Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Zobrazené výsledky: 1 až 12 z 12

Téma: Záložní PC

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    4

    Zdravím,
    mám už starší sestavu, kterou koncem roku/do příštího léta nahradí nová. Do té doby bych ji ale ještě nějak rád částečně vylepšil, aby pak jako záložní PC dokázala alespoň nějak ještě rozumně fungovat. Je otázka, jestli vyměnit pouze grafickou kartu (za nějakou AGP?) nebo i něco jiného a jestli vůbec. Cíl je takový, aby sestava "jakž takž" zvládla nějaké novější hry (např současná 9600pro už často nebývá podporována).

    Současná sestava:
    CPU P4 2,40 Ghz
    RAM 1 GB
    MSI 865PE-Neo2 LS
    ATI 9600PRO 128DDR
    Zdroj 300W
    Sound Blaster Audigy
    Monitor 1280x960
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    toho co máš těd jako záložní pc se zbav a přejdi na pc s pci-e do agp platformy už neinvestuj... je to pouze muj názor ... hw pro pci-e platformu tě vyjde levněji ...
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele Marenek
    Registrace
    Oct 2006
    Příspěvků
    242

    něco velmi podobného mám a upgradovat z toho se nevyplatí bohužel nic :-(
    i paměti jsou na toto moc drahý. a agp je mrtvé.

    uber z požadavků, záložní pc přeci nemusí hrát nové hry.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    moje záložní je viz muj podpis,budu do něj kupovat novější disk a přidám pamět... pro tebe by nejspíše bylo idealní neco na základa am2 antholon 64/nebo am2 antholon x2
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Občasný diskutér Avatar uživatele r3pel
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    55

    To jo, můžeme vybrat nějakou lepší, ale s něčim úžasnym nepočítej...Chtělo by to vyměnit i procák, koupit novou základku, zdroj...Hele, jinak řečeno, nevím jestli je v tomto případě upgrade dobrý nápad, asi bych rovnou koupil new PC...Protože a jelikož, když koupíš nějakou lepší GF, je otázka, zda ti ji nebude brzdit procák...
    Když tu napíšeš částku, kterou bys do toho dal, vymyslíme něco cenově přijatelného a přitom výkonějšího:-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    4

    Vzhledem k tomu, že v dohledné době se bude pořizovat nový, tak se asi záložní kus obejde bez většího obnovování. Investovat bych chtěl ideálně asi pouze do grafické karty, kdyby tam byl znatelný výkonnostní rozdíl od současné 9600pro. Kdyby nebylo třeba větších investic, a bylo to pro vylepšení rozumné, dalo by se případně ještě něco málo dát do procesoru. Ale základní myšlenkou je obměna karty.
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    asi bych do toho narval nejakou bazarovou GF6600 apod pokud bude za slusny prachy a nove zdroj (seasonic OEM, energy knight) aby to melo sanci nejakou dobu prezit (pokud jsou OK kondiky na zakladni desce, jinak vyhodit cele komp)
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    4

    Základní deska šlape, jak má. Teď už jenom otázka, jakou asi nej kartu tohle utáhne (nepočítaje zdroj, ten se asi dočká obměny).
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Občasný diskutér
    Registrace
    Jun 2008
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od Levis Zobrazit příspěvek
    Vzhledem k tomu, že v dohledné době se bude pořizovat nový, tak se asi záložní kus obejde bez většího obnovování. Investovat bych chtěl ideálně asi pouze do grafické karty, kdyby tam byl znatelný výkonnostní rozdíl od současné 9600pro. Kdyby nebylo třeba větších investic, a bylo to pro vylepšení rozumné, dalo by se případně ještě něco málo dát do procesoru. Ale základní myšlenkou je obměna karty.
    Ještě je tady otázka, jaký je cenový strop...?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wolf007
    Registrace
    Sep 2006
    Příspěvků
    664

    ja by jsem podival po nejake ati x-600/x-700/x-800 nebo nv 6600gt pripadne nv 7300gt agp nebo silnejsi,kolega sveho casu vybiral agp vga bartonu 2500+ a vybral si ati x-700 a byl s tim spokojeny....
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    4

    Citace Původně odesláno od David Kužel Zobrazit příspěvek
    Ještě je tady otázka, jaký je cenový strop...?
    Cenový strop v tuhle chvíli až tak zase přílišnou důležitost nemá. Ne z toho důvodu, že by se do toho chtěla rvát nějak velká částka ale naopak. Pokud se najdou, tak by šly věci převážně z nějakého bazaru. Zákl. deska zvládá procesor až o 3.6 Ghz, což je ale pro moje potřeby zbytečné. 3 - 3.2 Ghz by asi měly být to konečné. Otázkou je výběr vhodné karty a pravděpodobně nového zdroje [ten už tady moc dlouho nebude]. Obměna jiných částí se neplánuje.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Pravidelný diskutér
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    206

    Citace Původně odesláno od Levis Zobrazit příspěvek
    Cenový strop v tuhle chvíli až tak zase přílišnou důležitost nemá. Ne z toho důvodu, že by se do toho chtěla rvát nějak velká částka ale naopak. Pokud se najdou, tak by šly věci převážně z nějakého bazaru. Zákl. deska zvládá procesor až o 3.6 Ghz, což je ale pro moje potřeby zbytečné. 3 - 3.2 Ghz by asi měly být to konečné. Otázkou je výběr vhodné karty a pravděpodobně nového zdroje [ten už tady moc dlouho nebude]. Obměna jiných částí se neplánuje.
    Nevim, ale ja bych upgrade grafiky nezatracoval - takova "ATI Radeon HD 3650 512MB DDR2 TV-out dual DVI-I, AGP" stoji nova kolem 1500,- (bazarova bude jeste levnejsi) a pokud hrajes strilecky na nejakych 1280x1024 tak to i ten procesor celkem utahne a kdyztak neni problem ho prohodit za nejaky na tech 3GHz. Opravdu zalezi co si od toho upgradu konkretne slibujes a kolik jsi ochoten do toho dat.

    EDIT: Tak koukam, ze monitor 1280x960 tak jak rikam, tam by to utahnout mela. Do AGP je ted tak maly vyber, ze staci si otevrit nejaky obchod kouknout co prodavaji - ATI + NVIDIE dohromady to bude tak kolem 5ti hlavnich typu - podle ceny si to zuzit a pak se podivat na testy co vyjde nejvyhodneji.
    Naposledy upraveno uživatelem mpitman: 31-07-2009 v 16:39
    Odpovídat lze po přihlášení



Podobná témata

  1. Záložní zdroj
    Od DrZelenka v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 09-01-2013, 22:03
  2. Windows 7: Jak na záložní kopii bez mechaniky?
    Od Abel v sekci OS Windows
    Reakcí: 3
    Poslední příspěvek: 09-01-2010, 11:29
  3. Založni zdroj
    Od ja.tomas v sekci Zdroje
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 07-09-2009, 08:08
  4. Jaký záložní zdroj
    Od Martin64 v sekci Zdroje
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 18-08-2008, 19:33