Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 16

Téma: Stav nouze - nelze instalovat

  1. #1
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Zdravím.

    Mám dotaz, ted už jenom pro zajimavost. Mám doma PC na opravu, kterému fungoval bez problému pouze stav nouze, ostatní režimy jako stav nouze s práci v síti nefungoval. Po bootu, se okamžitě PC restartovalo. V normálním stavu nouze jsem nemohl cokoliv instalovat. PC mi napsalo, že nelze nainstalova jelikož je to zakázáno správcem počítače. Tuto hlášku jsem měl jak v učtu Administrátora winů, tak i v učtu běžného usera. Tuší někdo, co to mohlo dělat? Pomocí bodů obnovení jsem se dostal na funkční stav v březnu, takže ted PC jede... už jenom odblešit, defrag a takové kraviny....

    Takže dotaz : Proč nešlo instalovat SW v režimu nouze ve win účtu Administrátora?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    To by jsi měl zjistit po nalezení té příčiny (=odblešit...) - co na to říkají SpyBot, HijaakThis apod.? Něco tam v tom registru být muselo, co tomu bránilo.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    No zatím jsem to jenom uvedl do stavu, že mi nabootují standartně widle... na víc již nebyl včera čas, stahl jsem aktualizace co byly vyžádány a koukal jsem na House. tyhle věcičky budu dělat dneska. jiank AVG free na mě vybaflo hned s několika virama.... leda že by tohle bylo příčinou nějaký tento bordel.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Začal bych asi použitím lepčího antiviru - tuhle jsem dal Aviru na jednu mašinu, ve které "poklidně" dlouhá léta fungovalo pravidelně updatované AVG 7.5 (full v. registrovaná do r. 2112... ) a našla mi tam hned 5 věcí, z toho 3 trojany na instalačkách a codecích plus další neškodné blbůstky.

    Ale než takovéto trápení je snazší použít image disku nebo reinstall OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Uvažuju o tom, že bych tam vrazil Avasta.... ale poslední dobou tady slýchám hodně o té aviře, takže po ní možná kouknu, ale zase si říkám, mám ten počítač jenom zprovoznit, takže na druhou stranu, proč dělat víc než bych musel... jenomsi říkám, škoda, že neni od esetu něco free... ale tento zákrok asi udělám...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308

    Citace Původně odesláno od Zoidik Zobrazit příspěvek
    ... jenomsi říkám, škoda, že neni od esetu něco free...
    Eset přece můžeš vyzkoušet ne? Je to 30 denní shareware....
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od husky14 Zobrazit příspěvek
    Eset přece můžeš vyzkoušet ne? Je to 30 denní shareware....
    To ano, to máš pravdu, ale to PC neni moje, po neděli bude putovat zpět k majitelce do Přerova, takže potřebuju nějaké stálejší free řešení, jelikož majitelka neni ochotna podnikat velké investice do PC, takže bud AVIRA nebo AVAST
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    Jestli má ta dáma internet na paušál a mašina je online, tak je ideální Avira, že jí tam můžeš nastavit automatický režim update plus případně zautomatizovat některé kontroly a nebude se muset o nic starat... Především z tohoto důvodu jsem to tak kdysi udělal u PC manželky, abych se o to nemusel víc starat já...

    Dál by se dalo pokračovat vyrobením image C: funkční instalace, zabezpečením registru pomocí Spybotího TeaTimeru (pokud má ten stroj dost RAM) a imunizací pro web plus jako firewall použij ZoneAlarm = máš vystaráno, už ten PC neuvidíš, respektive pokud uvidíš, snadno ho uvedeš do původního stavu.
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 12-05-2009 v 12:46
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Tak to by bylo ideální. Avasta bych musel po roce znovu registrovat. Aspoň mi poběží na nějakém PC zkušebně... hodim ji tam... AVG je na dvě věci...
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    ...Tak si jen zjisti, kdy mívá stroj spuštěný pro výběr vhodných časů, abys' jí to nenastavil na dvě hodiny v noci a stroj se nemusel "probouzet"...
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Citace Původně odesláno od StD Zobrazit příspěvek
    Jestli má ta dáma internet na paušál a mašina je online, tak je ideální Avira, že jí tam můžeš nastavit automatický režim update plus případně zautomatizovat některé kontroly a nebude se muset o nic starat... Především z tohoto důvodu jsem to tak kdysi udělal u PC manželky, abych se o to nemusel víc starat já...

    Dál by se dalo pokračovat vyrobením image C: funkční instalace, zabezpečením registru pomocí Spybotího TeaTimeru (pokud má ten stroj dost RAM) a imunizací pro web plus jako firewall použij ZoneAlarm = máš vystaráno, už ten PC neuvidíš, respektive pokud uvidíš, snadno ho uvedeš do původního stavu.
    Tak to by bylo ideální. Avasta bych musel po roce znovu registrovat. Aspoň mi poběží na nějakém PC zkušebně... hodim ji tam... AVG je na dvě věci...

    čistou instalacid ělat nebudu, ale pokud bude ten kompik stabilní, tak bych mohl udělat ghostem image disku, to je fakt. Jinak má pouze 256MB ram takže s tím se toho moc dělat nedá. Snažím se ji přesvědčit na investici 500Kč na dokoupení dalšího 512MB modulu aby se s tím PC dalo aspon něco trochu více dělat. Co jsem koukal do systemu, tak tam jsou nainstalované nějaké hry, takže by se to velmi hodilo. Né že by těch 256 nestačilo, ale je to vhodné tak akorát na office a prohlížení internetu. Nechal bych tam nainstalováné tune up utility s tím, že by tam běžela průběžná kontrola pokud svolí ke koupi dalších pamětí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    To jsi z nějakýho drahýho kraje ne? Já naposledy kupoval dva 512MB moduly (DDR1 400MHz Kingstony do dualu) za 480 K za oba...

    Edit: např. jeden dnešní inzertík:
    1GB (2x512MB) DDR 400veritech 70648011.5.09 21:08 bezely cca 3 roky, v ok stavu,
    presny typ Veritech VM512MB VT400F/512 1204
    cenu nabidnete (treba dve kilca?) Jihomoravský krajpavel f | 724931025 | jn4centrum.cz

    nabo jestli tam má ještě SDRka:
    Transcend DIMM SDRAM 512MB 133MHzTranscend 70644711.5.09 12:13 Prodám málo používanou DIMM SDRAM 512MB 133MHz Transcend.
    Vyrobeno 03/2008. Cena dohodou Zlínský kraj| daniel.planavatiscali.cz neudána Paměti
    Naposledy upraveno uživatelem StD: 12-05-2009 v 13:03
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    P.S. Na ty "hry" bych se s tím antivirem a Spybotem EXTRA zaměřil... Tohle u ženy měli vždycky na svědomí vnuci - přitáhli si "odněkud" cosi na CD pochybného původu a po pronesení klasické věty: "Babi, můžu si u tebe zahrát..." jsem pak nestačil trojany i rootkity honit a počítač jsem po jejich "činnosti" nepoznával...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Zoidik
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    1,424

    Je to deska asus A7V333, podporuje ddr do rychlosti 333MHz max 1GB modul a jsou tři sloty. Na ty paměti jsem se koukal na TS Bohemii na nové a na aukru se dají sehnat do tří stovek, jenomže je potřebuju do neděle, což neni šance stihnout z aukra, takže leda funglovka a ještě k tomu ptořebuji její souhlas, což BYCH MĚL MÍT během dnešního dne... Možná zítra možná vůbec, ale to PC by je hodně ocenilo.

    Hlavně aby to odemě odešlo nějak provozuschopné a zabezpečené.... pokud se to zase časem vysere ( cca 1 rok, jinak by si člověk vysloužil šptanou pověst a pak se to dá svést na hardware mezi klávesnicí a židlí ), tak na druhou stranu plus pro mě, další práce, trochu přilepšení do tenkého rozpočtu...
    Naposledy upraveno uživatelem Zoidik: 12-05-2009 v 13:32
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15

    StD StD je offline
    Starousedlík SHW Avatar uživatele StD
    Registrace
    Feb 2007
    Příspěvků
    1,969

    333ky jsou tam dnes jen tyto, ale kluk je až ze z Plzně:

    Paměť DDR333
    70647011.5.09 18:16 Prodám DDR333 256MB (PC2700) Plzeňský kraj| 776148652 | roman.vwseznam.cz 200 Kč

    Já mám doma momentálně jen jeden modul 512MB DDR1 266Mhz, ten by tam šel taky, ale z Phy je ti to asi platný jak mrtvému zimník.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nejde pustit ani ve stavu nouze
    Od barona v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 11
    Poslední příspěvek: 18-02-2010, 09:09
  2. 3,5" HDD SATA: HDD-Kritický stav
    Od eisi2107 v sekci HDD, boxy, SSD
    Reakcí: 20
    Poslední příspěvek: 29-12-2009, 15:27
  3. nelze instalovat visty
    Od fablok v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 09-12-2008, 23:15
  4. Nelze instalovat WIN
    Od Tommula v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 03-11-2008, 05:36
  5. Stav HDD
    Od Lunny v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 01-11-2007, 07:28