Problém s kompozitním videem
Dobrý den,
Koupil jsem si počítač FIC s grafickou kartou "HIS x300SE" a při připojení televize přes SCART je obraz na televizi černobíly. Problém je nejspíše s kompozitním videem. Při připojení a nainstalování aktuálních ovladačů mi nezpřístupní možnost zapnutí kompozitního videa, pouze S-Video. Jak to lze zpřístupnit? Děkuji
Koupil jsem si počítač FIC s grafickou kartou "HIS x300SE" a při připojení televize přes SCART je obraz na televizi černobíly. Problém je nejspíše s kompozitním videem. Při připojení a nainstalování aktuálních ovladačů mi nezpřístupní možnost zapnutí kompozitního videa, pouze S-Video. Jak to lze zpřístupnit? Děkuji
Dobrý den, předpokládám, že Vaše grafická karta je osazena konektory VGA, DVI-I a S-Video, proto volbu kompozitního signálu v nastaveních nenajdete. Jak jste správně uvedl, problém je ve formátu signálu, který Váš televizor zřejmě neumí zpracovat (ověřte prosím TV normu vysílanou kartou a také pokud se jedná o novější TV přístroj jeho možnost nastavení vstupního signálu). Možným řešením je tedy pouze koupě jiné redukce S-Video - SCART se směšovačem, či tento směšovač přidat do stávající redukce (drobná úprava), nebo výměna TV.
Pro další informace doporučuji kontaktovat výrobce grafické karty firmu HIS.
Pro další informace doporučuji kontaktovat výrobce grafické karty firmu HIS.