reklama
Aktuality  |  Články  |  Recenze
Doporučení  |  Diskuze
Grafické karty a hry  |  Procesory
Storage a RAM
Monitory  |  Ostatní
Akumulátory, EV
Robotika, AI
Průzkum vesmíru
Digimanie  |  TV Freak  |  Svět mobilně

Flamewar? - browsery

kovarex (3)|22.6.2009 16:18
Používám ff, ale žádný zázrak to není, v linuxu má problémy s Flashem (respektive, skoro tam nejde), a ve winech zase ten bug, který má už fakt dlouho, nejspíš spojený s javascriptem, že se ff zasekne, a i po vypnutí zůstává jako proces a žere hrozně paměti a procesorovýho času ...
skawagon (104)|22.6.2009 16:18
Používám Operu, a nezaujatě bych řekl, že se jedná o kvaitní prohlížeč. Problémem norské Opera Software pak je, že jej nedokáže (nebo možná nemůže) dostatečně podpořit.

Považuji za absolutní nesmysl a zcela nelegální regulativ určovat výrobci operačního systému (notabene pokud pro ostatní výrobce os tato pravidla neplatí) co vše smí a nebo nesmí danný systém obsahovat. Použiji příkaz sporem: To bych mohl žádat aby ve Windows nebyl průzkumník a až po instalaci bych si mohl zvolit jestli chci jej a nebo např. Free Commander. Stejně tak u jakékoli jinné aplikace.

Naopak kvituji z povděkem zájem o dodržování standardů. (Mimochodem Internet banking používám na na Opeře bez problémů, jen musím přeskočit varování, že můj prohlížeč není podporován - servis24)
V danném případě však po většinou jde opravdu spíše o problém danné společnosti.
optim (391)|22.6.2009 16:58
[QUOTE=kovarex;261859]Používám ff, ale žádný zázrak to není, v linuxu má problémy s Flashem (respektive, skoro tam nejde)[/QUOTE]
To je problem flash pluginu, ne Firefoxu. Z prispevku neni jasne, jestli pouzivate plugin od Adobe nebo nejaky open source, formulace "skoro nejde" muze sedet na oboji.
trodas (1753)|22.6.2009 17:19
[QUOTE]že se ff zasekne, a i po vypnutí zůstává jako proces a žere hrozně paměti a procesorovýho času...[/QUOTE]

Znamy bug. Nektery z pluginu ci jejich nastaveni neni kompatibilni s nove verzi FF. Resi to update kde uz se dnes automaticky provadi kontrola pluginu na kompatibilitu a je to. Take se mi to stalo a hledel jsem na to jako puk nejdrive, ale reseni je desive snadne a kupodivu to neni chyba FF ale pluginu, modifikujicich veci, do kterych by radeji nemeli drbat... No nic, snad ti to pomuze.

[QUOTE]Na prvni pohled to vypada jako diletanstvi banky, ale ja v tom vidim zneuziti majoritniho postaveni na trhu s prohlizeci za ucelem ziskani konkurencni vyhody.[/QUOTE]

Za toho hodnoceni se musim jen a jen postavit. Spousta lidi ma IE protoze v nem "vsechno jede", coz uz sice dneska neni tak docela a uplne pravda a nastesti je IE tak problematicky, ze se jim ty systemy zaviruji at delaji co, delaji a tim se problem vyresi - nicmene stale je tu ono presvedceni, klamne, ze IE je "standard" a "majoritni browser". I kdyz je to presvedceni nepodlozene nicim nez lhanim M$.


PS. statistickych vysledku 50+% Firefoxu jsme dosahli ve srovnani se svetem o rok a pul pozdeji. Rok a pul trvalo, nez se cesi naucili pouzivat Firefox - statistiky pristupu na 4chan.org vykazovaly majoritu pro Firefox uz pred rokem a pul... :(
mech13 (5526)|23.6.2009 18:00
[QUOTE=trodas;261899]PS. statistickych vysledku 50+% Firefoxu jsme dosahli ve srovnani se svetem o rok a pul pozdeji. Rok a pul trvalo, nez se cesi naucili pouzivat Firefox - statistiky pristupu na 4chan.org vykazovaly majoritu pro Firefox uz pred rokem a pul... :([/QUOTE]

statistiky jsou svinstvo, ja verim jen tem svym;)

vzdy zalezi, na jakou skupinu useru se divas. na homepage ubuntu nebo nejakyho opensource softu bude samozdrejme vzdy mnohem vic alternativnich browseru. na seznamu, libimseti a M$.com zase bude v mnohem vetsim zastoupeni IE. v americe ma Mac cca 10%, celosvetove jen neco kolem jednoho. co ale maji spolecneho globalni statistiky z ruzneho spektra useru, tak IE vede...
pas!k (3765)|24.6.2009 14:48
[QUOTE=optim;261831]MS me imho k nicemu takovemu ani nutit nemuze, protoze prodava pouze operacni system. To, ze k nemu pribali nejaky aplikacni software, je podle uhlu pohledu jen jeho dobra/zla vule. MS se snazi vytvorit system plne pouzitelny jiz po instalaci nebo MS se snazi uzivatelum vnutit sve produkty, aby prodejem Windows zvysoval/udrzoval podily nejen na trhu operacnich systemu ale i internetovych prohlizecu, medialnich prehravacu, postovnich klientu, atd.
[/QUOTE]

Souhlas .. a imho tohle udela kazda rozumna zdrava firma ktera chce na trhu zustat a mit za co delat vyvoj .. Produkty zadarmo jsou strasne hezke ale kdyz budes stat pred problemem ktery ti od prace odstavi napriklad 100 lidi kteri na tebe budou hledet a cekat az to zprovoznis tak budu zvedavej na jaky hotline zavolas .. popripade jak rychle problem vyresis s produktem ktery je zadarmo a ma za sebou minimalni podporu ..
optim (391)|24.6.2009 15:40
Ze je produkt zadarmo nutne neznamena, ze se k nemu neda za uplatu poridit podpora. Nevim ale, jaky by takova podpora mela vyznam u prohlizecu. Maximalne pokud je nejaka jeho cast (treba vykreslovaci jadro) integrovana do jineho programu. Pak bych ale ocekaval, ze podpora (je-li zajistena) bude poskytovana na program jako celek.

Imho se ale tato kauza tyka firemnich zakazniku pouze neprimo (budou prispivat na pokuty), protoze tem MS nebo jeho prostrednici spis vyjdou vstric ve specialnich pozadavcich, nez obycejnemu koncovemu zakaznikovi, ktery si bud vybere v obchode z par krabic, nebo ma utrum.