D805 vs A64 3000+
ahoj, nevim kam presne to dat, tak napisu sem. Momentalne mam sestavu
deska AsusP5LD2, procik Intel D805@3.6 GHz a 2x 512MB 667 ramek A-Data. Stve me to ale svoji nenasytnosti a horsi moznosti chlazeni. Mam moznost vymenit za desku DFI NF4LP Ultra s noctuou na nb, Winchestrem 3000+ a 2x512MB 550 ramek.
Vyplati se ten prechod?
deska AsusP5LD2, procik Intel D805@3.6 GHz a 2x 512MB 667 ramek A-Data. Stve me to ale svoji nenasytnosti a horsi moznosti chlazeni. Mam moznost vymenit za desku DFI NF4LP Ultra s noctuou na nb, Winchestrem 3000+ a 2x512MB 550 ramek.
Vyplati se ten prechod?
Můj názor: Nevyplatí. Ono Winchester 3000+ na dneštní dobu teda nic moc, to bych si už radši nechal tu D805 na 3.6GHz jak píšeš
a jeste priority: ne ani tolik vykon, ale spis ticho a prace s fotkama, jednou za mesic prevadim video z miniDV. Hry minimalne.
Jaky jiny upgrade na ticho byste teda doporucili?
Jaky jiny upgrade na ticho byste teda doporucili?
Vadí mi tam jen ten CPU. Jestli, ale výkon CPU moc nepotřebuješ, chceš radši tichý, chladný stroj, tak si to klidně vyměn.
jeste jsem uvazoval nad 65nm Celeronem, ale nevim,porad je to netburst. Procesorby se samo nataktoval :)
Obávám se, že ty převody by na Athlonu nebyly tak rychle jako na D805. Ale pokud bys to nechal delat pres noc, asi bych vzal toho athlona s tichým chladičem a potaktil jej
toho videa si sem vedom, ale video pocitam stejne pres noc i ted....Udajne jde na2.6GHz to by uz slo. Byl by na nem Ninja, takze tichounko :)
Ted ten ninja zvlada horko tezko :(
Ted ten ninja zvlada horko tezko :(
kup misto D805 celerona na 3,2 Ghz s jadrem Cedar Mill. Uplně bez problemu ho chladim pasivne s TT Sonic tower. Jinak jsem uz nekolikrat vycetl, ze tam mas ninju, takze si mislim ze by jsi pri pouziti uvedeneho procesoru pasivne uchladil take. Ber celeron (65ns). Toto muj nazor (hlavne nebudes muset menit nvitrnosti)
[QUOTE=aldafallout]kup misto D805 celerona na 3,2 Ghz s jadrem Cedar Mill. Uplně bez problemu ho chladim pasivne s TT Sonic tower. Jinak jsem uz nekolikrat vycetl, ze tam mas ninju, takze si mislim ze by jsi pri pouziti uvedeneho procesoru pasivne uchladil take. Ber celeron (65ns). Toto muj nazor (hlavne nebudes muset menit nvitrnosti)[/QUOTE]
Pořád se bavíme o tom, že chce jen přejít?
Pořád se bavíme o tom, že chce jen přejít?
[QUOTE=Smeli]Pořád se bavíme o tom, že chce jen přejít?[/QUOTE]
ve tretim autorovo prispevku se zminuje o variante Celeron (65), kterou jsem mu timto doporucil a uprednostnil je nad prechodem na AMD. Tudiz nevim proc ta poznamka?
EDIT: Uz rozumim:) Napsal jsem kup, ale myslel jsem vymenu:)
ve tretim autorovo prispevku se zminuje o variante Celeron (65), kterou jsem mu timto doporucil a uprednostnil je nad prechodem na AMD. Tudiz nevim proc ta poznamka?
EDIT: Uz rozumim:) Napsal jsem kup, ale myslel jsem vymenu:)
ja bych to nemenil. poresil bych chlazeni skrine a urychlene bych udelal neco s chlazenim napajeni procesoru na zakladni desce, nez to jako kazda spravna deska i945 tahajici hodne pretaktovane Pentium D shori.
a takhle malo ti topi taktlej jak? ten celeron
jinak case mam ted CFI 1006, vzadu 120 fan, ve zdroji taky a pred diskama 80
na cesteje TT Armor Jr
Ono to porizeni procesoru je asi lepsi, jen prohodim cpu a hotovo, ale bojim se teploty toho celera
jinak case mam ted CFI 1006, vzadu 120 fan, ve zdroji taky a pred diskama 80
na cesteje TT Armor Jr
Ono to porizeni procesoru je asi lepsi, jen prohodim cpu a hotovo, ale bojim se teploty toho celera
jak jsem psal, celeron chlazen pasivne bez zateze 37 stupnu. To jde ne? Jeste zkusim v zatezi
EDIT: jedu na default, tato stanice je na office, takze je OC zbytecne
EDIT2 :obrazek
EDIT3 :uprava obrazku (odstraneni fotky pritelkyne)
EDIT: jedu na default, tato stanice je na office, takze je OC zbytecne
EDIT2 :obrazek
EDIT3 :uprava obrazku (odstraneni fotky pritelkyne)
[QUOTE=aldafallout]EDIT3 :uprava obrazku (odstraneni fotky pritelkyne)[/QUOTE]
vrat ji tam, ja to nestihl:)
vrat ji tam, ja to nestihl:)
A co takhle hodit D805 na defaultní frekvenci a ještě k tomu snížit napětí procesoru? Např. můj Athlon 3700+ def. napětí 1,35V mi jede na 1,175V a tím o dost snížíš spotřebu!
EDIT:
AMD 3700+ 1,175V idle:25°C, burn:32°C
AMD 3700+ 1,35V idle:31°C , burn:45°C
pozn. BOX chladič cca 1000RPM, teplota Core temp
takže pokud tvoje deska dovoluje měnit napětí (směrem dolů), tak toho využij! a dej mu co nejmenší napětí a nebudeš muset nic měnit
EDIT:
AMD 3700+ 1,175V idle:25°C, burn:32°C
AMD 3700+ 1,35V idle:31°C , burn:45°C
pozn. BOX chladič cca 1000RPM, teplota Core temp
takže pokud tvoje deska dovoluje měnit napětí (směrem dolů), tak toho využij! a dej mu co nejmenší napětí a nebudeš muset nic měnit
ono D805 na def. uz je pekne lina a prekona ji kdejaky A64, a i kdyz toto zkusim, porad to pasivne neuchladim, coz A64 pri podobnym vykonu jo
no "líná" jak na co, myslím, že při serfování a kancelářských programech to jaksi nepoznáš, psal si, že nepotřebuješ moc výkonný CPU (mi např. ve Windowsech stačí 3700+@1,8GHz 1,1V)
[QUOTE=J@mes]no "líná" jak na co, myslím, že při serfování a kancelářských programech to jaksi nepoznáš, psal si, že nepotřebuješ moc výkonný CPU (mi např. ve Windowsech stačí 3700+@1,8GHz 1,1V)[/QUOTE]me ve windowsech staci P-M@600MHz pri 0,7V
a i kdyz mam rozjety 4 virtualni stroje tak porad procesor bohate stiha problemy jsou s pomalim diskem... (napr WXP, W98, Kubuntu, Gentoo) a to nepocitam hromady otevrenech stranek v IE, PDFka a kdo vi co jeste
a i kdyz mam rozjety 4 virtualni stroje tak porad procesor bohate stiha problemy jsou s pomalim diskem... (napr WXP, W98, Kubuntu, Gentoo) a to nepocitam hromady otevrenech stranek v IE, PDFka a kdo vi co jeste
cenovo sa ta vymena nevyplati, zniženie napajania je prva vec čo by som v tvojom pripade spravil, taktiež možno slabší OC. 3,6 GHz je sice pekny bonus, ale ked požaduješ aj ticho tak radsej miernejši OC so zniženou voltážov, a hlavne to chce tichší zdroj !
To aldafallout: presne tak, cedar mill je jediný poriadny celeron za posledne roky :) Je to vynikajuci procesor (s velkou rezervou na pretaktovanie, minimalnou cenou a navyše je nenaročny na chladenie)
To aldafallout: presne tak, cedar mill je jediný poriadny celeron za posledne roky :) Je to vynikajuci procesor (s velkou rezervou na pretaktovanie, minimalnou cenou a navyše je nenaročny na chladenie)