Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 43

Téma: Nějaké zkušenosti s HP550?

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Zdravím!
    Známý si chce pořídit počítadlo a požádal mě o radu. Zatím je to ve fázi rozhodování, kterou cestou se dát. Stolní PC dám tak nějak dohromady sám (i když bych si to od vás stejně nechal zkontrolovat ), ale noťasy jsou pro mě španělská vesnička v mexické džungli. Jeho požadavky splňuje v podstatě jakýkoli netbook (hlavně cenu okolo 10000,- a to, že zabere málo místa). Snad jen LCD by mohlo být větší a to mě přivedlo do kategorie 15" NB. Tam se dá kolem těch 10k taky leccos pořešit. Říkal jsem si že by nebylo od věci mít už instalovaný systém. Zaujalo mě tohle: http://www.alfacomp.cz/php/product.p...450810140CENA9. A teď k hlavnímu pudlovi tohohle topicu - je v něm 1GB RAM a já si říkám, že když jsou v něm Visty, jestli to nebude dělat neplechu. Respektive, pokud vím, Visty si berou dost RAMky. Není to řešeno nějakou "osekanou" verzí? Máte někdo zkušenosti s doplněním nebo výměnou RAMek v HP?
    Víte, on to má víceméně jen na net, ale může se stát, že od toho postupně bude chtít víc, takže bych byl radši, kdybych mu mohl říct, že se to dá upgradovat. Nebo se není třeba toho pouhého 1GB RAM bát?
    Pokud budete mít někdo nějaký nápad na přístroj okolo 10k (max 13k), budu vám vděčný .
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,166

    Vlastním také NB HP550 (FU412EA): procesor T5470, 2 GB RAM (jeden 2 GB modul), HDD 160 GB. Vista byli na něm docela lenoch. Po instalaci Win7 x64 jsem proto doplnil dalším modulem 2 GB.
    Co se týče samotné konstrukce modelu, má celkem bytelné šasi. Osobně si velmi cením klávesnice, píše se na ní opravdu dobře. Jedná se o základní model, takže je vybaven pouze wifi, LAN, bluetooth, PCI express card, modem, D-SUB konektorem a 3mi USB. Jako velkou nevýhodu vidím v rozmístění USB. Jsou pouze na levém boku a hned vedle sebe, jež následuje LAN a nap. konektor. Trochu nešikovné rozmístění. Jako pozornost firma HP dává k NB tašku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Vlastním také NB HP550 (FU412EA): procesor T5470, 2 GB RAM (jeden 2 GB modul), HDD 160 GB. Vista byli na něm docela lenoch. Po instalaci Win7 x64 jsem proto doplnil dalším modulem 2 GB.
    Co se týče samotné konstrukce modelu, má celkem bytelné šasi. Osobně si velmi cením klávesnice, píše se na ní opravdu dobře. Jedná se o základní model, takže je vybaven pouze wifi, LAN, bluetooth, PCI express card, modem, D-SUB konektorem a 3mi USB. Jako velkou nevýhodu vidím v rozmístění USB. Jsou pouze na levém boku a hned vedle sebe, jež následuje LAN a nap. konektor. Trochu nešikovné rozmístění. Jako pozornost firma HP dává k NB tašku.
    Díky za reakci (RB až mě to pustí)Takže myslíš, že by tam mohl být volný slot?
    A myslíš, že by ho ten 1GB RAM mohl opravdu brzdit? Člověk by řekl, že to výzkumníci z HP pořešili tak, aby to aspoň při základních činnostech běhalo přiměřeně rychle...
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,166

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Díky za reakci (RB až mě to pustí)Takže myslíš, že by tam mohl být volný slot?
    A myslíš, že by ho ten 1GB RAM mohl opravdu brzdit? Člověk by řekl, že to výzkumníci z HP pořešili tak, aby to aspoň při základních činnostech běhalo přiměřeně rychle...
    1 GB RAM jej bude opravdu brzdit. Tato kapacita operační paměti vychází z min. požadavků pro chod 32bit Win Vista. Podle Majka je min. operační paměti právě 1 GB RAM pro 32bit Win Vista. Volný slot pro modul RAM tam asi bude. Myslím si, že notebooky budou stavěny na jednom motherboardu.
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00130.JPG 
Zobrazení: 81 
Velikost: 211.4 KB 
ID: 10976   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00136.JPG 
Zobrazení: 86 
Velikost: 263.1 KB 
ID: 10977   Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: DSC00129.JPG 
Zobrazení: 84 
Velikost: 208.3 KB 
ID: 10979  
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tak tak - HPcka maji temer klasicke rozlozeni klaves a ikdyz je notes plastovy tak par let vydrzi (toho je dukazem i to, ze 550 je precislovana a obarvena 6kova serie). 2GB RAM na beznou praci postaci - znamy ma nx7xxx a Visty slapou celkem svizne (ackoliv bych se vyhnul profilu "nizka spotreba" - tam je to lenochod na aplikace spustene v pozadi)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Myslíte teda, že by bylo lepší jít do o cca 1200,- levnější verze (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45081014000NA8) a nasypat do toho Linux nebo XP? Někde v diskusích o netbookách jsem se dočetl, že u některého (kterého si nevzpomenu) s nainstalovaným Linuxem je problém s pozdější instalací XP...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,166

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Myslíte teda, že by bylo lepší jít do o cca 1200,- levnější verze (http://www.alfacomp.cz/php/product.p...45081014000NA8) a nasypat do toho Linux nebo XP? Někde v diskusích o netbookách jsem se dočetl, že u některého (kterého si nevzpomenu) s nainstalovaným Linuxem je problém s pozdější instalací XP...
    Osobně bych vzal bez OS a dal tam WinXP. Já tam ty Visty měl asi měsíc a to se nedá. "Čekací doba" na start, provedení operací je "trochu delší". Myslím si, že se nevyplatí kupovat Win Vista Home Basic.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ja bych byl spis pro Visty - sice jednou nastartovat musis, ale pak snad nebude problem pouzivat sleep, ne? XP bys byl s komfortem prace o krok zpet. Proc si myslis, ze jedu na UMPC na Vistach/Win7 a ne na "rychlejsich" XP?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,166

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Ja bych byl spis pro Visty - sice jednou nastartovat musis, ale pak snad nebude problem pouzivat sleep, ne? XP bys byl s komfortem prace o krok zpet. Proc si myslis, ze jedu na UMPC na Vistach/Win7 a ne na "rychlejsich" XP?
    Komfort každý vidí v něčem jiném a každému vyhovuje něco jiného. Pokud bude uživatel zvyklí na WinXP pojede tak i tak ve WinXP. A řešení nevypínat NB kvůli tomu, že se dlouho zapíná je podle mě trochu "na hlavu". A nejedná se pouze o boot. I práce na NB bude "pomalejší", zvláště při 1 GB RAM. Jsem více pro řešení navrhnuté Deee-aNen: WinXP nebo Linux
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Když si to shrnu, tak by asi bylo lepší mít tam systém už rovnou a v případě problémů hodit výrobci na hlavu. Kamarád doteď "jel" na nějaké staré plečce u přítelkyně a tak by ta rychlost asi taky nebyla problém. Navíc jsou pro většinu lidí Visty "hežčí". Na druhou stranu bych mu chtěl vybrat něco přiměřeně kvalitního, abych mohl v noci klidně spát . Znáte to, příjde k němu jiný "odborník" a řekne: "Ty woá! Co to je woá?! Co sis to pořídil za plečku, dyk se to nehejbe! Woá"

    Nenapadá vás ještě nějaká jiná varianta?
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,166

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Když si to shrnu, tak by asi bylo lepší mít tam systém už rovnou a v případě problémů hodit výrobci na hlavu ...
    Na software se záruka nevztahuje ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Na software se záruka nevztahuje ...
    Aha, to jsou teda pěkný.....
    BTW, když už to tu tak pěkně řešíme, taky by s tím rád chodil z kuchyně do obýváku, ložnice a zpátky. Někde u dveří má vytažený kabel místního poskytovatele. Jak co nejlevněji ale spolehlivě dostat signál z něj do wifiny v NB? Těch krabiček v shopech je na mě moc . Nebo aspoň spolehlivou značku.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Nenapadá vás ještě nějaká jiná varianta?
    Rozsirit RAM (sem si lehce nevsiml, ze ma v zakladu 1GB a ne jeden 2GB modul )...
    Me osobne se osvedcily Visty - clovek nemusi vsude mozne schanet ovladace apod. vse je build-in v OS... Jinak Vista = hezci je prave dan za tu narocnost na pamet. Jinak napad koupit to s OS neni spatnej (pokud nehodlas nekomu delat "servisaka")
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Rozsirit RAM
    Dyk to tu řešíme už nejmíň čtvrť hodiny... (viz post 1 a dále)
    Vím už, že přidání RAM by neměl být problém. Jen mě trochu leká, že by i 2GB mohly být málo...
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    OS: nasypat tam Win7 RC nebo linux (obojí zdarma). Dávat peníze za Visty by se mi nechtělo (i MS ví že je to "slabší" os a a proto tak urychlil vývoj W7)
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 3 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nějaké hry na doporučení?
    Od Devouver v sekci Počítačové hry
    Reakcí: 40
    Poslední příspěvek: 16-02-2013, 11:47
  2. Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 26-09-2012, 13:04
  3. Myši: Myš po nějaké chvíly přestane reagovat
    Od Lukasas v sekci Periferie
    Reakcí: 0
    Poslední příspěvek: 18-02-2011, 17:18
  4. RAID1 a nejake API k tomu
    Od hl.hl v sekci Programování
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-06-2008, 12:10
  5. Máte nějaké další hejblítko?
    Od Pavel Boček v sekci Periferie
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 14-12-2007, 09:07