Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 11 z 11

Téma: Grafické karty: Přetaktování graf.karty

  1. #1
    Neregistrovaný

    Jméno tazatele: Honza

    Znění dotazu:
    Mám VGA Asus EN9600GT TOP/512MB DDR3(takt čipu 720MHz,shader 1800MHz,paměti 2000MHz) a chtěl bych ji trochu přetaktovat,ale v Biosu to neumím a tak chci použít program PowerStrip,pro mě výhoda,že je v češtině.Může mi prosím někdo říct,jak vysoko můžu jít?Zkoušel jsem PowerStrip na jiném PC a zároveň se zvedáním frekvence čipu,se zvednou i shadery(v procentech stejně).Nevím jestli je to dobře.Za pomoc všem děkuji.

    HW a SW počítače jehož se dotaz týká:
    CPU 8400 3GHz
    MB AsusP5Q PRO
    RAM A-Data 4GB(2x2)800MHz
    VGA Asus EN9600GT TOP

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele cool.user
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,891



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Neregistrovaný Zobrazit příspěvek
    Zkoušel jsem PowerStrip na jiném PC a zároveň se zvedáním frekvence čipu,se zvednou i shadery(v procentech stejně).
    To proto, že PowerStrip je nástroj pro AMD karty. Jestli chceš čip a SP taktovat odděleně, použij Rivatuner nebo třeba EVGA Precision

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    To proto, že PowerStrip je nástroj pro AMD karty. Jestli chceš čip a SP taktovat odděleně, použij Rivatuner nebo třeba EVGA Precision
    Tak nevím,v návodu přetaktování graf.karty od A do Z je PowerStrip uveden jako pro nVidia spolu s RivaTuner.Mě ale spíš zajímá jestli nevadí, když se zvednou obě hodnoty najednou a jak vysoko se dá jít.

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Kauci Zobrazit příspěvek
    Tak nevím,v návodu přetaktování graf.karty od A do Z je PowerStrip uveden jako pro nVidia spolu s RivaTuner.
    Ten návod je z roku 2005, to ještě o unifikovaný architektuře GPU věděli jen v NVIDII a AMD

    Citace Původně odesláno od Kauci Zobrazit příspěvek
    Mě ale spíš zajímá jestli nevadí, když se zvednou obě hodnoty najednou
    Nevadí....

    Citace Původně odesláno od Kauci Zobrazit příspěvek
    .... a jak vysoko se dá jít.
    Ale to ti právě nikdo neřekne, každej kus HW je jinej. Zvedni takty a testuj, až uvidíš artefakty, uber o 10 MHz a otestuj pořádně....

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Ten návod je z roku 2005, to ještě o unifikovaný architektuře GPU věděli jen v NVIDII a AMD

    Nevadí....

    Ale to ti právě nikdo neřekne, každej kus HW je jinej. Zvedni takty a testuj, až uvidíš artefakty, uber o 10 MHz a otestuj pořádně....
    OK,už jsem zkoušel 3DMark05,ale muselo se to instalovat,pak to chtělo key a nic jsem neotestoval.Můžeš mi prosím Tě dát link na jen tak fungující test?(aby se jenom rozbalil a už to jelo,nebo nic takového neexistuje?) a nebo nějak poraď.Dík

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Třeba furmark, Stability test, cokoliv.... hledej šmudlo



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Třeba furmark, Stability test, cokoliv.... hledej šmudlo
    Díky a šmudla bude hledat.To víš,když je někdo začátečník?
    Naposledy upraveno uživatelem Kauci: 11-05-2009 v 19:00

  9. #9
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Co 3DMark06? Nevybavuju si, že bych musel zadávat nějaký key. V Riva Tuneru trochu přidáš a protlačíš to tím 3DM06. Sleduj taky teploty. Když to bude OK, zase přitlač. Já poznal, že jsem za hranou, když se mi v části Deep freeze na sněhu začaly poflakovat tmavé čtverečky. Trochu jsem podřadil a dobrý.

  10. #10
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Kauci Zobrazit příspěvek
    To víš,když je někdo začátečník?
    Dyť jo, v pohodě. Ty 3DMarky potřebujou kód myslím až pro zobrazení výsledků, testy se spustit daj. Ale marky nejsou ideální, protože je to vždycky jen relativně krátkej test.... musel bys to třeba pustit ve smyčce, ale na to už je třeba plná verze.

    Nejlepší je něco, co jede pořád. Taky je relativně dobrá chlupatá kostka v Atitoolu, ale nevím, jestli by ti Atitool šlapal s novějšíma driverama nvidia

    Zkus ten furmark

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    23

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Dyť jo, v pohodě. Ty 3DMarky potřebujou kód myslím až pro zobrazení výsledků, testy se spustit daj. Ale marky nejsou ideální, protože je to vždycky jen relativně krátkej test.... musel bys to třeba pustit ve smyčce, ale na to už je třeba plná verze.

    Nejlepší je něco, co jede pořád. Taky je relativně dobrá chlupatá kostka v Atitoolu, ale nevím, jestli by ti Atitool šlapal s novějšíma driverama nvidia

    Zkus ten furmark
    Tak jsem si stahnul Riva tuner a po probdělé noci jsem ho jakž takž z vládnul.Ve 2D jsem nastavil nabídnuté minimální hodnoty a ve 3D jsem dal z původních 720MHz na 780MHz,shadery stouply z 1800MHz na 1950MHz a paměti jsem dal z původních 2000MHz na 2200MHz.Otestoval ve FurMarku,ale screen shot se mi jaksi nepoved a i kdyby,tak stejně nevím kam se uložil.Můžeš mi prosím tě říct kam se ukládají?o3Marks skore 1792,FPS 30,min.26,max.40.teploty jader se po asi 8min. usadily na 64*C,ale to byla skříň otevřená. Po zavření se zvedla na 70 až 72*C.V testu stability,jak je tam to chlupaté kolo asi po 10min.začali probleskovat bílé ikonky,tak jsem to stopnul a teď nevím co dál.Nevím které hodnoty bych měl s nížit.Můžeš mi prosím Tě poradit?Dík

Podobná témata

  1. Grafické karty: Koupě zdroje a graf. karty
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 04-04-2012, 15:19
  2. Grafické karty: Přetaktování graf.karty
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 22-09-2010, 09:25
  3. Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 05-10-2008, 22:28
  4. Grafické karty: Nastavení graf.karty v BIOSu
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 08-12-2007, 22:31