Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 83

Téma: výkonná sestava do 80k

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    19

    ahoj,potřeboval bych sestavit hoodně výkonné pc.bude sloužit k velmy složitým výpočtům,3D simulací apod.občas možná i nějaká ta hra.cena do 80k ale kdyby bylo potřeba můžu ještě trochu přitlačit.chci k tomu i všechny periferie,myš,klávesnice,reproduktory,monitor(24") a os
    a jestě poslední věc,docela mi záleží na hlučnosti jsem ochoten zaplatit za ticho

    díky mozekson
    Naposledy upraveno uživatelem mozekson: 06-07-2009 v 21:43

  2. #2
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    No, tak s timhle limitem je to celkem slozity

    Zkusil bych prvni nastrel takto http://www.alfacomp.cz/php/basket.ph...O201BTJ01MD401

    //Ale brat s rezervou



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    19

    proč to je složitý?mám na to málo peněz?
    není 6 gb ram málo?

  4. #4
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Nástřel
    Je tam ale řada otazníků... Proč monitor jen 22", jak chladit tu grafárnu (voda?), jaký typ bedýnek (2.0, 2.1...), jakou diskovou kapacitu, atd...? CPU by IMHO stačila i 920ka, RAMky taky slabší. Kolik by mělo být HDD? Možná nějaké SSD?

    EDIT: teď koukám, že tam nemám OS...

  5. #5
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Salamander
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    6,259

    Citace Původně odesláno od mozekson Zobrazit příspěvek
    proč to je složitý?mám na to málo peněz?
    není 6 gb ram málo?
    prave ze hodne ... a ty ramky jsou 2x ... takze 12GB

  6. #6
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    Myslíš to vážně? Jako ten limit. Jestli jo, tak by šlo todle:

    2 * INTEL Quad-Core Xeon E5540 2.53GHZ/8MB/ LGA1366 bez cool á 17 481.81 = 34 963.63
    SUPERMICRO MB s1366 i5520,DDR3 ECC R,6xSATA,2x PCI-E x16,Audio 10 391.79
    IBM 4GB PC3-10600 (1x 4GB) Dual Rank CL9 ECC DDR3 1333MHz... á 5 639.41 = 22 557.64

    a zbejvá 12 tisíc na bednu, disky chladiče, grafiku a zdroj. To by byla sestava vyloženě zaměřená na
    výpočty, byla by tam grafika z vyššího mainstreamu až max z nižšího highendu.

    Pokud to bude zaměřený na vlastní výpočty (ne na mayu a spol), tak by se asi vyplatilo to postavit na opetronech, to by byla cena o dost nižší a výkon jen nižší (ale furt znatelně lepší než s jednim i7). Ale Maya a podobný programy sou dost optimalizovaný na intel, tam by to byla škoda..... Jaký programy budeš používat?

    A pokud bys náhodou používal programy s GPU akcelerací, tak zas by bylo lepší nakoupit tři 285/dvě quadro a na víceprocesor se vykašlat.

    edit: ahá, chceš k tomu i monitor.... No tak to bys musel přitlačit.... A nebo se spokojit jen s 8GB - ale i tak by to bylo dost těsný. Holt víceprocesory jsou drahý...
    Naposledy upraveno uživatelem Logout: 06-07-2009 v 21:42

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    19

    sem si říkal že jsem toho napsal nějak málo
    monitor-moc se omlouvám chtěl jsem 24" napsal jsem to špatně
    vodě bych se rád vyhnul ale kdyby to vzduchem nešlo nějak potišeji tak by so to taky dalo uvážit ale kdyby to šlo tak vzduch
    bedny 2.1
    diková kapacita-1x 1 terabajt a 2x640gb+nějaký rychlý ssd na os
    edit:k tomu limitu,je to pc do firmy mám na něj 100 000 ale měly se z toho kupovat ještě dalsí věci ideál by byl těch 80 k



  8. #8
    Starousedlík SHW / Pilot TMF Avatar uživatele Deee-aN
    Registrace
    Jan 2008
    Příspěvků
    3,872

    Citace Původně odesláno od mozekson Zobrazit příspěvek
    sem si říkal že jsem toho napsal nějak málo
    monitor-moc se omlouvám chtěl jsem 24" napsal jsem to špatně
    vodě bych se rád vyhnul ale kdyby to vzduchem nešlo nějak potišeji tak by so to taky dalo uvážit ale kdyby to šlo tak vzduch
    bedny 2.1
    diková kapacita-1x 1 terabajt a 2x640gb+nějaký rychlý ssd na os
    Tak to už se s 80k dostáváš na (za) hranu... Bude to chtít něco ekonomičtějšího... Jak hodně jsi háklivý na kvalitu obrazu, respektive, co máš teď?

  9. #9

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od mozekson Zobrazit příspěvek
    proč to je složitý?mám na to málo peněz
    není 6 gb ram málo?
    Je tam 2x 6GB v tom košíku. Takže 12

    Přípojím se... jako první do očí bije to EIZO, které je TN. Jsou tu kvanta jiných kvalitnějších Dále bych tam hodil buď tu gigabytku nebo ASUS P6T což taky není nejhorší deska. Quadro jedině pokud se využije, spíš bych ale byl pro GTX285. Co se budou provádět za simulace? Přes procesor (třeba realflow a podobné...), nebo se využije GPU akcelerace, popřípadě i CUDA? Jestli přes procesor, jestli se nevyplatí jít s takovýmhle limitem do nejdražší verze i7 (i když to je trochu sporné, průměrně má navrch oproti 920 asi o 25%, cena je několikanásobná). To SSD bych tam nechal...

    Sakra já zas píšu pomalu - Logout, zase to tvoje dvouprocesorové řešení... Ale nic proti němu nemám, jen že základ sežere spoustu peněž a na monitor, periferie a zbytek zbyde málo peněz


    edit. Co to PC teda bude počítat/simulovat? Názvy programů...?

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    19

    Jiri@tncmn ten počítač není uplně pro mě.ja ho mám koupit,takže nevím jaké programy se budou používat ale zjistím to a zítra to dodám ale vím že se to motá kolem vesmíru,motání planet,počítání odchlek a vše okolo
    edit:renderovat se taky bude
    Naposledy upraveno uživatelem mozekson: 06-07-2009 v 21:53

  11. #11

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    No já se ptám proto, že jestli bude potřeba spousta procesorového výkonu, třeba na renderování, tak bych postavil něco takového jako navrhuje logout (i když možná na AMD), jestli se ale bude pracovat s programy, které využívají GPU akcelerace, vzal bych i7 + nějakou dražší quadro/fireGL

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele kevin00
    Registrace
    Feb 2008
    Příspěvků
    10,248

    Citace Původně odesláno od Deee-aN Zobrazit příspěvek
    Základní desku Gigabyte GA-EX58-UD5 bych vyměnil za Asus P6T.
    Není škoda dát do takové sestavy pouze 640 GB HDD ?
    Možná by stálo za zvážení ušetřit na repro, klávesníci a myšce a jako systémový disk zakoupit WD VelociRaptor WD1500HLFS.



  13. #13

    jrx jrx je offline
    Starousedlík SHW / Pilot TMF
    Registrace
    Feb 2009
    Příspěvků
    1,894

    Citace Původně odesláno od kevin00 Zobrazit příspěvek
    Základní desku Gigabyte GA-EX58-UD5 bych vyměnil za Asus P6T.
    Není škoda dát do takové sestavy pouze 640 GB HDD ?
    Možná by stálo za zvážení ušetřit na repro, klávesníci a myšce a jako systémový disk zakoupit WD VelociRaptor WD1500HLFS.
    disková kapacita-1x 1 terabajt a 2x640gb+nějaký rychlý ssd na os
    A s P6T souhlasím Teda když to bude s i7

  14. #14
    Starousedlík SHW
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    4,042

    jojo - je to dle zadání. Pokud to budou nějaký výpočetní simulace na CPU, tak žádný jiný drahý komponenty potřeba nejsou, jen hrubej výkon. Musí se ožulit všechno ostatní, ale jestli díky tomu bude práce hotová dvakráýt rychlejc, má to svoje opodstatnění.

    Na opteronech by to bylo levnější - ušetřilo by se tak dva litry na desce, osm na procesorech, něco na pamětech, výkon by byl tak o 20% - 30%, ve spešl aplikacích optimalizovanejch pro intel i 40% nižší.

    Samozřejmě, jestli půjde o něco, co jde počítat GPU, tak je takhle drahej dvouprocesor nesmysl, pak zas vrazit prachy do quader...

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    19

    a ještě k monitoru,nemusí to být nic extra za 15,20 k stačí něco obyčejnějšího na tuto práci stačí i něco levnějšího

Strana 1 z 6 123 ... PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nova vykonna grafika
    Od Georginek v sekci Grafické karty
    Reakcí: 22
    Poslední příspěvek: 20-11-2009, 21:36
  2. Vykonna "vedecka" sestava, hledam.
    Od glondrej v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 07-09-2009, 19:18
  3. Výkonná sestava na vše
    Od kovarex v sekci PC - archiv
    Reakcí: 8
    Poslední příspěvek: 01-06-2009, 10:47
  4. Výkonná sestava HTPC
    Od ran.dom v sekci PC - archiv
    Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 19-05-2009, 23:14
  5. Tichá a výkonná sestava do 16.000
    Od kosmoletec v sekci PC - archiv
    Reakcí: 7
    Poslední příspěvek: 14-09-2008, 23:40