Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie Společnost oXy Online s.r.o.
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 21

Téma: Nelze nainstalovat Os

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    8

    nemůžu nainstalovat žádný OS. Padá do modré obrazovka. Chyby vypisuje pokaždé jiné, PC: Athlon X2, 4 GB ram, geforce 7025 .
    OS padá už při rozbalování souborů. Vyměnil jsem disk, problémy přetrvávalí, ramky jsem zatlačil, nic se nezměnilo.
    Ví někdo co s tím. Dík Av.
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    CD je OK? co tam je za zakladni desky? stahni memtest a projed pameti

    chyba je pokazde na stejnem miste a jina, nebo na ruznych mistech?

    zrovna ted se mi tu valel jeden komp ktere tuhnul v nahodnych mistech a stacilo vymenit disk.. mozna radic na desce nebo kabel - vymenit kabel a dat na jiny konektor
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Obyvatel SHW Avatar uživatele CommanderZ
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    533

    Zkus si na nejakem jinem pc vytvorit MemTest nebo GoldMemory testovaci medium a zkontrolovat pamet. Samozrejme, muze to byt i neco jineho, ale pamet je nejpravdepodobnejsi.
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Muze to byt klidne vadnou ramkou... Co instalujes za OS? Predchozi OS jel v pohode?
    edit: jste nejaky rychly...

    Desku bych tipoval na nejakou s nForce 630 ale urcite zjisti co je tam presne. Na nekterych oklestenych deskach (4x sata z toho 2x na externim radici) se nedaly nainstalovat Visty pokud se instalovalo ze sata mechaniky (nabehlo pozadi s kurzorem a tam to vytuhlo)
    Naposledy upraveno uživatelem Richmond: 07-07-2009 v 21:44
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    8

    Mem test neustále padá a restartuje Pc, chyba je na různých místech, Instaloval jsem Vistu, která tam byla, zkoušel jsem linux i XP, všechno padá.
    Základní deskaje Asus M2N-CM DVI
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Mas spravne nastavenou voltaz na ramkach? Co je to za ram? Zkousels instalovat/otestovat jen s jednou ramkou?
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    8

    DDR2 1066 2x po 2GB, s jednou jsem to nezkoušel, ale předtím to fungovalo se i se dvěma
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Občasný diskutér
    Registrace
    May 2009
    Příspěvků
    54

    Predtym mohlo byť predtým ak to maš ešte v zaruke tak to daj reklamovať a ak nie tak skus ine ramky, alebo najprv iba jednu ak bude blbnut tak daj druhu do druheho slotu a ak aj to tak asi budeš mať niečo zle v biose skusime potom resetovat CMOS ;-)
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Obyvatel SHW Avatar uživatele CommanderZ
    Registrace
    Nov 2007
    Příspěvků
    533

    A manipuloval jsi s temi pametmi nejak v posledni dobe?
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Ono staci, kdyz resetnes CMOS... Pro jistotu bych pameti nastavil rucne podle specifikaci
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    8

    takže jsem vyndal jednu paměť a spadlo os hned už při načítání souborů. S druhou to jede už jsem u výběru diskové jednotky, ale žádna není vidět, což předtím byla.
    jak se resetuje CMOS?
    Dík Av,
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,779

    na desce bude jumper... presna poloha bude v manualu, u neho napis ve stylu clr_cms... zkratovat nebo prehodit jumper do druhe polohy a vratit (pokud jsou 3) pri odpojenem zdroji samozdrejme

    taky se to da udelat odpojenim zdroje a vytazenim baterky z desky tak na minutu dve
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    Jestli mas hdd v rezimu AHCI a instalujes XP tak je to normalni. Prepni hdd do IDE modu nebo zkus Visty. Reset CMOS ti zrejme nepomuze nicmene postup je popsany v manualu
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Nováček
    Registrace
    Jul 2009
    Příspěvků
    8

    instaluji Visty, HDD není vidět i když před hodinou ještě byl. nemůžu v instalaci pokračovat. Zřejmě další problém.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Starousedlík SHW Avatar uživatele Richmond
    Registrace
    May 2008
    Příspěvků
    8,160

    A v BIOSu ho vidis? Nejsem si jisty jaky je na ty desce radic, ale mam pocit, ze pokud je mechanika v cernych sata konektorech a hdd v cervenych (a opacne) tak se hdd neukaze
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Windows 7: SP1 X64 nelze nainstalovat
    Od |Mio| v sekci OS Windows
    Reakcí: 16
    Poslední příspěvek: 29-03-2011, 23:53
  2. Windows XP: nelze nainstalovat
    Od dakty v sekci OS Windows
    Reakcí: 4
    Poslední příspěvek: 03-08-2009, 23:43
  3. Windows 9x: Nelze nainstalovat skype
    Od Figa v sekci OS Windows
    Reakcí: 1
    Poslední příspěvek: 10-02-2009, 10:52
  4. Reakcí: 14
    Poslední příspěvek: 21-09-2008, 12:34
  5. Problém s HDD - nelze nainstalovat OS
    Od Namelessone v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 13
    Poslední příspěvek: 07-04-2007, 09:40