pomoc - bios
prosim o pomoc, prave som urobil update biosu na mojom starom kompe s doskou PC CHIPS a chipsetom M590, ale ked som potom restartoval PC tak mi nechce vobec nabehnut, totalne vobec nic, urcite som stiahol zly bios, skusal som aj reset biosu ale nic, tak to vyzera ze to uz nerozbehnem. neviete mi poradit co by sa este dalo urobit?
[QUOTE=tgfh]Můžeš zkusit po zapnutí stisknout F1
Jestli ani toto nepůjde tak je s deskou konec...[/QUOTE]
nn, ještě není. Pokud sis teda udělal zálohu starého Biosu... Pokud si z desky vytáhneš Flash PROM modul a zaneseš ho spolu s touhle zálohou do nějaké specializované firmy (dobré ohlasy jsem slyšel např. na GM Electronics tak by Ti to měli být schopni za nějakou tu korunu přehrát - mají na to programátor. Bohužel nevím kolik za to chtějí, ale měli by to mít uvedeno na jejich WWW stránkách. Na druhou stranu je zase nutné uvážit zda by se Ti nevyplatila více už nová základní deska...
Teoreticky by to mělo jít provést i s novým Biosem, ne pouze se zálohou.
Jestli ani toto nepůjde tak je s deskou konec...[/QUOTE]
nn, ještě není. Pokud sis teda udělal zálohu starého Biosu... Pokud si z desky vytáhneš Flash PROM modul a zaneseš ho spolu s touhle zálohou do nějaké specializované firmy (dobré ohlasy jsem slyšel např. na GM Electronics tak by Ti to měli být schopni za nějakou tu korunu přehrát - mají na to programátor. Bohužel nevím kolik za to chtějí, ale měli by to mít uvedeno na jejich WWW stránkách. Na druhou stranu je zase nutné uvážit zda by se Ti nevyplatila více už nová základní deska...
Teoreticky by to mělo jít provést i s novým Biosem, ne pouze se zálohou.
My sme to raz restorovali za behu, čiže s identickou druhou doskou, z ktorej sa vybral chrobák, ten sa vložil namiesto poškodeného BIOSu, doska sa nabootovala, chrobák sa vymenil, flashol a bolo hotovo i bez programátora. :)