Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 13 z 13

Téma: Problem s grafickou kartou (asi)

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    9

    Ahoj, před 2 dny jsem si koupil 512mb ram Kingston cl2.5 a grafickou kartu Ati Radeon X1650pro do agp, přeinstaloval jsem windows, nainstaloval ovladače Omega driver v3.8.291 a ted když pustím jakoukoli hru do 20minut spadne bud hra nebo celý počítač, nevím čím to může být, pokud by jste někdo vědel napiště prosím
    jinak moje sestava je AMD Sempron 2800, 1gb ram(2x 512), 160hdd, zdroj 400W Fortron
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Citace Původně odesláno od LukasK
    Ahoj, před 2 dny jsem si koupil 512mb ram Kingston cl2.5 a grafickou kartu Ati Radeon X1650pro do agp, přeinstaloval jsem windows, nainstaloval ovladače Omega driver v3.8.291 a ted když pustím jakoukoli hru do 20minut spadne bud hra nebo celý počítač, nevím čím to může být, pokud by jste někdo vědel napiště prosím
    jinak moje sestava je AMD Sempron 2800, 1gb ram(2x 512), 160hdd, zdroj 400W Fortron

    Sestava konkrétněji?
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od LukasK
    Ahoj, před 2 dny jsem si koupil 512mb ram Kingston cl2.5 a grafickou kartu Ati Radeon X1650pro do agp, přeinstaloval jsem windows, nainstaloval ovladače Omega driver v3.8.291 a ted když pustím jakoukoli hru do 20minut spadne bud hra nebo celý počítač, nevím čím to může být, pokud by jste někdo vědel napiště prosím
    jinak moje sestava je AMD Sempron 2800, 1gb ram(2x 512), 160hdd, zdroj 400W Fortron
    Obávám se, že Ti nepomůže nic jiného, než výmněna desky. Tento problém jsem už řešil dvakrát a bohužel má tahle grafika problém s deskami pro soc.A. Nejčastěji s VIA chipsetem.

    Doporučuji sehnat si desku s "ubohým SIS" chipsetem, se kterým jediným tahle grafika chodí vždy spolehlivě. Ale třeba budeš mít kliku, například na Gigabyte M7VIT Pro chodila taky a tam je VIA chipset
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Sestava konkrétněji?
    Deska: PCChips M848A, socket A,chipset SiS
    Procesor: AMD Sempron 2800+
    RAM: 512mb Mosel 400DDR cl3, 512mb Kingston 400DDR cl2,5
    Grafika: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 Pro 256MB AGP
    Disk: WD 160GB
    Zdroj: Fortron FSP400-60THN-P 400W

    tak deskou to snad nebude protože ten ubohý SiS mam :-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele boboco
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,226

    Citace Původně odesláno od LukasK
    Deska: PCChips M848A, socket A,chipset SiS
    Procesor: AMD Sempron 2800+
    RAM: 512mb Mosel 400DDR cl3, 512mb Kingston 400DDR cl2,5
    Grafika: Sapphire Atlantis ATI Radeon X1650 Pro 256MB AGP
    Disk: WD 160GB
    Zdroj: Fortron FSP400-60THN-P 400W

    tak deskou to snad nebude protože ten ubohý SiS mam :-)
    Pane jo, tak přesně touhle PCChipskou jsem stejný problém jako máš ty vyřešil, přesně tímto modelem (ono desek s chipsety SIS je pomálu), takže to pak opravdu netuším, je mi líto
    Může to dělat jak deska, tak grafika, tak RAMka, klidně i zdroj (může mít problém). Chce to důkladně otestovat nejlíp každý komponent zvlášť. Předpokládám, že dokud jsi nekoupil tu grafiku, vše běželo hladce, je to tak?

    -Stejně náhoda, 2x jsem řešil tento problém a v obou případech jsem to vyřešil až použitím "ubohých PCChipsek" Vyzkoušel jsem asi sedm různých desek (Asus, MSI, AsRock, Gigabyte, Biostar, ...)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Zkus jet chvilku jen s jednou ramkou
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Zkus jet chvilku jen s jednou ramkou
    diky tohle už trochu pomohlo, zkoušel jsem MemTest a s oběma RAMkama to po 3% hodilo asi 70 chyb, a když sem tu novou vyndal už to žádný chyby nehlásí a zkousel sem Call of Duty 2 a vydrželo asi 2hodiny bez pádu. Ale když chci zpustit Trackmanii tak to napíše že se zmenil hardware a provede bench test a hned potom spadne comp. Delá to u Trackmnie Nations i Trackmnie United, u obou to samé. Upgrade sem delal aby mi sla TMU líp a jediné co nejde je prave trackmanie....
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    9

    Citace Původně odesláno od boboco
    Pane jo, tak přesně touhle PCChipskou jsem stejný problém jako máš ty vyřešil, přesně tímto modelem (ono desek s chipsety SIS je pomálu), takže to pak opravdu netuším, je mi líto
    Může to dělat jak deska, tak grafika, tak RAMka, klidně i zdroj (může mít problém). Chce to důkladně otestovat nejlíp každý komponent zvlášť. Předpokládám, že dokud jsi nekoupil tu grafiku, vše běželo hladce, je to tak?
    (Asus, MSI, AsRock, Gigabyte, Biostar, ...)
    Přesne tak, do tý doby než sem upgradoval tak si ani nepomatuju kdy mi naposled spadnul comp
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Čestný člen Avatar uživatele Smeli
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,511

    Podle mně se nesnesou ramky spolu. Přeci jen - když už tak by bylo dobré snažit se mít oba moduly minimálně od stejného výrobce, pak se problémy jen množí.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    127

    Citace Původně odesláno od Smeli
    Podle mně se nesnesou ramky spolu. Přeci jen - když už tak by bylo dobré snažit se mít oba moduly minimálně od stejného výrobce, pak se problémy jen množí.
    na téhle desce jsem měl tři paměti každá od jednoho výrobce, běželo to dobře dlouhá léta (půl roku než jsem to střelil ) máš nainstalované ovladače na AGP ? když tak zkus vypnout FAST WRITES a nastavit AGP 4X
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    3

    Problém neni jen u tebe. Poslední dobou se množí stejné problémy i u jiných lidí. Není to jen konfigurací počítače, nebo ovladači atd... Já mám stejný problém a v mém okolí je taky několik lidí se stejným problémem u různých her. Prostě z ničeho nic se počítač chová tak, že po několika minutách hra spadne. Neni to po změně hardware a ni změně ovladačů. Prostě po nainstalování nějaké hry (u mě konkrétně NFS:Carbon, ale slyšel sem i o C&C:Generals, S.W.I.N.E. ...). Už sem prošel hodně fór a všechny to řeší úplně stejně. Nainstaluj nové ovladače, nekompatibilní hardware, nestíhá karta... Někde se to povede. Mě se to pořád nedaří. Nainstaloval sem novej systém, jen ovladače a Directy. Nepomohlo. Kdyby se někdo tímto problémem zajímal, tak bych byl rád, kdyby taky napsal své poznatky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Nováček
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    9

    Problem už se snad vyřešil. Nainstaloval sem ovladače Catalyst 6.12, vyndal a znovu zandal ramky a všechno už běží jak má.....konečne
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od LukasK
    Problem už se snad vyřešil. Nainstaloval sem ovladače Catalyst 6.12, vyndal a znovu zandal ramky a všechno už běží jak má.....konečne
    No, škoda, že jsem teď přes svátky nebyl na SHW (a ještě pár dní nebudu - sorry), protože bych Ti okamžitě bez váhání poradil prohození RAMek nebo zkusit jet jen na jednu, protože to je podle mě nejpravděpodobnější příčina, když člověk přikoupí novou RAMku. Paměti jsou hrozně choulostivé, takže vážně někdy stačí je jenom vytáhnout a znovu zapojit. Hlavně, že to šlape!
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Problém s grafickou kartou
    Od Hagy1 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 16-05-2013, 01:52
  2. Problém s grafickou kartou
    Od Gulde v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 18
    Poslední příspěvek: 23-08-2010, 21:00
  3. Problém s Grafickou kartou
    Od JusT1ce v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 26-10-2008, 10:47
  4. Problém s grafickou kartou
    Od chongoo v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 15
    Poslední příspěvek: 22-08-2008, 19:26
  5. Problem s Grafickou Kartou
    Od bia v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 19
    Poslední příspěvek: 08-01-2008, 22:45