Probles ATi 9800Pro
Zdravim.. mel bych takovy problem, ktery muzete videt i v priloze. Pri spustenych aplikacich(hrach) se mi na monitoru objevuji jakoby vadne clustery. zkousel jsem ovladace tipu omega drivers a normalni catalyst i starsi verze, ale neuspesne. ve Win se mi to nedeje a pri prehravani videa taky ne. Podle me je to spatne nastaveni grafiky nebo spatne ovladace. Diky moc za pomoc vsem!Jo a je to hlavne pri tmavych mistech.
Ted jsem si jeste projizdel forum a zjistil ze to je asi urcite chyba v pipeline. nicemene na tyhle veci nejsem zase odbornik. da se toho nejak zbavit ci opravit? nerad bych kupoval novou grafickou kartu. https://www.svethardware.cz/pretaktovani-graficke-karty-od-a-do-z/11923-5
co přesně máš za GK? nebyla to náhodou "se" verze a nepředělával ji někdo na "pro" (tím že by otevřel pipeline) pak by to bylo ono
nn je to jen ATi 9800Pro... to ze ji nekdo nezkousel pretaktovat stopro rict nemohu pac ji jednu domu mel znamy. spis by me zajimalo jestli se v tuhle dobu da nejak tohohle zbavit nebo se to da resit pouze jinou kartou
máš na ní originální chladič? nepřehřívá se? hádám že přetaktovaná není,...
Nesundával z ní někdo chladič? Zmizí to po čase nebo jsou tam ty chyby celou dobu?
Každá blbost může pomoct,...
Nesundával z ní někdo chladič? Zmizí to po čase nebo jsou tam ty chyby celou dobu?
Každá blbost může pomoct,...
originalni chladic tam je.. nevypada to ze by ho nekdo sundaval.. neprehriva se..ikdyz stopro to rict nemuzu.. je pravda ze u hry Battlefield2 mi to obcas zamrzne komplet.. ale to bych spis tipoval na prehraty zdroj nebo na vadu BF2 pac s tim ma problem vic lidi. a je to tam porad. neprestava to.bohuzel
Jo a ted jsem zjistil ze to blbne i pri nekterych videi kdyz poustim. resp ted jsem poustel jedno video a ty mizerny artefakty tam byli zas.. az na to ze tady uz byli i komplet cely zeleny ctverecky chvilemi neco jako tady. https://www.svethardware.cz/photo_doc-54B256B7DF9E4A76C1256FF60038DFC3.html
Jo a ted jsem zjistil ze to blbne i pri nekterych videi kdyz poustim. resp ted jsem poustel jedno video a ty mizerny artefakty tam byli zas.. az na to ze tady uz byli i komplet cely zeleny ctverecky chvilemi neco jako tady. https://www.svethardware.cz/photo_doc-54B256B7DF9E4A76C1256FF60038DFC3.html
To jsem jeste nezkousel.. nejsem v tomhle zas takovy odbornik..takze nevim na jakou frekvenci bych to mel zkusit..aby to zas nebylo moc
[QUOTE=Corum]To jsem jeste nezkousel.. nejsem v tomhle zas takovy odbornik..takze nevim na jakou frekvenci bych to mel zkusit..aby to zas nebylo moc[/QUOTE]
Sniž to třeba o 50 MHz na jádřa a 50 na pamětech a vyzkoušej. Pokud se nic nezmění, zkus znova o 50, dál, beze změny nebude mít význam jít...
Sniž to třeba o 50 MHz na jádřa a 50 na pamětech a vyzkoušej. Pokud se nic nezmění, zkus znova o 50, dál, beze změny nebude mít význam jít...
Bylo to asi určitě nedostatečným chlazením. Kdyby jsi sundal chladič, vyčistil jádro, nanesl novou pastu a namontoval chladič tak by jsi určitě jel zase na default :) .
Možná, že to bylo slabým zdrojem, ale ta vysoká teplota je prevděpodobnější
Možná, že to bylo slabým zdrojem, ale ta vysoká teplota je prevděpodobnější
Mě spíš napadlo, jestli na tom někdo neměl danej jinej chladič když to měl někdo půjčený a nenasadil tam ten starej pak zpátky bez nový pasty nebo tak nějak,...
tyhle chyby buď dělá vysokej OC, otevřený vadný pipeline nebo špatný chlazení jádra.
v každým případě bych zkusil sundat ten chladič popř. použít nějakej alternativní, viz primecooler nebo titan.
Hlavně že se to vyřešilo
tyhle chyby buď dělá vysokej OC, otevřený vadný pipeline nebo špatný chlazení jádra.
v každým případě bych zkusil sundat ten chladič popř. použít nějakej alternativní, viz primecooler nebo titan.
Hlavně že se to vyřešilo