Wake on LAN from S5 ? Stay Off
    Wake on Modem Ring ? Stay Off
    Wake system from S5 ? Enabled
    Boot to Network ? Disabled

    Snad jsem a něco nezapoměl.
    Takto bych to nastavil a pokud by se počítač po připojení do sítě sám zapínal, vyměnil bych zdroj.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Pc zamrzne bud hned po startu nebo chvilku po zapnutí
    Od mariaki v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 07-06-2014, 00:06
  2. PC se sekne :)
    Od Hanz10 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 24-02-2011, 14:27
  3. Hned po zapnutí se PC vypne
    Od Vitezslav2 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 21
    Poslední příspěvek: 24-04-2009, 21:00
  4. Windows XP sekne se spodni lista
    Od pelooo v sekci OS Windows
    Reakcí: 23
    Poslední příspěvek: 11-07-2008, 09:00
  5. Pocitac nemozno spustit a ked sa podari tak sa sekne
    Od Dexterqo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 30
    Poslední příspěvek: 05-06-2007, 19:26