Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 23

Téma: Jaký WIFI router

  1. #1
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Potřeboval bych pomoct s výběrem WIFI routeru, budu propojovat tři dohromady kvůli většímu pokrytí, jaký by jste mě doporučili vzhledem k parametru cena/výkon?
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Pochopil som, ze chces router, ale co to vlastne chces prepojovat, to mi nejak nedoslo. Skus to upresnit, pripadne doloz nejakou schemou.
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    No jeden bude sloužit jako router a ostatni dva jako AP bude to pro tři poschodí tak aby byl všude dobrý signál.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    Potřeboval bych pomoct s výběrem WIFI routeru, budu propojovat tři dohromady kvůli většímu pokrytí, jaký by jste mě doporučili vzhledem k parametru cena/výkon?
    Jaký prostor by jsi chtěl pokrýt ? Domek, panelák, apod ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    Takovej penzionek nevím řekl bych rozlohou to může být asi tak 40 x 40 x 10 m +-...
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,227

    Citace Původně odesláno od koren3 Zobrazit příspěvek
    Takovej penzionek nevím řekl bych rozlohou to může být asi tak 40 x 40 x 10 m +-...
    Osobně bych doporučil ASUS WL-500gP_V2. Tento model vlastním doma a pokryji s ním 1. patrový domek i se zahradou (zahrada má cca 10m x 30m).
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    osobně taky doporučuju z vlastní spokojené zkušenosti asus 500gP. sice ne verzi 2, ale 1 se už asi nesežene a navíc to je až na drobné detaily jedno.
    každopádně můj dozáří se standardní anténou ob patro a piráti mě chytali v parku přes ulici (než jsem jim to utnul).
    nicméně ty pořebuješ router a dva (?) opakovače. to už nemusí být router. zkoušel jsem jakousi krabičku, co uměla všechno, jen ne routerovat, ale opakovala úžasně. dokud jsem po ní nechtěl aby jako klient jea na wap2, to už neuměla. pak používám taky takovej malej levnej neznačkovej routřík jako klienta, kterej taky umí případně opakovat.
    takže to nemusí být stejný routery, ale stejný routery zase lze případně zaměnit, nahradit...
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    JJ, ten Asus je dobry. Obsluzi ti aj poschodie nad. Potom by ti stacil uz len jeden AP (napriklad AirLive WL-5450AP) na najvyssie poschodie a na opacny koniec budovy ako je dolny router. Zabezpecis lepsie pokrytie.

    Zariadenia vyberaj s odpojitelnou antenou, ktoru nahradis nejakou silnejsou, napriklad takouto http://www.qcomp.sk/shopping/product...dp=at526073084
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    A můžu tuto anténu bezproblému používat? Jde mě o to aby neměla silnější vyřazování než může být a aby pak nebyl problém s radiokomunikacemi nebo kdo to má pod palcem... A u to AP AirLive WL-5450AP lze odpojit a připojit jinou antánu?
    Naposledy upraveno uživatelem koren3: 29-06-2009 v 13:53
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele EditorPO
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    2,847

    Mozes tu antenu pouzivat. Ak budes mat dostatocny signal v budove, tak ho este mozes skorigovat znizenim vykonu v zariadeni. Ale aspon mas rezervu.

    Da sa vymenit aj na tom routri.
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele koren3
    Registrace
    Apr 2007
    Příspěvků
    262

    OK děkuji vám za rady. Jen doufám, že nebude problém spolupráce toho ASUSu s tím AirLive...
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Ihales
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    Dobry den potreboval bych poradit s vyberem wifi routeru. Internet mam od UPC a mam modem EPC 2203 a od nej tazeny kabel do vedlejsi mistnosti, kde je desktop. Pokud je to mozne, tak bych chtel aby byl router u desktopu, aby mohl byt pripojen kabelem pro co nejstabilnejsi pripojeni. Dale bych chtel aby router podporoval 1GB rychlost (v notebooku i v desktopu je gigova sitovka).
    A ted ta tezsi cast - potrebuji aby mel dosah wifi alespon 10 m pres jednu tlustou zed(asi 50 cm). Nepocitam ze i tam bude prijem dokonaly, ale aspon aby bylo moznost stabilniho pripojeni (s co nejvetsi rychlosti) i za zdi. Jinak predpokladam ze pres okno a volny prostor dosahne 15m. Cenovy limit je asi 2500Kc(max 3000Kc) Dekuji za rady
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,251

    Tak normalni Wifi router Ti muzu i darovat, ze jses to ty, ale je to jenom vyrazenej Ovislink 2,4Ghz B/G mam dojem, pokryjem mi cely byt, ale zase nic uzasnyho to neni ...

    Pokud do toho chces investovat tolik, asi bych doporucil neco s N standartem ... typu http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400872U92UMPXU nebo http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400872U90UBPV1 ...
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele HiLow
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    1,006

    2 Sal: Ihales chtěl něco s 1GB. Třeba něco takového - http://www.alfacomp.cz/php/product.p...400872U90UBD4V
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Ihales
    Registrace
    Dec 2008
    Příspěvků
    209

    ten 1GB neni vylozene podminkou slo mi hlavne o to aby se dalo mezi nb a desktopem dali rychle prenest data (filmy atd.). Ale uvedene vypadaji velice dobre (alespon z te casti ktere rozumim )
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Jaký kvalitní WiFi router
    Od o.n.y.x. v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 30-09-2014, 03:27
  2. Jaký Wifi router?
    Od oister v sekci Sítě
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 12-09-2010, 02:51
  3. Jaký wifi router ?
    Od Roli v sekci Sítě
    Reakcí: 33
    Poslední příspěvek: 04-09-2009, 18:11
  4. wifi router - jaky ?
    Od Maximus12 v sekci Sítě
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 15-04-2009, 15:57
  5. jaky wifi router?
    Od oKiNeK v sekci Sítě
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 08-05-2008, 19:29