Zobrazené výsledky: 1 až 7 z 7

Téma: AMD Phenom II X2 550 BE

  1. #1
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xSten19
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    386

    Ahoj mám cpu AMD Phenom II X2 550 BE a desku Gigabyte GA-MA78GM-UD2H - AMD 780G a fan u cpu se točí od 4700 otáček do 5800 a to pořád i při restartu prostě stále nevím co stím dělat dělá to hrozný kravál (jinak deska má bios F3 a na cpu sem dal trošku lepší chladič od AMD dával se myslim k 6000+ a výše) díky za rady jinak ve speedfanu se nedá regulovat ani v programu od Gigabytu. Jinak včera při instalaci hry Test Drive Unlimited mi zamrzl PC taky nevím proč jsou tam nově nainstalované XP a zamrzlo to prostě už mě to s...... díky za odpověď.
    Naposledy upraveno uživatelem xSten19: 05-07-2009 v 12:06
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    No a nebude teda lepší tam dát boxovaný chladič?
    S tou regulací otáček si zkus pohrát v biosu, najdeš to v menu Health Status...
    // Aha, až teď jsem si všiml že jde o BE procesor takže k tomu žádný chladič není
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xSten19
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    386

    ¨Tady ktomu je chladič ale takovej malej nemá ani měď na sobě prostě zmeteček takže to tam raději nechám a v biosu o nejde nastavit sem tam ladil snad vše a prostě nic sníil sem i takt na 2.6GHz už nevím co stim sem to včera chtěl užž rozkopat
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Ten ventilátor chladiče bude s největší pravděpodobností 3pinový, jestli se nepletu. Zapoj jen na motherboardu do konektoru CPU_FAN.
    V BIOSu si nastav toto:
    PC Health Status ? CPU Smart Fan Control ? Enable
    PC Health Status ? CPU Smart Fan Mode ? Voltage (pokud je ventilátor 4pin, nastav PWM)
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Obyvatel SHW Avatar uživatele xSten19
    Registrace
    Jun 2007
    Příspěvků
    386

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Ten ventilátor chladiče bude s největší pravděpodobností 3pinový, jestli se nepletu. Zapoj jen na motherboardu do konektoru CPU_FAN.
    V BIOSu si nastav toto:
    PC Health Status ? CPU Smart Fan Control ? Enable
    PC Health Status ? CPU Smart Fan Mode ? Voltage (pokud je ventilátor 4pin, nastav PWM)
    Fan je 4pin a todle co píšeš tak to v tom bios není ani nemůžu nastavit na kolik má jet větrák při jaké teplotě prostě děs :-(
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,284

    Je to opsané z manuálu k tvému motherboardu.
    Ještě můžeš flashnout BIOS na verzi F4
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Obyvatel SHW Avatar uživatele KunNy
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    411

    U Gigabyte desek je většinou dvouúrovňový bios - pokročilá nastavení jsou defaultně skryta. V základním menu biosu zmáčkni klávesy Ctrl + F1 a podívej se znovu do menu PC Health Status, uvidíš že to tam přibude Nastav to jak radí kevin, v tvém případě (4-pinový konektor) na PWM regulaci.
    Odpovídat lze po přihlášení