FAT32 na NTFS
pust si command line (start->spustit->"cmd") a napis convert /? a hodi ti to help k programu pro prevod souborovyho systemu....
jenom snad doplnim, ze kdyz chces prevatdet disk na kterym neni system, tak by to nemelo delat zadny problemy, mam pocit ze kdyz na nem je system tak se system resetuje, prevede, resetuje a pak teprv nabehne z prevedenyho disku.
jinak jestli nemas rad help, tak "convert e: /fs:ntfs" prevede disk E:\ na NTFS
jinak jestli nemas rad help, tak "convert e: /fs:ntfs" prevede disk E:\ na NTFS
Myslím, že tu bylo vše důležité řečeno, jen bych doplnil že pro převod musíš mít na disku volné místo (minimální velikost podle kapacity disku) a taky na konci převáděného oddílu nesmí být žádné vadné sektory, protože jinak převod nebude dokončen korektně a PC bude mít tendenci se vždy při výskytu chyby se restartovat a následně se bude snažit konverzi dokončit a tak stále dokola.
I to se ale dá vyřešit např. s pomocí editoru registrů ;-)
PS: Pokud máš raději práci ve specializovaném programu, můžeš tuto operaci provést elegantněji např. v "legendárním" Partition Magic. Ten navíc zvládá i opačnou konverzi - tedy z NTFS na FAT...
I to se ale dá vyřešit např. s pomocí editoru registrů ;-)
PS: Pokud máš raději práci ve specializovaném programu, můžeš tuto operaci provést elegantněji např. v "legendárním" Partition Magic. Ten navíc zvládá i opačnou konverzi - tedy z NTFS na FAT...
Moc díky všem za odpovědi, právě z toho jsem měl strach, že pokud dám formát disku, tak mi to všechna uložená data smaže. Díky vám už vím, že to tak není.
Ak dáš formát, tak o dáta prídeš, ale konverzia z FAT32 na NTFS formát nevyžaduje a teoreticky by nemalo prísť k stráte dát.
Pardon, špatně jsem to napsal, samozřejmě jsem myslel konverzi. Už to mám hotové a data jsou v pořádku. Ještě jednou díky všem.