Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 28

Téma: špatná velikost operačních pamětí

  1. #1
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    ahoj mám 4 gb operační paměti.dříve jsem mněl windows xp tak jsem ignoroval to že mi everest ukazoval jiné hodnoty.ale teď jsem přešel na windows vista ultimate 32 bit a pořát to neukazuje 4 gb nevíte co s tím? zkoušel jsem všelijak prohazovat ram ale nezabralo to

    sestava je v podpisu pokud bude třeba
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 152 
Velikost: 56.8 KB 
ID: 11606  
    Naposledy upraveno uživatelem sapin II: 25-06-2009 v 13:22
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Je jedno, jsetli je to XP nebo Vista, problém je v tom 32bit. Na využití celých 4 GB a víc potřebuješ 64bit Windows (případně jinej OS).
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    32bitový systém může adresovat pouze 4GB celkové fyzické paměti v počítači. Pokud jsem se dobře díval, tvoje grafická karta má 896MB paměti.. počítej: 4GB operačních pamětí - paměť na kartě - paměť všeho možného = zhruba to co ti to ukazuje.


    /pozdě, ale přece
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    aha já myslel že na podporu 4gb+ stačíjou jen visty nevěděl jsem že musejí byt ješte 64 bit

    děkuji
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Čestný člen Avatar uživatele husky14
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    4,308
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Dojigiri
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    1,636

    Jestli tam máš alespoň SP1, koukni se do vlastností systému, kde bys měl mít 4 GB paměti (anebo si SP1 nainstaluj a budeš je tam mít). Takhle to Ms "opravil" pro ty, kteří o tom nic nevědí, a divili se, že jim to ukazuje něco jinýho, než kolik paměti mají v PC. To ale stále neznamená, že se 4 GB paměti skutečně používají, doopravdy se na jakýmkoliv 32 bit Windows bude používat max. těch cca 3-3,5 GB (ve tvým případě max. cca 3 GB díky velký paměti na grafice). = je to podvod od Ms, ale mohlo by tě to uspokojit ... Everest ti to bude ukazovat pořád "blbě" (nebo "správně", podle toho jak se na to člověk dívá), takže toho si nevšímej

    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    mě je jedno co ukazuje everest klidně ať píše že mam třeba 1 gb pamět pokud bych měl ve skutecnosti 4 gb
    myslíte že se vyplatí mít 64 bit? kdyz mam 4 gb ram a 896 gpu?
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele meeee
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    1,120

    Pokud tě ty 3GB, co máš využitelný aktuálně, omezujou, pak to chce 64bit. Pokud ti stačí (a předpokládáš, že do budoucna stačit budou), nevidím důvod přecházet. Ale to už je na tvým pozorování, jestli tě někde ta RAM netlačí...
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Moderátor Avatar uživatele speedsnail
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,982

    Jinak 64b lze doporučit i Win7RC (zatím zdarma). Dle většiny uživatelů výrazně lepší a rychlejší systém než jehoVisty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    win 7 jsem si chtel stahnout ale z microsoft stranek to uz nejde
    tak asi sezenu ty visty
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Citace Původně odesláno od sapin II Zobrazit příspěvek
    win 7 jsem si chtel stahnout ale z microsoft stranek to uz nejde
    Stahovat RC verze Windows 7 (32-bit i 64-bit) lze nadále bez problémů.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    to nefunguje kdyz se tam chci zaregistrovat tak to hazi chybu
    Připojené obrázky Připojené obrázky Klikněte na náhled pro zobrazení v plné velikosti 
Název: Bez názvu.jpg 
Zobrazení: 109 
Velikost: 67.3 KB 
ID: 11617  
    Naposledy upraveno uživatelem sapin II: 25-06-2009 v 20:34
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,268

    Citace Původně odesláno od sapin II Zobrazit příspěvek
    to nefunguje kdyz se tam chci zaregistrovat tak to hazi chybu
    Zkoušel jsi registraci a stahování z IE ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    232

    ie? internetu exploeru?
    to je v tom takovy rozdil?
    edit:tak zkousel jsem to a tam to pise to same
    Naposledy upraveno uživatelem sapin II: 25-06-2009 v 21:09
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele r34ktor
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    7,554

    Zkus si vytvořit Live ID na http://home.live.com/.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. DDR3: Velikost paměti
    Od Dekameron v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 03-10-2010, 14:33
  2. Špatná velikost disku po hrátkách s Partition Managem
    Od karelkkk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 27-08-2009, 11:32
  3. Velikost grafické paměti
    Od xSten19 v sekci Grafické karty
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 31-07-2009, 22:47
  4. Paměti: instalace operačních pamětí
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 5
    Poslední příspěvek: 06-07-2008, 12:54
  5. DDR2: Rozdíl ve výkonu dvou typů operačních pamětí DDRII
    Od tgfh v sekci Operační paměti
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 06-06-2007, 09:21