Photoshop bug nebo jsem buk já?
Photoshop ve svém editačním okně zesvětluje obrázky. Př. vyfotím obrázek v RAW či JPG, načtu do Photoshopu a obrázek je světlejší než originál. Upravím a chci uložit a hle v náhledovém okně "Save for web" je obrázek zase tmavší. Bohužel takhle je to nepoužitelné, má někdo nějaký nápad?
Můžete se mi někdo podívat, jestli Vám to dělá taky? Mám Photoshop 9 CS2.
Radši přikládám trošku zmatený obrázek, je to print screen print screenu :D. Nejtmavší okno nahoře je normálně otevřené okno windows, ve Photoshopu je otevřený printscreen té (téměř) samé obrazovky.
EDIT: to "normální okno windows" je přesně, jak se to uloží. To již jednou zkopírované okno windows je přesně tak, jak to ukáže Photoshop (to poslední otevřené jakoby ve Photoshopu je pochopitelně zesvětleno 2x).
Můžete se mi někdo podívat, jestli Vám to dělá taky? Mám Photoshop 9 CS2.
Radši přikládám trošku zmatený obrázek, je to print screen print screenu :D. Nejtmavší okno nahoře je normálně otevřené okno windows, ve Photoshopu je otevřený printscreen té (téměř) samé obrazovky.
EDIT: to "normální okno windows" je přesně, jak se to uloží. To již jednou zkopírované okno windows je přesně tak, jak to ukáže Photoshop (to poslední otevřené jakoby ve Photoshopu je pochopitelně zesvětleno 2x).
Nezkušeným pohledem se zdá, že obrázek není světlejší (jas), ale že má jinak nastavenou gama korekci. Když jsem se pokoušel nastavit gamu tak, aby se obrázky zdály stejně jasné, tak se úplně neshodovaly barevné odstíny, takže bych problém spatřoval v (ne)používání ICC/ICM profilů. Photoshop však nepoužívám, takže vám více neporadím.