Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 16 až 30 z 33

Téma: Chyba při instalaci

  1. #16
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Nainstaloval jsem starší verzi frameworku, opravil Instalaci Visty a už se objevil výber systémů. Pokusím se ještě podle toho návodu sprovoznit všechny systémy.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #17
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Pokud se již dostaneš do Win Vista máš vyhráno
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #18
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Jel jsem podle toho návodu, ale konzola pro zotavení mi odmítá brát heslo.
    Co se týče Visty, dostanu se do nich pokud změním rozhrání na ahci. Když ho nechám na ata tak se zase dostanu jen do XP.
    Asi tedy teď disk s XP naformátuju, ale ještě před tím se chci zeptat, když už jsem se dostal sem, jestli by to nešlo opravit z této fáze.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #19
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Nabootuj do Visty a pomocí VistaBootPro si uprav boot menu, aby jsi měl zpřístupněny i WinXP. Visty by měli nabootovat i když přepneš HDD do režimu emulace IDE, netrpí problémem AHCI/IDE jako XP.
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #20
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Win xp v nabídce zpřístupněné mám, ale i když přepnu na IDE tak Vista bohužel nefunguje. MOžná kdyby se XP nainstalovalo první, tak IDE vadit nebude.
    Každopádně jsem odíl s XP naformátoval a vytvořím si pomocí n-lite nové instalační cd i s driverem.
    Napíšu jak to dopadlo.
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #21
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    I tak se to dá řešit. Už víš jak na to, tak to nebude zase takový problém
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #22
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Ještě se chci zeptat ohledně ovladačů. Jelikož jsem se na stránkách výrobce moc nezorientoval a nenašel vhodný ovladač, hledal jsem jinde. Našel jsem zahraniční forum, kde se řešil stejný problém a byl tam i odkaz přímo na stažení ovladačů.
    Odkaz na drivery: http://downloadcenter.intel.com/Deta...ional&lang=eng
    Ovšem složka obsahuje 8 souborů.



    Vypálil jsem přes n-lite instalační disk a importoval jsem k tomu celou složku, respektive všechny soubory.
    Problém je, že se CD chová stejně jako bez AHCI ovladače.
    Které soubory mám tedy importovat ?
    Díky.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #23
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    O jaký typ NB se jedná ?

    Z těch souborů ani jeden. AHCI drivery se většinou skládají z *.ini, *.sys, *.cat a miniport souboru:

    ====================
    Contents on the disk
    ====================
    README TXT This readme file
    AHCIx86 Microsoft Windows miniport disk label file
    AHCIx64 Microsoft Windows miniport disk label file
    TXTSETUP OEM Microsoft Windows miniport text mode setup file
    x86\AHCIx86 INF Microsoft Windows miniport setup file
    x86\AHCIx86 SYS Microsoft Windows miniport driver for x86 compatible platforms
    x86\AHCIx86 CAT Microsoft Windows WHQL Certified catalog file
    x64\AHCIx64 INF Microsoft Windows miniport setup file
    x64\AHCIx64 SYS Microsoft Windows miniport driver for x64 platforms
    x64\AHCIx64 CAT Microsoft Windows WHQL Certified catalog file
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #24
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Jedná se o Dell inspiron 1545 v konfiguraci: Core 2 Duo T6400 (2x2.00 GHz), Čipová sada: Intel® Cantiga GM45, 2 GB RAM, 250 HDD 5400ot., SATA Rozhraní: Serial ATA
    Integrovaný grafický akcelerátor médií Intel 4500MHD, WXGA displej (1368x768) TFT Display ( informace zkopírované od prodejce )

    http://www.dell.com/us/en/home/noteb...45&s=dhs&cs=19
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #25
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Veškeré drivery ke stažení ZDE
    AHCI driver je přiložen v příloze.
    Připojené soubory Připojené soubory
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #26
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Právě že ten soubor v příloze je to samé co je ve screenu, respektive v raru je složka, kde jsou další dvě a to f6flpy32 a f6flpy64. Jedna je pro 32 bit a druhá 64 bit. Obsah složky 32 bit je právě naprosto to samé.
    Mám tedy k instalačnímu CD importovat celou složku AHCI_Dell_Inspiron_1545 ?
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #27
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Co je v tom raru nevidím Integruj do instalace oba archivy (samozřejmě rozbalené) a při instalaci vybereš podle svého OS driver - buď x86 nebo x64. V tvém případě x86.
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #28
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Takže mám integrovat obě celé složky ? V raru je složka AHCI_Dell_Inspiron_1545 a vní dále jedna složka pro x86 a jedna pro x64, v každé je potom to co je na screenu ?
    Zatím jsem zkusil integrovat celou složku 32 bit,tedy x86, ale ovladač se musí zapnout nějak ručně při bootu ?
    Myslel jsem, že po integraci už je vše hotové.
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #29
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,271

    Ano, integruj obě složky (x86 i x64). Drivery se při instalaci integrují automaticky.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #30
    Nováček
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    17

    Tak jsem vypálil DVD kde byly všechny ovladače, tedy na x86 a x64. Tentokrát to neukázalo error jako když je nastaveno ahci a má být ata, ale napsalo to "soubor iaStor.sys je požkozen pokračujte stisknutím libovolné klávesy." Kliknu na klávesu a pak se objeví hláška, že instalace se nepodařila a počítaš bude restartován.
    Při integraci v nlite se ale objevila hláška, že by neměli být oba druhy ovladačů ( x64, x86 ), že by to bylo tím ?
    Když jsem ale zkusil jen x86, počítač se choval jako bez ovladačů.
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 2 z 3 PrvníPrvní 123 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows XP: chyba pri instalaci
    Od tepan v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 09-09-2014, 16:32
  2. Chyba při instalaci patche
    Od Domingster v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 22-06-2012, 21:00
  3. Chyba pri instalaci Win
    Od Z.u.b.r v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 70
    Poslední příspěvek: 31-05-2011, 08:58
  4. Chyba při instalaci Win XP
    Od KunNy v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 19-05-2009, 10:47
  5. Chyba při instalaci
    Od lukasxxxk v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 42
    Poslední příspěvek: 30-12-2008, 15:39