Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 26

Téma: Nový HDD nejde naformátovat

  1. #1
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    93

    Dobrý den, objednal jsem si jako rozšíření do počítače pevný disk WD 250GB, přesněji tento: http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=298 zapojil jsem ho, ale nejde zformátovat. Použil jsem tento postup: ovládací panely-výkon a údržba-nástroje pro správu-správa počítače-úložiště-správa disků. Tam jsem na novém disku zavedl primární oddíl a zvolil 'formátovat', ale opradu dlouho se nic nedělo. Proto jsem toto ukončil, otevřel tento počítač a zkusil jsem formátovat odtamtud, pokud však zaškrtnu možnost 'Rychlé formátování', po několika vteřinách se objeví hláška 'Systém Windows nemohl dokončit formátování.', pokud nezaškrtnu, opravdu dlooouho se nic neděje. děkuji za odpověď

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele robky
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    3,217

    Koľko je to "dloooouho"? Ono sformátovať 250 GB niečo trvá, nie je to okamžitý proces.



  3. #3
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    93

    teď jsem to zkoušel formátovat při instalaci Windows XP (nabootovat z cd) a po dvaceti minutách se to vůbec nepohlo, pořád tam bylo 0%

  4. #4
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    Vypadá to že disk bude vadný -> RMA.
    Ještě můžeš zkusit odebrat dosavadní diskový oddíl a zkusit ho znovu vytvořit přes instalačku widlí, ale IMHO ani to nepomůže.
    Máš v PC nějáké další SATA disky? Fungujou bez problémů?

  5. #5
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    93

    ano to už jsem zkusil, bez výsledku.. teď jsem měl cca 45 minut puštěné formátování ve windowsech a opět se to nepohlo ani o kousíček. Mám ještě jeden disk přes SATA
    (seagate) a ten funguje bez problémů... přes SATA mám i DVD-RW, také bez problému

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Citace Původně odesláno od Zpjevy Zobrazit příspěvek
    ano to už jsem zkusil, bez výsledku.. teď jsem měl cca 45 minut puštěné formátování ve windowsech a opět se to nepohlo ani o kousíček. Mám ještě jeden disk přes SATA
    (seagate) a ten funguje bez problémů... přes SATA mám i DVD-RW, také bez problému
    Odsud si stáhnu utilitku a otestuj disk

    http://support.wdc.com/product/downl...lno=WD2500AAKS

  7. #7
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    93

    Tak dneska jsem vyzkoušel všechno co mě napadlo: měnit kabely, měnit SATA konektory na desce, formátovat při instalaci windows... ani nevím co pomohlo, ale najednou mi projel celý disk 'rychlý formát'.. vůbec nevím čím to bylo, ale najednou to funguje, nevíte o tom někdo něco? podle manuálu základní desky by mělo být úplně jedno, který konektor použiji.ze stránek výrobce jsem stáhnul a použil diagnostickou utilitu, všechno by mělo být ok



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    93

    ZMĚNA: disk se mi sice podařilo naformátovat, ale právě jsem zjistil, že na něj nelze nic uložit... pokaždé zamrzne celý počítač a pomůže až hardwarový restart... po formátování napíše windows, že bylo úspěšné, diagnostické utility výrobce také hlásí všechno v pořádku.. už si opravdu nevím rady... je nutná reklamace? prosím o váš názor

  9. #9
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Nemá tvá základní deska řadič SATA I ? Poté by HDD potřeboval nastavit pro tento řadič


  10. #10
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    93

    deska má určitě SATA II... ten první disk mám bez jumperu a funguje bez problémů

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Stáhni si Hiren´s BootCD a nabootuj z CD. V sekci Hard Disk Tools je nástroj HDD Regenerator. Pomocí něj nech zkontrolovat HDD. Počítej s tím, že to bude trvat dlouho.

  12. #12
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    93

    ok, zkusím to, nechám to běžet přes noc



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,150

    Citace Původně odesláno od Zpjevy Zobrazit příspěvek
    ok, zkusím to, nechám to běžet přes noc
    Pokud ani toto nepomůže, budeš muset HDD reklamovat. Udělal jsi zřejmě vše, co jsi mohl.

  14. #14
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jul 2008
    Příspěvků
    93

    díky za pomoc..

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele astec
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,830

    Kařdopádně dej vědět, jak jsi dopadl

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Flash disky: Nejde naformatovat flashka zpět
    Od Madrak v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 02-03-2016, 21:50
  2. Flash disky: Flash disk nejde naformátovat
    Od pepino80 v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 12
    Poslední příspěvek: 21-02-2014, 18:51
  3. nejde mi nový pc
    Od qquiderr v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 27-04-2013, 17:15
  4. Nejde mi Naformátovat.
    Od Ceci77 v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 11-12-2010, 11:44
  5. Flash disky: Flasdisk nejde naformatovat
    Od Wlcek v sekci Flash disky, pam. karty
    Reakcí: 6
    Poslední příspěvek: 26-12-2008, 11:48