Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 9 z 9

Téma: Jak preinstalovat Visty XPckama?

  1. #1
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Koupil sem si notas

    http://acer.mironet.cz/acer-aspire-4...eline+dp92291/

    a jsou tam Visty. Chci tam dat Xp, na strankach Aceru jsou ovladace i na Xp, takze s timhle problem asi nebude, ale ptam se jak mam nainstalovat XP kdyz uz ta jsou Visty......KDyz to naformatuju tak prijdu o ty VIsty. Neda se to nejak udelat aby tam zustaly oba systemy?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Jestli chceš být legální, pak si musíš OS zakoupit. MS neumožňuje downgrade na OS Wista Home Premium, což je asi tvůj případ. Nicméně, pokud zakoupíš WXP Home, pak můžeš provozovat oba OS, ale je nutno připravit disk na spuštění dvou OS, např. boot manažerem. V případě Acer-u je to složitější, protože nedodává instalační média, ale používá recovery partitions, takže si budeš muset zálohovat obraz disku, než se do toho pustíš.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Georginek
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,967

    Takze staci udelat zalohu recovery puvodnich Vist. Xp original mam. Prave skoda toho ze neni dvd s instalaci Vist.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Ale jestli se do toho budeš pouštět, tak si nejdřív zjisti, zdali jsou na ten Tvuj notebook k dispozici ovladače pro windows XP. Jinak Ti v XP nemusej některý věci fungovat (např. webkamera, bluetooth apod.).
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Není to jen o instalačním médiu. To stačí kopírovat od kohokoli, kdo jej má. Licenční klíč máš svůj, ale co na instalačce není jsou drivery a programové vybavení dodávané výrobcem s autoinstalačním skriptem. Sice to neva, když to není, ale je to zdlouhavější stahovat vše ze serveru výrobce a posléze instalovat. Faktem ale zůstává, že je sice zdlouhavější, ale zato máš potřebný SW novější než původní. Má to své pro i proti. Myslím, že u každého IT prodejce se najde někdo ochotný, kdo ti udělá kopii instačního DVD. Sám neinstaluji dva OS na jeden disk, to raději každý na singl disk, ale u NB to asi moc nejde. Každopádně bych si zálohoval recovery oddíl. Na microsoftím webu se najde postup jak na to. Raději si to pročti. Jak jsem psal, sám to nepoužívám, ale instalátor Vist si umí disk připravit pro instalaci i na jiný OS, tudíž by měly být WXP nainstalovány jako první OS.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Apr 2008
    Příspěvků
    192

    Citace Původně odesláno od Logout Zobrazit příspěvek
    Ale jestli se do toho budeš pouštět, tak si nejdřív zjisti, zdali jsou na ten Tvuj notebook k dispozici ovladače pro windows XP.
    Jsou, ale máš pravdu v tom, že nemusí být kompatibilní. U Aceru jsem v poslední době narazil na několik modelů, které na webu tvrdí že jsou i pro XP, ale na třech jsem nerozjel síť s jejich ovládači a na dvou nejel bluetooth. Takový malý podvod na zákazníka, bych řekl...
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Další problém bude v tom, že ntb nemá disketovou mechaniku, takže možná bude problém při instalaci s driverama k SATA. To jde ale vyřešit pomocí nlite - zaintegrovat ovladače do instalačky. Je to ale další práce. (Ale je možný, že buď Acer používá SATA v režimu IDE, nebo to umíá v biosu přepnout, pak by to potřeba nebylo).
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Challenger_ii Zobrazit příspěvek
    Jsou, ale máš pravdu v tom, že nemusí být kompatibilní. U Aceru jsem v poslední době narazil na několik modelů, které na webu tvrdí že jsou i pro XP, ale na třech jsem nerozjel síť s jejich ovládači a na dvou nejel bluetooth. Takový malý podvod na zákazníka, bych řekl...
    Prosím udej typy těchto NTB. Zatím mám opačné zkušenosti. Mrkneme na to.
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,269

    Citace Původně odesláno od Challenger_ii Zobrazit příspěvek
    Jsou, ale máš pravdu v tom, že nemusí být kompatibilní. U Aceru jsem v poslední době narazil na několik modelů, které na webu tvrdí že jsou i pro XP, ale na třech jsem nerozjel síť s jejich ovládači a na dvou nejel bluetooth. Takový malý podvod na zákazníka, bych řekl...
    U Aceru jsem se s tímto problémem zatím nesetkal. Toto mě zatím potkalo pouze u Asusu. Pokud by Ti náhodou "něco" nefungovalo, stáhni si program Everest a pomocí něho stáhneš ovladače pro danou komponentu ze stránek výrobce.
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Windows XP: Nejde mi přeinstalovat WinXP
    Od Atti022 v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 15-06-2010, 18:22
  2. Jak přeinstalovat W XP bez licenčního štítku
    Od honzarejlek v sekci OS Windows
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 11-06-2010, 11:32
  3. Jak preinstalovat konektory?
    Od Lukys v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 27-03-2010, 20:14
  4. Ovladače: nelze přeinstalovat ovladače ati 1950xtx
    Od prostelol v sekci Ovladače a BIOSy
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 28-09-2009, 11:32
  5. Jak přeinstalovat XPp
    Od HonzaSi v sekci OS Windows
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 19-07-2006, 01:01