Favicon Svetmobilne.cz  Svět mobilně Favicon Svetaudia.cz  Svět audia Favicon TVFreak.cz  TV Freak   Fórum Favicon Digimanie.cz  Digimanie   Fórum   Galerie
Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední
Zobrazené výsledky: 1 až 15 z 19

Téma: restarty

  1. #1
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    12

    nazdarek..., uz vazne netusim, co s tim muze byt, takze zacnu pekne po poradku
    pred rokem a neco jsem koupil novy PC: DFI infinity nF4, sck 754; sempron 64bit 2800+, disk seagate sata 7200.7 ncq; grafarna asus x700 256MB...
    disk odesel relativne rychle, jak jsem si pozdeji nasel na forech, tak je tam nekompatibilita(obcas) se seagate a nF4, tak jsem vyreklamoval a menil za WD 160GB sataII... to pomohlo, disk uz je v poradku, pak se najednou zacala zahrivat grafarna, koupil jsem novy chladic, pastu, uz bezi..., ALE PC mi stejne nekdy najednou z niceho nic udela restart, cemu nerozumim, tak jsem vymenil zdroj, v domeni, ze to na 95% bude zdroj a na Vanoce si vyskemral Fortron 500W blue storm II... a ono to dela porad!! nekdy proste surfuju, mam zaply winamp a najednou bum reset...
    nevedel jsem poradne, do ktere sekce to mam psat, ale uz to muze byt bud deska, nebo RAMka, ups, tu jsem zapomnel: KINGSTON DDRAM 2*512MB BOX

    Muzete mi nekdo poradit, co s tim muze byt? Nebo je jenom moje PC proklety...??? za odpovedi jsem dopredu moc povdecny...
    Odpovídat lze po přihlášení

  2. #2
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    zkousels memtest?
    nechat aspon 2x probehnout/ 2-3 hodiny, mesmi byt jedina chyba
    Odpovídat lze po přihlášení



  3. #3
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    12

    ne, memtest jsem jeste nezkousel, diky za tip, zkusim zapnout nekdy v noci
    Odpovídat lze po přihlášení

  4. #4
    Čestný člen Avatar uživatele mech13
    Registrace
    May 2006
    Příspěvků
    5,784

    Citace Původně odesláno od johny_sk
    ne, memtest jsem jeste nezkousel, diky za tip, zkusim zapnout nekdy v noci
    jestli to projde memtestem, tak je urcite chyba v CPU/MB
    nemas nafoukly kondenzatory kolem CPU?
    Odpovídat lze po přihlášení

  5. #5
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    12

    tak jsem memtest prave pustil tak na 40min, pak sem vypnul, protoze musim uz makat na PC, pozdejc treba zkusim pustit na dlouho, zatim ale vsechno proslo...
    kondenzatory jsou vpohode
    Naposledy upraveno uživatelem johny_sk: 06-01-2007 v 19:45
    Odpovídat lze po přihlášení

  6. #6
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    12

    takze memtest probehl vpohode, stejne tak jsem zkousel taky jine diagnosticke programky, vsechno by melo byt OK..., kupodivu dneska uz komp vubec nepadnul..., ale rano mi padnul 2x za doobeda, obvykle se ten reset objevi jednou za 3 dny v prumeru, na noc PC vypinam...
    tak ted uz jdu pomalu do hajan.
    dobredu dekuji za dalsi napady
    Odpovídat lze po přihlášení

  7. #7
    Starousedlík SHW Avatar uživatele pas!k
    Registrace
    Jul 2006
    Příspěvků
    3,894

    Citace Původně odesláno od johny_sk
    takze memtest probehl vpohode, stejne tak jsem zkousel taky jine diagnosticke programky, vsechno by melo byt OK..., kupodivu dneska uz komp vubec nepadnul..., ale rano mi padnul 2x za doobeda, obvykle se ten reset objevi jednou za 3 dny v prumeru, na noc PC vypinam...
    tak ted uz jdu pomalu do hajan.
    dobredu dekuji za dalsi napady
    Mrkni do prohlizece udalosti .. jetsli v sytem logu nejsou nejake errory ... jeste muzes zkusit flashnout bios.
    Odpovídat lze po přihlášení



  8. #8
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od johny_sk
    takze memtest probehl vpohode, stejne tak jsem zkousel taky jine diagnosticke programky, vsechno by melo byt OK..., kupodivu dneska uz komp vubec nepadnul..., ale rano mi padnul 2x za doobeda, obvykle se ten reset objevi jednou za 3 dny v prumeru, na noc PC vypinam...
    tak ted uz jdu pomalu do hajan.
    dobredu dekuji za dalsi napady
    A jsi si jistý, že třeba ovladači nebo nesprávným nastavením BIOSu to být nemůže? Zkoušel jsi paměť RAM třeba přeházet ve slotech (vím, že jsi psal, že memtest projel OK, ale i tak bych to zkusil)?
    Odpovídat lze po přihlášení

  9. #9
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od pas!k
    Mrkni do prohlizece udalosti .. jetsli v sytem logu nejsou nejake errory ... jeste muzes zkusit flashnout bios.
    tak, erroru tam je vcelku dost, vetsinou ale dhcp, co me nejak netankuje, spis me tam zaujal ntfs error a system error... na to ze mam nainstalovany wokna od rijna, tam je toho vcelku dost, i kdyz nevim, proc by to melo zpusobovat takove obcasne nahodne resety(btw: u erroru jsou podivny casy v dobach, kdy byl komp vyply..., to je ale asi normalka :-D )
    zkusim reinst woken, treba to neco poresi...

    update: ted to padlo znova a zadnej error log se mi nevytvoril :-/, blby ze mam ted zrovna hodne prace a nemam kdy reinst winy, ale hned jak bude trocha casu, tak asi pujdu do toho ;p
    Naposledy upraveno uživatelem johny_sk: 07-01-2007 v 14:21
    Odpovídat lze po přihlášení

  10. #10
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od wizaard
    A jsi si jistý, že třeba ovladači nebo nesprávným nastavením BIOSu to být nemůže? Zkoušel jsi paměť RAM třeba přeházet ve slotech (vím, že jsi psal, že memtest projel OK, ale i tak bych to zkusil)?
    jj, RAMky jsem zkousel prohodit, BIOS(puvodni verze) je nastaveny spravne a ovladace jsem nahazoval jenom nejcerstvejsi a overene, tady bych chybu nehledal... :/ zkusim preinstalovat wokna hned jak si na to najdu cas a uvidim, jak to pobezi
    Odpovídat lze po přihlášení

  11. #11
    Občasný diskutér
    Registrace
    Aug 2006
    Příspěvků
    57

    Citace Původně odesláno od johny_sk
    jj, RAMky jsem zkousel prohodit, BIOS(puvodni verze) je nastaveny spravne a ovladace jsem nahazoval jenom nejcerstvejsi a overene, tady bych chybu nehledal... :/ zkusim preinstalovat wokna hned jak si na to najdu cas a uvidim, jak to pobezi
    Ja bych to videl na ty RAMKY.Uz jsem se setkal s velice podobnou veci.Provedl jsem 36 hodinovy test na Ramkach a nic.Postupem casu se to zhorsovalo a zhorsovalo az PC nenabehlo vubec(myslim do operacniho systemu).
    Byl vadny jeden modul.
    Doporucuji ti tu chybu nejakym testem nebo hrou nasimulovat.
    Odpovídat lze po přihlášení

  12. #12
    Starousedlík SHW Avatar uživatele wizaard
    Registrace
    Jun 2006
    Příspěvků
    932

    Citace Původně odesláno od joachimwedel
    Ja bych to videl na ty RAMKY.Uz jsem se setkal s velice podobnou veci.Provedl jsem 36 hodinovy test na Ramkach a nic.Postupem casu se to zhorsovalo a zhorsovalo az PC nenabehlo vubec(myslim do operacniho systemu).
    Byl vadny jeden modul.
    Doporucuji ti tu chybu nejakym testem nebo hrou nasimulovat.
    Vlastně jsem úplně zapomněl na jinou věc - johny_sk, zkoušel jsi vůbec pustit PC a memtest pouze s jednou RAMkou a pak pouze s druhou? Třeba by se něco ukázalo... (pokud jsi to zkoušel a psal to tu, omlouvám se)
    Odpovídat lze po přihlášení



  13. #13
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od wizaard
    Vlastně jsem úplně zapomněl na jinou věc - johny_sk, zkoušel jsi vůbec pustit PC a memtest pouze s jednou RAMkou a pak pouze s druhou? Třeba by se něco ukázalo... (pokud jsi to zkoušel a psal to tu, omlouvám se)
    Hm..., tak RAMky vypadaji byt vporadku obe... ale taky si musim zatukat, ze uz dva dny nic ale ono to zase prijde, jak bude mit clovek rozpracovanou work :-/
    Odpovídat lze po přihlášení

  14. #14
    Pravidelný diskutér Avatar uživatele )aguar
    Registrace
    Dec 2006
    Příspěvků
    238

    Hele mel stejnej problem. Az sem vymenil RAMky (Transcend 512,CL2,5,400 Mhz) za (Kingston 2Gb,CL3,400Mhz). Potom to prestalo padat,jeste sem tam dal pozdejc novou desku na ktere to uplne zatuhavalo (pomohl jen tvrdej restart) a nakonec sem snizil frekvenci u RAM na 333. Ted je to OK a nevim co s tim mam dal delat. Mozna mas stejnej problem mozna taky ne
    Snizeni frekvence neni ZNACKA IDEAL.
    Odpovídat lze po přihlášení

  15. #15
    Nováček
    Registrace
    Jan 2007
    Příspěvků
    12

    Citace Původně odesláno od )aguar
    Hele mel stejnej problem. Az sem vymenil RAMky (Transcend 512,CL2,5,400 Mhz) za (Kingston 2Gb,CL3,400Mhz). Potom to prestalo padat,jeste sem tam dal pozdejc novou desku na ktere to uplne zatuhavalo (pomohl jen tvrdej restart) a nakonec sem snizil frekvenci u RAM na 333. Ted je to OK a nevim co s tim mam dal delat. Mozna mas stejnej problem mozna taky ne
    Snizeni frekvence neni ZNACKA IDEAL.
    jj, mam Kingstony CL2.5, zkusil jsem snizit na 333, zatim frci...
    Odpovídat lze po přihlášení

Strana 1 z 2 12 PosledníPoslední

Podobná témata

  1. Nenadálé restarty PC
    Od geofil v sekci Intel - procesory a základní desky
    Reakcí: 17
    Poslední příspěvek: 19-01-2011, 20:56
  2. Restarty
    Od Venca555 v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 9
    Poslední příspěvek: 31-01-2010, 11:20
  3. Windows Vista: crcdisk.sys a restarty
    Od matyyy v sekci OS Windows
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 07-07-2009, 19:15
  4. restarty PC
    Od TomasOxx v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 10
    Poslední příspěvek: 26-01-2008, 13:57
  5. Restarty PC
    Od Predin v sekci Problémy s PC (HW/SW) a řešení
    Reakcí: 2
    Poslední příspěvek: 29-06-2007, 15:58