Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Zobrazené výsledky: 1 až 8 z 8

Téma: 2.1 pre Realtek a Windows neexistuje

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    7

    Zdravím! kúpil som si 2.1 repro http://www.alza.sk/reproduktory-geni...00-d101768.htm V mojom compe mám zvukovku Realtek ALC883 na doske http://www.msicomputer.com/product/p...?model=K9VGM-V a zistil som, že môj Win XP SP3 nepozná 2.1 reprosústavu:

    a ani realtek ju zrejme nepozná:

    V podstate mám ten istý problém, ako tu: http://www.vistax64.com/drivers/1856...ealtek-hd.html Subwoofer mi hrá (podla mna slabo, resp. až od 50% volume je o ňom počuť, ale ide. Určite by šiel lepšie, keby sa to dá nastaviť v ovládačoch karty. Ano, su tu už podobné problémy popisované, no len pre 5.1 sústavy a nie pre 2.1... Ovládače zvukovky mám aktualizované:

    ... tak teda neviem kde mám čo ešte nastaviť ?? Má ešte niekto taký problém? ako ste ho riešili?
    P.S. V tom odkaze na to zahraničné fúorum sa jedná o Win Vista a o "Realtek HD audio manager" , ktorý sa mi zatial nepodarilo zohnať
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    ta věc má speciální kabel na "subwoofer"?
    imho o oddělení signálu pro sub se staraj přímo repráčky a tak zvukovka je vidí jako stereo
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    7

    Nie, nemá samostatný kábel... je tam len jeden s jack-om.... nuž, tak potom by malo byť (podla teba) všetko v poriadku, aj keď sa mi to zdá dosť divné, keď napr. pri inštalácii kodekov si to dokážem nastaviť, a pri zvukovke nie..?
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,166

    Mám zvukovou kartu Realtek a také vlastním 2.1 reproduktory. To co tu popisuješ je normální chování. Do zvukové karty připojíš pouze 1 jack, pomocí něhož zvuková karta detekuje repro s dvěma reproduktory. O "rozložení" signálu se starají až samotné reproduktory.
    Zvuková karta by detekovala 2.1 repro teprve až tehdy, pokud by jsi subwoofer připojil extra do zvukové karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    7

    No takže problém je vyriešený ..ale aj tak by ma zaujímalo, či sa nedá nejako softwérovo ten subáč vybudiť na vyšší výkon .....
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    2,545

    Citace Původně odesláno od Theker Zobrazit příspěvek
    No takže problém je vyriešený ..ale aj tak by ma zaujímalo, či sa nedá nejako softwérovo ten subáč vybudiť na vyšší výkon .....
    vyšší výkon by si z něj nedostal ani kdyby měl vlastní kabel

    výkon dělá zesilovač uvnitř bedýnek

    takže jediná možnost pro tebe(pro větší rachot) volume doprava
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Tenkrat byl v baleni u 5.1 (5000HT?) repro takovej zlutej kratkej kablik pro "zvyrazneni" basu, ale jestli ma byt u u tehle 2.1 to netusim... Mozna je to blbost, ale treba mel byt soucasti baleni

    edit: jinak s tou detekci je to spravne, o rozdeleni pasem rozhoduje vyhybka
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jun 2009
    Příspěvků
    7

    Citace Původně odesláno od Richmond Zobrazit příspěvek
    Tenkrat byl v baleni u 5.1 (5000HT?) repro takovej zlutej kratkej kablik pro "zvyrazneni" basu, ale jestli ma byt u u tehle 2.1 to netusim... Mozna je to blbost, ale treba mel byt soucasti baleni
    To je OK.... nieje tu žiadny navyše ved by som ho nemal ani kde zapojiť. Má to len 2x input (L, R) a 2x output... ale zvuk má dobrý... a ani trafo nehučí (zatial)
    Odpovídat lze po přihlášení

Podobná témata

  1. Zvukové karty a kodeky: neexistuje zvuková karta
    Od Neregistrovaný v sekci Poradna
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 03-12-2013, 10:53
  2. realtek
    Od remsi v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 18-08-2012, 09:24
  3. LCD: 27" IPS 1920p monitor neexistuje
    Od Hadejkoho v sekci Monitory
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 31-05-2012, 13:14
  4. Windows - aktualizace pro Realtek
    Od aaaron v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 23-01-2011, 16:32
  5. Realtek 880 5.1
    Od eM v sekci Zvukové karty a kodeky
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-06-2006, 11:36